Tippek a mindennapokra


Pszichológia és ultramaraton – mi a kapcsolat?
Kutatások szerint az érzelmi és szellemi állapotunk jelentősen befolyásolja a sportteljesítményünket. Ez igaz a kezdő és profi sportolókra egyaránt, illetve néhány sportágat nagyobb mértékben érint, például az olyan küzdősportokat, mint az ökölvívás vagy a birkózás. Egyes pszichológiai tényezők a maratonfutók teljesítményére is hatást gyakorolnak.
Mire jó egy fitneszlabda?
Rengetegen vannak, akik munka előtt vagy után ellátogatnak egy közeli fitneszterembe, hogy kardió edzést végezzenek egy futópadon vagy szobabiciklin. Kedvenc fitnesz berendezésük felé haladva megpillantanak pár fitneszlabdát. Végigfut egy gondolat a fejükön: vajon pihenésre, nyújtásra, erősítésre vagy valami másra szokták használni ezeket a labdákat?
Mozgással az öregedés ellen
Az öregedésgátló megoldásokról a legtöbben különböző kozmetikumokra és csodaszerekre asszociálnak, pedig e mögött sokkal több rejlik. A hosszú ideig tartó fiatalság kulcsa az egészséges életmódban rejlik, melynek részét képezi a rendszeres testmozgás. A továbbiakban arra fogunk fókuszálni, hogy a sport hogyan járul hozzá az öregedési folyamatok lassításához.
Játékos edzések, amiket ki kell próbálnod
Nehezen szánod rá magad a testmozgásra, vagy könnyen elveszíted a motivációd? Ha unalmassá kezdtek válni az edzéseid és minden nap egyre többet veszítesz a lelkesedésedből, akkor ideje kipróbálnod valami újat, például különböző fitnesz applikációkat.
Nem véletlenül nyert design díjat a SKILLBIKE
A Technogym, felismerve a wellness és a design közötti kapcsolat fontosságát, minden wellness megoldását ennek szellemében tervezi és alkotja meg. Nem véletlen, hogy a márka számos díjat tudhat magáénak a design kategóriában (a MYRUN TECHNOGYM díjazásáról korábban már beszámoltunk), köztük a 2018-as Good Design Award díjat, melyet a SKILLBIKE fitnesz megoldás nyert meg.
SKILLROW: evezz otthon úgy, mintha a vízen lennél
Tudtad, hogy a Technogym kutatás-fejlesztés részlegén több mint 150 mérnök dolgozik különböző innovatív megoldásokon? Munkájuk egyik kiemelkedő eredménye a SKILLROW, az első teljesen integrált beltéri evezőgép, amely sportolói szintű kardió és erőedzést biztosít. A mérnökök mellett evezős bajnokok, orvosok és tudósok is részt vettek a projektben, hogy a végeredmény egy tökéletes beltéri evezős élményt nyújtó fitnesz megoldás legyen.

Mindennapx

Tipptár