Vállalatoknak, közületeknek


Egészségesebb munkatársak, egészségesebb költségvetés
Kutatások alapján elmondható, hogy az Egyesült Államokban naponta átlagosan egymillió munkavállaló hiányzik olyan betegség miatt, amelynek kiváltója a stressz. Könnyű belátni, hogy ez a fajta mentális probléma súlyos veszteségeket okoz a hazai vállalatoknak is, hiszen a betegszabadságok miatt keletkező kiadásokon túl a betegség idején a munkatársak nem tudnak termelni, valamint egy stresszes ember nem képes a munkáját 100%-ban elvégezni.
Miről szóljon az évindító meeting?
Itt az újév, az új célokkal és kihívásokkal együtt. Menedzserként a Te felelősséged, hogy az ünnepekről visszatérő munkatársak újra tele legyenek motivációval és tettvággyal, illetve, hogy az új kollégák megtalálják a számításaikat. A továbbiakban adunk néhány hasznos tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan tudod lendületessé tenni az újévet az irodában.
A hátfájás rossz hatása a munkahelyi teljesítményre
Cégvezetőként vagy a munkatársakért felelős döntéshozóként bizonyára napi szinten szembesülsz azzal a problémával, hogy kollégáid hátfájásra panaszkodnak. Több oka is van, amiért mindenképpen foglalkoznod kell ezzel a problémával: ez a fajta egészségügyi gond egy felmérés szerint a távollétek akár 40%-át is okozhatja, ami jelentős bevételkiesést jelent, továbbá a betegszabadságok céged költségvetését is terhelik.
4 hasznos tipp, hogy a céges fitness kis helyen is megvalósuljon
A különböző céges fitness és wellness programok hosszú távon remek befektetésnek bizonyulnak, ugyanis hozzájárulnak ahhoz, hogy az alkalmazottak egészségesebbek legyenek, és kevesebbszer menjenek betegszabadságra. Modern és jövőbe mutató megoldásoknak köszönhetően akkor sem kell lemondanod erről a lehetőségről, ha a céged nem rendelkezik elegendő térrel egy edzőterem kialakításához.
Az ülőmunka kockázatai – és az ellensúlyozása
Tanulmányok támasztják alá, hogy a mozgásszegény életmód hatalmas veszélyforrást jelent az egészségünkre nézve. Mivel egy átlagos irodai dolgozó naponta több mint 8 órát tölt ülőmunkával, az ő esetükben sokkal magasabb a különböző betegségek kialakulásának kockázata. De melyek ezek a kockázatok és mit lehet tenni ellenük?
Előzd meg a januári felmondásokat!
Ahogy véget érnek az ünnepek és vissza kell térni a munka világába, számos munkavállaló adja be a felmondását. Ez nem magyar sajátosság: számos országban tapasztalják, hogy a január a felmondások időszaka. Munkaadóként mit tudsz tenni azért, hogy a Te vállalatodra ne legyen jellemző ez a tendencia?
Tipptár