Tipptár

Fitness blog

Érdekel a tudatosabb élet? Szeretnél okosabban mozogni? Olvasd el a Téged érdeklő cikkeket a fitnesz világából!

Így tűzz ki célokat az edzéshez
A testmozgást mindenkinek el kell kezdenie valahol. Ahhoz viszont, hogy valódi eredményeket érj el, tudatosan és célirányosan kell dolgoznod, akár fogyásról, izomépítésről vagy teljesítményfejlesztésről legyen szó. Megmutatjuk, hogyan tűzd ki úgy a célokat, hogy el is érd őket.
Hogyan építs erős brandet a fitnesztermedből?
Egy sikeres fitneszteremnek ma már sokkal többről kell szólnia, mint a berendezésekről. Azzal, ha márkát építesz, egyedivé és emlékezetessé teszed a termed a piacon. Egy jól átgondolt brandnek ráadásul igazi közösségépítő ereje van, ami a lemorzsolódást is csökkenti. Adunk 5 tippet, hogy Te is kihasználd ezeket az előnyöket.
Gondolj minden vendégre - így bővítsd az étlapot
A szállodáknak nem csak a wellness szolgáltatásaik fejlesztésére kell hangsúlyt fektetniük. Sok szállodai étterem nem kínál elegendő opciót a speciális étrendet követők számára, pedig egyre magasabb irántuk az igény. Egy jól összeállított étlappal azonban jelentős előnyre és több elégedett vendégre tehetsz szert.
Miért fontos a core izmok edzése?
Egyre több edző és egészségügyi szakember hangsúlyozza a core, azaz a törzsizmok szerepét. Nem véletlenül, hiszen hatalmas szerepet játszanak a mindennapi életünkben. De mi a feladatuk, és miért fontos, hogy eddzük őket? Olvass tovább és tudd meg!
Így növeli a mozgás az aktív élettartamot
Mindenki vágyik arra, hogy sokáig megőrizze egészségét, életerejét. A hosszú élet és az egészséges öregedés titka azonban nem csak a génekben, de az életmódban is rejlik, melynek elengedhetetlen része a testmozgás. Megmutatjuk, hogyan járul hozzá a rendszeres sport az öregedés lassításához.
A mozgás szerepe a cukorbetegség megelőzésében
A 2-es típusú cukorbetegség egyre komolyabb problémát jelent, és a fiatalok körében is növekszik a betegek száma. Mivel kialakulásának oka főként az életmódban keresendő, szoros kapcsolatban áll az elhízással és a mozgásszegény életmóddal. A betegség megelőzésében tehát kiemelt szerepe van a testmozgásnak.
Tipptár