Vállalatoknak, közületeknek


Hogyan kezeld az ünnepi időszakot a munkahelyen?
Az év utolsó hónapja a legtöbb munkahelyen egy kifejezetten stresszes időszak, hiszen a dolgozóknak nem csak a munkájukban kell megfelelniük, hanem ezzel párhuzamosan a karácsonyi készülődést sem szabad elhanyagolniuk. Szerencsére egy wellness program segíteni tud a munkavállalóknak abban, hogy a wellness jegyében teljen az egész december, beleértve a két ünnep közötti időszakot is.
Munkahelyi stratégiák a krónikus betegségek megelőzésére
A különböző krónikus betegségek, köztük a magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, valamint mozgásszervi betegségek rengeteg kockázatot hordoznak magukban. Kutatások szerint hazánkban a 15 évesnél idősebbek 59 százaléka szenved krónikus betegségben, melynek oka elsősorban az ülőmunka és a mozgásszegény életmód.
A vállalati egészségprogram részvételi gátjai
Egy vállalati egészségprogram sikerét nagyban befolyásolja, hogy hányan vesznek részt rajta és mennyire sikerül elkötelezni őket. Sajnos gyakran hangzanak el kisebb-nagyobb kifogások, melyek miatt a munkavállalók nem szívesen, vagy egyáltalán nem vesznek részt a programon. Szerencsére megfelelő válaszokkal a kifogások egy jó részét ki tudod védeni.
Hogyan mérd a wellness programod sikerét?
Kétségkívül előnyös az egész vállalat számára, ha a vezetőség kialakít egy remek wellness struktúrát, viszont hiba, ha közben nem határozza meg a hozzá kapcsolódó célokat és mérési módszereket. Ne ess ebbe a hibába, ezért mielőtt bevezetsz egy wellness programot a vállalatodba, gondold végig, hogy hogyan fogod mérni a program sikerét.
Így nyerj díjat a vállalati wellness programoddal
Hallottál már azokról a díjakról, melyeket azok a munkahelyek érdemelhetnek ki, amelyek vállalati wellness programokkal támogatják a munkavállalók jóllétét? E díjak nagy előnye, hogy presztízs értékkel bírnak és elősegítik a munkáltatói márka építését. De mit tehetsz azért, hogy a vállalatod esélyes legyen ezekben a versenyekben?
Hogyan lehet megtartani a Z és az Y generációs munkavállalókat?
Elképesztő méreteket öltenek az egészségügyi problémák világszerte és hazánkban egyaránt, ezzel óriási veszteséget okozva a gazdaságnak és a vállalkozásoknak egyaránt. A „The Lancet” orvosi hetilap az Elhízás Világnapján, 2017 októberében hozta nyilvánosságra azt a kalkulációját, miszerint Magyarországon 2025-re a felnőtt lakosság egynegyede, azaz nagyjából 1,8 millió ember lesz túlsúlyos, vagy elhízott, ha a jelenlegi tendenciák nem változnak.
Tipptár