Excite Live
Hogyan döntsd el, melyik a legjobb futópad?...
Otthoni futópadot keresel, de bizonytalan vagy a döntésben? Az óriási választékból nehéz megtalálni a legideálisabb berendezést: az ár mellett a funkciók és a felszereltség terén is jelentős különbségek vannak. Megmutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, hogy megtaláld a számodra legideálisabb futópadot.
Hogyan küzdd le a szezonális depressziót?...
Amint beköszönt a borongós őszi-téli időszak, rosszkedvű és lehangolt leszel? Ha ez rád is jellemző, akkor lehet, hogy Te is szezonális depresszióban szenvedsz. Ez a ciklikusan jelentkező betegség sokak mindennapjait nehezíti meg, néhány életmódbeli változtatással azonban sokan tehetsz a tünetek enyhítése érdekében.
Így növeld a futósebességed
A gyakorlott futóknál a szervezet egy idő után hosszászokik az egyenletes terheléshez. Ilyenkor a teljesítmény stagnál, és alábbhagy a fejlődés. Ebben az esetben a futás sebességének növelésével teremthetünk új kihívást. A megnövelt tempó által nagyobb lesz a terhelés, ami hozzájárul a fejlődéshez.
Készülj fel az őszi túrákra
A jó időben szívesebben töltünk időt a természetben. Erre kiváló lehetőség a túrázás, ami amellett, hogy kellemes szabadidős tevékenység, a testi-lelki egészséghez is nagyban hozzájárul. Sokan azonban nem fordítanak elég figyelmet a felkészülésre, emiatt pedig gyakran elfáradnak vagy nem bírják szusszal a túrát.
Hogyan növeli a sport a munkatársak teljesí...
Köztudott, hogy a rendszeres mozgás a testre gyakorolt jótékony hatásai mellett a mentális egészséghez és a jó közérzethez is hozzájárul. Pozitív hatásai a munkában is megmutatkoznak, éppen ezért egyre több munkáltató igyekszik biztosítani a mozgást az alkalmazottak számára.
Figyelj oda ízületeidre: így kíméld őket
Negyvenéves kor felett egyre gyakrabban jelentkeznek ízületi panaszok, melyek a mozgást is megnehezíthetik. Nagyobb mértékű súlyfelesleg esetén egyes gyakorlatok végzése kifejezetten ellenjavallt. Viszont nem csak idősebb korban jelentkezhetnek ezek a problémák. A túl sok vagy helytelenül végzett sport által okozott túlterhelés is károsíthatja az ízületeket. A sportsérülések utáni rehabilitáció során kiemelten fontos odafigyelni a kíméletességre.
Tipptár