Tipptár

Fitness blog

Érdekel a tudatosabb élet? Szeretnél okosabban mozogni? Olvasd el a Téged érdeklő cikkeket a fitnesz világából!

Reggel vagy este érdemesebb edzeni?
Mindannyian más-más bioritmussal rendelkezünk. Vannak a koránkelők, akik már reggel kipattannak az ágyból, és az éjjeli baglyok, akik a nap végén aktívabbak. Éppen ezért a mozgás kapcsán is gyakran felmerül a kérdés: reggel vagy este érdemesebb edzeni? Számos érv szól mindkettő mellett - olvass tovább, és tudd meg, melyik az ideálisabb.
Készülj fel a kerékpártúrákra
A kerékpározás egy kiváló szabadtéri program, mely az egészségedre is jó hatással van, kezdőként vagy hosszabb kihagyás után azonban igen megterhelő lehet egy hosszabb tekerés. Ha szeretnéd, hogy a kerékpártúra valóban élvezetes, és ne túl kimerítő legyen, érdemes figyelmet fordítanod a megfelelő felkészülésre.
Hogyan tartsd meg klubtagjaidat nyáron is?
Az év eleji hajrá után nyáron jellemzően visszaesik az edzőtermek forgalma. Az idő előrehaladtával egyre inkább lemorzsolódnak a látogatók, amihez a nyári távollét és a csökkent motiváció is hozzájárul. Azáltal, hogy hozzájuk igazítod a szolgáltatásaidat, az év ezen szakaszában is magas forgalomra és lojális vendégkörre tehetsz szert.
Így növeld a futósebességed
A gyakorlott futóknál a szervezet egy idő után hosszászokik az egyenletes terheléshez. Ilyenkor a teljesítmény stagnál, és alábbhagy a fejlődés. Ebben az esetben a futás sebességének növelésével teremthetünk új kihívást. A megnövelt tempó által nagyobb lesz a terhelés, ami hozzájárul a fejlődéshez.
Készülj fel az őszi túrákra
A jó időben szívesebben töltünk időt a természetben. Erre kiváló lehetőség a túrázás, ami amellett, hogy kellemes szabadidős tevékenység, a testi-lelki egészséghez is nagyban hozzájárul. Sokan azonban nem fordítanak elég figyelmet a felkészülésre, emiatt pedig gyakran elfáradnak vagy nem bírják szusszal a túrát.
Nyáron se hanyagold el az edzést
A nyár általában a szórakozás és a kikapcsolódás időszaka. Az embereknek kevesebb kedve van edzeni a melegben, ami miatt az edzőtermek forgalma is jócskán lecsökken. Télen és tavasszal a legtöbben lázasan készülnek, hogy a legjobb formájukat hozzák a strandszezonra. Az edzést azonban nyáron sem kell elhanyagolni.
Tipptár