Növeld a hatékonyságot egészséges munkatársakkal

Mostanában egyre gyakrabban szembesülsz azzal, hogy munkavállalóid lebetegednek? Esetleg lassabban haladnak feladataikkal? Stresszesek? Nem egyedi eset, hogy a stresszes és fáradt munkavállalók nehezebben boldogulnak feladataikkal, és gyakran megbetegszenek. Ennek leggyakoribb oka az egészségtelen életvitel, mint a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás, és a mozgásszegény életmód, melyek mind hozzájárulnak az immunrendszer legyengüléséhez…

tt1

Mi történik, ha alkalmazottaid legyengülnek?

  • Nehezebben viselik a feszültséget és a stresszt
  • Megnövekszik a szív és érrendszeri betegségek kockázata
  • Rugalmas hozzáállás csökkenése
  • Lassabb munkavégzés
  • Munkahelyi hibák halmozása

Éppen ezért a munkahely fontos helyszíne a különböző megelőzési stratégiák kidolgozásának, mert az alkalmazottak legtöbb idejüket munkahelyükön töltve jelentősen befolyásolják egymás viselkedését. Az alkalmazottak napjuk jelentős részét a tárgyalókban töltik, így ez a helyiség kiválóan alkalmas lehet egy wellness helyiség kialakítására…

Hallottál már az aktív tárgyalóról?

aktivtargyalo-1

Nincs hely külön konditerem kialakítására? Semmi gond: Helyettesítsd a tárgyaló ülőalkalmatosságait wellness labdákkal, vagy kardiógépekkel. Így nem csak dinamikusabb lesz a tárgyalások menete, de emellett folyamatosan mozgásban maradtok ülés közben is és ezzel is hozzájárultok testetek karbantartásához.

Tedd népszerűvé a mozgást!

Komplex-wellness-megoldas-6

Helyezz el a váróba, vagy a kávégép, ételautomata mellé különböző wellness eszközöket, és tartsatok munkavállalóiddal wellness szünetet, amikor lehetőség van egy kis felfrissülésre egy hosszú és fárasztó nap során… Ennek a wellness megoldásnak a másik előnye, hogy erős, egészséges életvitelt népszerűsítő üzenetet képvisel, mind a munkavállalóid mind az ügyfeleid felé, ha meglátják az irodán belüli wellness eszközöket.

Vállalati wellness programok az egészségért

vallalati-2

Kutatások bizonyítják, hogy azok az emberek, akik fittebbek, jobban tudják kezelni a stresszt, rugalmasabbak és jobban alkalmazkodnak társaikhoz, mint azok, akik egészségtelen életmódot folytatnak. Éppen ezért példaértékűek azok a vállalati wellness programok, melyek keretein belül az alkalmazottakat buzdítják a mozgásra és az egészségesebb életre. Ha a munkavállalók egészségesek és fittek, az jelentős nettó megtakarítást eredményezhet a vállalati költségvetésben.

Egy 2011-es tanulmány alapján nettó 22 millió dollár megtakarítást ért el egy nagyvállalat 10.000 alkalmazott esetében csak azáltal, hogy saját wellness részleget hozott létre a munkahelyen.

Figyelj oda munkavállalóid egészégére és biztosíts számukra sportolási lehetőséget. Így könnyedén le tudják vezetni a stresszt, sokkal fittebbek és frissebbek lesznek a napi munkavégzés során. Ezek a változások hosszú távon közvetve vállalkozásod költségvetésére is pozitív hatással lesznek.

Alakítsd ki az egészséges életvitelt alkalmazottaid között és növeld vállalkozásod hatékonyságát a Finn Wellness szakképzett munkatársai segítségével: akár a legkisebb helyiségek kivitelezése esetén is megtaláljuk Neked és vállalkozásodnak a tökéletes megoldást!

Elérhetőségeink

 

Tipptár