Vállalatoknak, közületeknek


4 hasznos tipp, hogy a céges fitness kis helyen is megvalósuljon
A különböző céges fitness és wellness programok hosszú távon remek befektetésnek bizonyulnak, ugyanis hozzájárulnak ahhoz, hogy az alkalmazottak egészségesebbek legyenek, és kevesebbszer menjenek betegszabadságra. Modern és jövőbe mutató megoldásoknak köszönhetően akkor sem kell lemondanod erről a lehetőségről, ha a céged nem rendelkezik elegendő térrel egy edzőterem kialakításához.
Az ülőmunka kockázatai – és az ellensúlyozása
Tanulmányok támasztják alá, hogy a mozgásszegény életmód hatalmas veszélyforrást jelent az egészségünkre nézve. Mivel egy átlagos irodai dolgozó naponta több mint 8 órát tölt ülőmunkával, az ő esetükben sokkal magasabb a különböző betegségek kialakulásának kockázata. De melyek ezek a kockázatok és mit lehet tenni ellenük?
Előzd meg a januári felmondásokat!
Ahogy véget érnek az ünnepek és vissza kell térni a munka világába, számos munkavállaló adja be a felmondását. Ez nem magyar sajátosság: számos országban tapasztalják, hogy a január a felmondások időszaka. Munkaadóként mit tudsz tenni azért, hogy a Te vállalatodra ne legyen jellemző ez a tendencia?
Milyen a céges karácsony a 2020-as trendek szerint?
Itt az év végi hajrá, amikor mindig egy kicsit több a stressz: nem csak a munkánkban kell megfelelnünk, hanem készülődnünk kell a karácsonyi ünnepekre is, ráadásul mindezt egy korlátozásokkal teli időszakban. Szerencsére léteznek megoldások arra, hogy a munkahelyen csökkentsd a stresszt és erősítsd az ünnepi hangulatot egyszerre.
Wellness design az irodában: így valósítsd meg
Egy átlagos munkavállaló legalább 8 órát tölt a munkahelyén egy nap, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a vállalat milyen munkakörnyezetet biztosít számára. Világszerte egyre több munkahelyet alakítanak ki úgy, hogy ezzel hozzájáruljanak dolgozóik egészségéhez, hiszen ez nem csak az egyénnek előnyös: a vállalat egésze profitál belőle.
Egy okos irodába presztízs edzőterem kell
Okos világot élünk: reggel bekapcsoljuk az okostelefonunkat, felcsatoljuk az okosóránkat, és ki tudja, hány okos eszközt használunk még, mire beérünk a munkahelyünkre. Már az épület és az iroda is lehet intelligens. A technológia segítségével új ajtókat lehet megnyitni a munkahelyi wellness tekintetében.
Tipptár