Tippek a mindennapokra


Így készítsd fel magad az ünnepekre
Az ünnepek alatt könnyen szaladnak fel a plusz kilók, és ha előtte sem figyeltél oda az étkezésre és a mozgásra, igen nehéz lesz tőlük megszabadulni. Fontos, hogy már a megelőző időszakban alakítsd ki az egészséges szokásaidat - adunk néhány tippet, hogyan készítsd fel magad az ünnepekre.
Hogyan döntsd el, melyik a legjobb futópad?
Otthoni futópadot keresel, de bizonytalan vagy a döntésben? Az óriási választékból nehéz megtalálni a legideálisabb berendezést: az ár mellett a funkciók és a felszereltség terén is jelentős különbségek vannak. Megmutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, hogy megtaláld a számodra legideálisabb futópadot.
Tippek reggeli edzéshez
A reggel kiváló alkalom az edzéshez. Friss az idő, kevésbé zsúfoltak a termek, és a korai időpont jobban beilleszthető a napirendedbe. Ahhoz, hogy valóban hatékony és biztonságos legyen a reggeli mozgás, érdemes odafigyelned pár dologra.
Miért ősszel a legjobb edzeni?
A meleg, napsütéses idő kiváló alkalom a szabadtéri edzésre, a borús, esős napok közeledtével viszont már nehezebb motiváltnak maradni. Érdemes azonban ősszel is rendszeresen mozognod, mivel nem csak fizikai egészségedért, de az immunrendszeredért is sokat teszel vele. Olvass tovább és tudd meg, miért ez az évszak a legalkalmasabb az edzésre.
Miért áll meg a fejlődésed?
Régóta edzel, egy ideje azonban nem látod az eredményt? Bizonyos idő után szinte mindenkinél eljön a holtpont, amikor úgy érzi, megállt a fejlődése. Ilyenkor nehéz motiváltnak maradni, azonban van megoldás akkor is, ha a megszokott edzésprogram már nem hoz eredményt.
Ezeket a hibákat kerüld súlyzós edzésnél
A súlyzós edzés kiválóan erősíti az izmokat, valamint a fogyásban is hatékonyan segít. Azzal, ha beiktatod az edzéstervedbe, sokkal gyorsabban érheted el a kívánt fizikumot, emellett pedig az egészségednek is jót teszel. A gyakorlatok nem megfelelő kivitelezése azonban nem csak csökkenti azok hatékonyságát, de sérülésekhez is vezethet, így érdemes odafigyelned pár gyakori hibára.

Mindennapx

Tipptár