Tippek a mindennapokra


Az ergométeres edzések pozitív hozadékai
Nem kell versenyszerűen evezned ahhoz, hogy élvezd ennek a sportnak az előnyeit. Az evezőgépek, más néven ergométerek az izmaid akár 86 százalékát megmozgatják egy tréning során. Ez erősíti az állóképességed, és látványosan hozzájárul az izmaid tónussosságához, feszesebbé tételéhez. Mindezeken felül jótékony hatással van a szívre és a tüdőre egyaránt.
Így vedd rá magad, hogy ünnepek alatt is mozogj
Karácsony közeledtével, illetve a két ünnep között nehezen szánod rá magad a testmozgásra? Rendszeres sportra a szervezetednek még ebben az időszakban is szüksége van, ezért nem szabad elhanyagolnod. Segítünk, hogy visszaszerezd a motivációdat: megosztunk veled kisebb-nagyobb praktikákat, melyek mozgásra fognak sarkallni.
Hányszor végezz kardió edzést egy héten?
A kardió edzések számos előnyt tartogatnak számodra a hatékony zsírégetéstől kezdve, a stresszoldó hatáson át egészen az alvásminőség javításáig. Annak érdekében, hogy a legjobb eredményeket érd el, oda kell figyelned arra, hogy milyen gyakran kardiózol egy héten, sőt, az edzés intenzitása is számít.
A funkcionális edzések legfőbb előnyei
Amikor funkcionális edzést végzel, akkor nem csak egy-egy izomcsoportot mozgatsz át, hanem az egész testedet. A gyakorlatok nagyrészt olyan mozdulatokon alapulnak, amelyeket a mindennapokban is gyakran alkalmazunk, ilyen például a guggolás. Ez az edzéstípus számos előnnyel rendelkezik, melyek gördülékenyebbé teszik a napi teendőidet.
A lépcsőzés 7 legfontosabb előnye
Bizonyára Te is hallottad már azt a tanácsot, hogyha egészségesebben akarsz élni, akkor a lépcsőt használd lift helyett, amikor csak lehet. A lépcsőzés kifejezetten hasznos mozgásforma, hiszen egyszerre több izmot mozgatsz meg közben, de emellett számos egyéb jótékony hatása is van a szervezetedre. Összegyűjtöttünk 7 tényt minderről, ismerd meg az előnyeit.
A súlyzós edzés 5 óriási előnye
Sokan tűzik ki célul, hogy kisportolt, izmos testet építenek. Ehhez - a megfelelő táplálkozás mellett - rendszeres erősítésre és kitartásra van szükség. A tökéletes izomzat eléréséhez súlyzós gyakorlatokat érdemes végezni, amely számos pozitív hozadékkal jár, és a szálkás izmok csupán a jéghegy csúcsa. Olvass tovább és ismerd meg a súlyzós edzések előnyeit.

Mindennapx

Tipptár