egészségtudatos életmód
Ezek a 2022-es év top fitnesztrendjei
Időről időre újabb trendek jelennek meg a fitnesziparban, melyek gyakran évekig meghatározók maradnak. Az életmód és a technológia változása, valamint a testedzésre vonatkozó tudományos kutatások eredményei mind hosszútávon formálják az irányzatokat, így érdemes megismerkedni velük.
Figyelj oda ízületeidre: így kíméld őket
Negyvenéves kor felett egyre gyakrabban jelentkeznek ízületi panaszok, melyek a mozgást is megnehezíthetik. Nagyobb mértékű súlyfelesleg esetén egyes gyakorlatok végzése kifejezetten ellenjavallt. Viszont nem csak idősebb korban jelentkezhetnek ezek a problémák. A túl sok vagy helytelenül végzett sport által okozott túlterhelés is károsíthatja az ízületeket. A sportsérülések utáni rehabilitáció során kiemelten fontos odafigyelni a kíméletességre.
Érd el gyorsabban céljaidat a Technogym App...
Otthoni edzés során sokszor nehéz motivációt találni – főleg akkor, ha egyedül edzünk. Az okostelefonra telepíthető fitnesz alkalmazások kézenfekvő megoldást nyújtanak az egészséges szokások kialakításához. Amellett, hogy segítenek fenntartani a motivációt, szórakoztatóvá teszik az edzést és visszajelzést adnak a teljesítményről.
Pörgesd fel az edzésed a Technogym Live pla...
A Technogym nem csak a világszínvonalú edzőgépek és fitneszberendezések megalkotásának területén emelkedik ki a többi fitneszeszközgyártó közül, hanem az innovatív digitális megoldások megteremtésében is. Egyik legújabb digitális újítása a Technogym Live platform, amely magasabb szintre emeli az élményt edzés közben.
Egészségesebb munkatársak, egészségesebb kö...
Kutatások alapján elmondható, hogy az Egyesült Államokban naponta átlagosan egymillió munkavállaló hiányzik olyan betegség miatt, amelynek kiváltója a stressz. Könnyű belátni, hogy ez a fajta mentális probléma súlyos veszteségeket okoz a hazai vállalatoknak is, hiszen a betegszabadságok miatt keletkező kiadásokon túl a betegség idején a munkatársak nem tudnak termelni, valamint egy stresszes ember nem képes a munkáját 100%-ban elvégezni.
Az ergométeres edzések pozitív hozadékai
Nem kell versenyszerűen evezned ahhoz, hogy élvezd ennek a sportnak az előnyeit. Az evezőgépek, más néven ergométerek az izmaid akár 86 százalékát megmozgatják egy tréning során. Ez erősíti az állóképességed, és látványosan hozzájárul az izmaid tónussosságához, feszesebbé tételéhez. Mindezeken felül jótékony hatással van a szívre és a tüdőre egyaránt.
Tipptár