Tippek a mindennapokra


Így készülj a téli sportokra
A különböző téli sportok nagyszerű kikapcsolódást nyújtanak a hideg hónapokban. A síelés és a snowboardozás azonban mind megerőltetők és akár balesetveszélyesek is lehetnek, ha nem fordítasz kellő időt a felkészülésre. Megmutatjuk, hogyan érdemes edzened, mielőtt nekivágsz a hegyeknek.
Hogyan főzz egészségesebben?
Az egészséges étkezés nem kizárólag abból áll, hogy milyen hozzávalókat választasz. Az elkészítési mód is rendkívül meghatározó, hiszen helytelen technikával csökken az ételek tápanyagtartalma, a felesleges adalékok pedig károsak lehetnek a szervezetedre. Adunk pár tippet, hogyan főzz egészségesebben.
Így tűzz ki célokat az edzéshez
A testmozgást mindenkinek el kell kezdenie valahol. Ahhoz viszont, hogy valódi eredményeket érj el, tudatosan és célirányosan kell dolgoznod, akár fogyásról, izomépítésről vagy teljesítményfejlesztésről legyen szó. Megmutatjuk, hogyan tűzd ki úgy a célokat, hogy el is érd őket.
Miért fontos a core izmok edzése?
Egyre több edző és egészségügyi szakember hangsúlyozza a core, azaz a törzsizmok szerepét. Nem véletlenül, hiszen hatalmas szerepet játszanak a mindennapi életünkben. De mi a feladatuk, és miért fontos, hogy eddzük őket? Olvass tovább és tudd meg!
Így növeli a mozgás az aktív élettartamot
Mindenki vágyik arra, hogy sokáig megőrizze egészségét, életerejét. A hosszú élet és az egészséges öregedés titka azonban nem csak a génekben, de az életmódban is rejlik, melynek elengedhetetlen része a testmozgás. Megmutatjuk, hogyan járul hozzá a rendszeres sport az öregedés lassításához.
Ennyi pihenésre van szükség az edzések között
A sport sokak számára jelenti a kikapcsolódást, míg mások az álomalakot igyekeznek elérni vele. Egy dolgot azonban többen elhanyagolnak: a pihenést. A túlzásba vitt edzés a testre, a teljesítményre, de akár az egészségre is negatív hatással lehet, így fontos hangsúlyt kell fektetni a regenerációra is. Olvass tovább és tudd meg, mennyi pihenőre van szükség az edzések között.

Mindennapx

Tipptár