Vállalatoknak, közületeknek


Az állómunka kockázatai
Azt már tudjuk, hogy az állandó ülőmunka - különösen rossz testhelyzetben végezve - mennyire káros az egészségre. Az állómunkáról azonban jóval kevesebb szó esik, pedig ez is bőven tartogat hátrányokat. Természetesen a legtöbb munkakörben nincs választás, de a hosszú időn át fennálló statikus állapot egyik helyzetben sem jó. Megvizsgáljuk, mennyire káros valójában az állómunka.
Mennyire egészséges a kávé?
Mindenki más okból fogyaszt kávét. Van, akinek plusz energiára van szüksége, más kedvtelésből vagy rutinból, de vitathatatlan, hogy a kávézásnak egyfajta szociális aspektusa is van, különösen az irodában. Mivel ilyen fontos szerepet tölt be, így nem árt vigyázni vele, hiszen könnyen túlzásba vihetjük. Tudd meg, mi az ajánlott mennyiség!
A mozgás szerepe a cukorbetegség megelőzésében
A 2-es típusú cukorbetegség egyre komolyabb problémát jelent, és a fiatalok körében is növekszik a betegek száma. Mivel kialakulásának oka főként az életmódban keresendő, szoros kapcsolatban áll az elhízással és a mozgásszegény életmóddal. A betegség megelőzésében tehát kiemelt szerepe van a testmozgásnak.
Előzd meg a kiégést - tippek, hogy újra eltökélt legyél a munkában...
Reménytelennek érzed magad és már nem tölt el örömmel az, amit csinálsz? Szinte bárkit érinthet a kiégés, ami a tartós fáradtságérzettől akár a teljes apátiáig is fajulhat. A fokozott stressz hatására kialakuló jelenség mind a munkában, mind a magánéletben megmutatja negatív hatását, és akár az egészséged is veszélyeztetheti.
Inspirálódj vállalati referenciákból
A vállalatok egyre inkább kezdik felismerni és kiaknázni a munkahelyi fitnesz és wellness előnyeit. Egy vállalati fitneszterem támogatja az munkatársak kiegyensúlyozottságát, valamint erősíti a közösséget azáltal, hogy új kapcsolódási pontot teremt a kollégák között. Nyerj inspirációt két világhírű vállalat példájából!
Hogyan növeli a sport a munkatársak teljesítményét?
Köztudott, hogy a rendszeres mozgás a testre gyakorolt jótékony hatásai mellett a mentális egészséghez és a jó közérzethez is hozzájárul. Pozitív hatásai a munkában is megmutatkoznak, éppen ezért egyre több munkáltató igyekszik biztosítani a mozgást az alkalmazottak számára.
Tipptár