Funkcionális kiegészítők
Miért fontos a core izmok edzése?
Egyre több edző és egészségügyi szakember hangsúlyozza a core, azaz a törzsizmok szerepét. Nem véletlenül, hiszen hatalmas szerepet játszanak a mindennapi életünkben. De mi a feladatuk, és miért fontos, hogy eddzük őket? Olvass tovább és tudd meg!
3 elterjedt mítosz a zsírégetésről
A zsírégetést és a különböző zsírégető módszereket mindig is nagy érdeklődés övezte, épp ezért rengeteg tartalmat találunk róla az interneten. Sajnos rengeteg köztük a téves információ is, melyek időközben beépültek a köztudatba. Bemutatunk 3 gyakori tévhitet, melyek elterjedtek a zsírégetéssel kapcsolatban.
Miért ősszel a legjobb edzeni?
A meleg, napsütéses idő kiváló alkalom a szabadtéri edzésre, a borús, esős napok közeledtével viszont már nehezebb motiváltnak maradni. Érdemes azonban ősszel is rendszeresen mozognod, mivel nem csak fizikai egészségedért, de az immunrendszeredért is sokat teszel vele. Olvass tovább és tudd meg, miért ez az évszak a legalkalmasabb az edzésre.
Árt a derekunknak, ha nehéz tárgyat emelünk...
Sokan tudatosan kerülik a nehéz tárgyak emelését, mert úgy vélik, ez áll a derékproblémájuk hátterében. Az ok azonban nem mindig itt keresendő. A derék túlzott kímélésével valójában többet ártunk, és csak tovább növeljük a panaszok kialakulásának esélyét. De akkor mennyit és hogyan szabad emelni?
Nyáron se hanyagold el az edzést
A nyár általában a szórakozás és a kikapcsolódás időszaka. Az embereknek kevesebb kedve van edzeni a melegben, ami miatt az edzőtermek forgalma is jócskán lecsökken. Télen és tavasszal a legtöbben lázasan készülnek, hogy a legjobb formájukat hozzák a strandszezonra. Az edzést azonban nyáron sem kell elhanyagolni.
A funkcionális edzések legfőbb előnyei
Amikor funkcionális edzést végzel, akkor nem csak egy-egy izomcsoportot mozgatsz át, hanem az egész testedet. A gyakorlatok nagyrészt olyan mozdulatokon alapulnak, amelyeket a mindennapokban is gyakran alkalmazunk, ilyen például a guggolás. Ez az edzéstípus számos előnnyel rendelkezik, melyek gördülékenyebbé teszik a napi teendőidet.
Tipptár