Tipptár

Érdekel a tudatosabb élet? Szeretnél okosabban mozogni? Olvasd el a Téged érdeklő cikkeket a fitnesz világából!

Hogyan tervezz meg egy csoportos órát?
A különböző csoportos órák remek lehetőséget jelentenek arra, hogy bővítsd a fitnesztermedben kínált szolgáltatások körét és kiemeld magad a versenytársak közül. Elsőre egyszerűnek tűnhet a csoportos edzések kialakítása, de valójában az ideális óra megtervezése komoly előkészületeket és átgondolt megvalósítást igényel.
Az emberfeletti sport: evezés
Egyre népszerűbbek az evezőgépek, ráadásul napjainkban már nem csak professzionális edzőtermekben lehet találkozni velük, hanem magánszemélyek otthonában is helyet kaptak, mint például a SKILLROW. De mi az oka az evezőgépek népszerűségének?
Méregtelenítő kúrák kontra egészséges életmód
Tudtad, hogy az orvosi szaknyelv nem is ismeri a méregtelenítés fogalmát a hétköznapi értelemben? A divatos méregtelenítő kúrák hasznosnak tűnhetnek, főleg azoknak, akik fogyni szeretnének, ugyanakkor sokan nem tudják, hogy ezek a kúrák veszélyesek lehetnek.
5 trend a wellness turizmusban
A wellness, a vendéglátás és az utazási irodák által nyújtott szolgáltatások egyre gyorsuló ütemben közelednek egymáshoz. A wellness-turizmus fellendülésével az elmúlt évek során egyre tudatosabban keresik a fogyasztók azokat az utazási lehetőségeket, ahol lehetőségük van a wellness élmény egyre szélesebb megtapasztalására. A turizmusban jelen lévő vállalkozásoknak ezért egyre komplexebb üzleti modelleket kell kidolgozniuk annak érdekében, hogy ki tudják elégíteni az új igényeket.
Hogyan lehet megtartani a Z és az Y generációs munkavállalókat?
Elképesztő méreteket öltenek az egészségügyi problémák világszerte és hazánkban egyaránt, ezzel óriási veszteséget okozva a gazdaságnak és a vállalkozásoknak egyaránt. A „The Lancet” orvosi hetilap az Elhízás Világnapján, 2017 októberében hozta nyilvánosságra azt a kalkulációját, miszerint Magyarországon 2025-re a felnőtt lakosság egynegyede, azaz nagyjából 1,8 millió ember lesz túlsúlyos, vagy elhízott, ha a jelenlegi tendenciák nem változnak.
Maslow és a wellness életmód
A wellness életstílus kialakítása nem egyszerűen abból áll, hogy az ezt támogató eszközökkel és berendezésekkel, megoldásokkal veszed körbe magad. Ahhoz, hogy el tudd érni a fizikai és mentális jóllétet, elengedhetetlen, hogy megismerd önmagad és azt, hogy milyen tényezők járulnak ehhez hozzá.
Tipptár