Vállalatoknak, közületeknek


Az ülőmunka kockázatai – és az ellensúlyozása
Tanulmányok támasztják alá, hogy a mozgásszegény életmód hatalmas veszélyforrást jelent az egészségünkre nézve. Mivel egy átlagos irodai dolgozó naponta több mint 8 órát tölt ülőmunkával, az ő esetükben sokkal magasabb a különböző betegségek kialakulásának kockázata. De melyek ezek a kockázatok és mit lehet tenni ellenük?
Előzd meg a januári felmondásokat!
Ahogy véget érnek az ünnepek és vissza kell térni a munka világába, számos munkavállaló adja be a felmondását. Ez nem magyar sajátosság: számos országban tapasztalják, hogy a január a felmondások időszaka. Munkaadóként mit tudsz tenni azért, hogy a Te vállalatodra ne legyen jellemző ez a tendencia?
Milyen a céges karácsony a 2020-as trendek szerint?
Itt az év végi hajrá, amikor mindig egy kicsit több a stressz: nem csak a munkánkban kell megfelelnünk, hanem készülődnünk kell a karácsonyi ünnepekre is, ráadásul mindezt egy korlátozásokkal teli időszakban. Szerencsére léteznek megoldások arra, hogy a munkahelyen csökkentsd a stresszt és erősítsd az ünnepi hangulatot egyszerre.
Wellness design az irodában: így valósítsd meg
Egy átlagos munkavállaló legalább 8 órát tölt a munkahelyén egy nap, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a vállalat milyen munkakörnyezetet biztosít számára. Világszerte egyre több munkahelyet alakítanak ki úgy, hogy ezzel hozzájáruljanak dolgozóik egészségéhez, hiszen ez nem csak az egyénnek előnyös: a vállalat egésze profitál belőle.
Egy okos irodába presztízs edzőterem kell
Okos világot élünk: reggel bekapcsoljuk az okostelefonunkat, felcsatoljuk az okosóránkat, és ki tudja, hány okos eszközt használunk még, mire beérünk a munkahelyünkre. Már az épület és az iroda is lehet intelligens. A technológia segítségével új ajtókat lehet megnyitni a munkahelyi wellness tekintetében.
Segítsd elő a munkahelyi koncentrációt!
Úgy vetted észre, hogy nehezen tudnak a munkájukra koncentrálni az alkalmazottaid az irodában? A problémának több oka is lehet, melyek közül vezetőként többet is kontrollálni tudsz. Ismerj meg különböző módszereket a hatékonyság növelésére és segítsd elő a koncentrációt az irodában.
Tipptár