fogyás
Így segít a sport leküzdeni az állandó éhsé...
Nem csak fogyókúra alatt fordulhat elő, hogy szűnni nem akaró éhségérzet gyötör valakit. Sajnos vannak, akik azt tapasztalják, hogy a rendszeres étkezés ellenére sem múlik el a farkaséhség. De mitől alakulhat ki ilyen helyzet, és mit lehet tenni ellene?
Munkahelyi stratégiák a krónikus betegségek...
A különböző krónikus betegségek, köztük a magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, valamint mozgásszervi betegségek rengeteg kockázatot hordoznak magukban. Kutatások szerint hazánkban a 15 évesnél idősebbek 59 százaléka szenved krónikus betegségben, melynek oka elsősorban az ülőmunka és a mozgásszegény életmód.
Hogyan mérd a wellness programod sikerét?...
Kétségkívül előnyös az egész vállalat számára, ha a vezetőség kialakít egy remek wellness struktúrát, viszont hiba, ha közben nem határozza meg a hozzá kapcsolódó célokat és mérési módszereket. Ne ess ebbe a hibába, ezért mielőtt bevezetsz egy wellness programot a vállalatodba, gondold végig, hogy hogyan fogod mérni a program sikerét.
Méregtelenítő kúrák kontra egészséges életm...
Tudtad, hogy az orvosi szaknyelv nem is ismeri a méregtelenítés fogalmát a hétköznapi értelemben? A divatos méregtelenítő kúrák hasznosnak tűnhetnek, főleg azoknak, akik fogyni szeretnének, ugyanakkor sokan nem tudják, hogy ezek a kúrák veszélyesek lehetnek.
Hogyan lehet megtartani a Z és az Y generác...
Elképesztő méreteket öltenek az egészségügyi problémák világszerte és hazánkban egyaránt, ezzel óriási veszteséget okozva a gazdaságnak és a vállalkozásoknak egyaránt. A „The Lancet” orvosi hetilap az Elhízás Világnapján, 2017 októberében hozta nyilvánosságra azt a kalkulációját, miszerint Magyarországon 2025-re a felnőtt lakosság egynegyede, azaz nagyjából 1,8 millió ember lesz túlsúlyos, vagy elhízott, ha a jelenlegi tendenciák nem változnak.
Maslow és a wellness életmód
A wellness életstílus kialakítása nem egyszerűen abból áll, hogy az ezt támogató eszközökkel és berendezésekkel, megoldásokkal veszed körbe magad. Ahhoz, hogy el tudd érni a fizikai és mentális jóllétet, elengedhetetlen, hogy megismerd önmagad és azt, hogy milyen tényezők járulnak ehhez hozzá.
Tipptár