Tipptár

Fitness blog

Érdekel a tudatosabb élet? Szeretnél okosabban mozogni? Olvasd el a Téged érdeklő cikkeket a fitnesz világából!

Egy sikeres fitneszterem 6 jellemzője
Edzőtermet üzemeltetni nem könnyű feladat, a siker kulcsa pedig több mindentől függ, mint gondolnád. Ha olyan termet szeretnél létrehozni, amely nem csak sok tagot vonz, de kimagasló lesz a megtartási arány és a bevételek is, fogadd meg tippjeinket.
Hogyan számítsd ki a kalóriaszükségleted?
Akár fogyás, akár az izomtömeg növelése a célod, az eredményes diéta első lépése, hogy ismerd a napi kalóriaszükségleted. Ha ennél az értéknél kevesebbet viszel be, akkor fogyni, ha pedig többet, akkor hízni fogsz, egyenlő mennyiségnél pedig szinten tudod tartani a súlyod. Megmutatjuk, hogyan tudod kiszámítani ezt az értéket.
Ezek az új trendek várhatók az üzleti utazásoknál
Habár már jó ideje vége a pandémiás időszaknak, a turizmus és a szállodaipar számára több időre volt szükség, hogy visszatérjen a 2019-es állapotba. Az Accor ‘The Business of Travel 2023’ nevű kutatása a globális üzleti utazás trendjeit mérte fel, ami alapján Te is megtudhatod, mire készülj a kínálati oldalon.
Ezeket a gyakorlatokat végezd street workout edzés során
A közösségi edzőterek, kondiparkok már egyre több helyen találhatók meg a városokban. A saját testsúllyal végzett, street workoutnak nevezett mozgásforma egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és kezdőtől egészen haladó szintig végezhető. Megmutatjuk, milyen gyakorlatokat érdemes végezned.
Ezért bukik el a legtöbb fitneszterem
Az edzőtermek többségének nem az alacsony forgalom jelent gondot, hanem inkább azok a fennálló problémák, melyek elriasztják a vendégeket. A sikeres és jövedelmező működés érdekében ezeket mielőbb ki kell küszöbölni, hogy meg tudd tartani a klubtagjaidat. Mutatunk 4 fő okot, ami az edzőtermek bukásához vezet.
Így okozhatnak mozgásszervi panaszokat a belső szervi problémák
A legfrissebb kutatások szerint a belső szervekkel kapcsolatos problémák az idegek közötti átkapcsolás következtében a test más részeire is kisugározhatnak. Egy új manuálterápiás módszer, a viszcerális konvergencia terápia (VCT) azonban hatékonyan tudja ezt kezelni. Az alábbiakban a Sherlock Rehab gyógytornászainak kezelését mutatjuk be.
Tipptár