Így okozhatnak mozgásszervi panaszokat a belső szervi problémák

A legfrissebb kutatások szerint a belső szervekkel kapcsolatos problémák az idegek közötti átkapcsolás következtében a test más részeire is kisugározhatnak. Egy új manuálterápiás módszer, a viszcerális konvergencia terápia (VCT) azonban hatékonyan tudja ezt kezelni. Az alábbiakban a Sherlock Rehab gyógytornászainak kezelését mutatjuk be.

 

HOGYAN MŰKÖDIK A VCT MÓDSZER?

 

Az emberi testben a belső szervek és a mozgatórendszer (izmok, fascia, ízületek és csontok) harmóniában működnek együtt - ha ezek valamelyike sérül, ‘meghibásodik’, akkor a rendszer összhangja felborul. Ezzel szemben viszont a hagyományos orvoslás az egyes szerveket külön-külön igyekszik gyógyítani.

Sokszor nem gondolunk rá, de izmainkhoz hasonlóan szerveink is mozgásban vannak, például a légzés hatására. A szervek stabilitását és szükséges mozgását a fascia és a szalagok biztosítják - ezek túlzott feszülése, illetve valamilyen műtét, trauma vagy gyulladás okozta összenövése, hegesedése korlátozhatja azok mozgását.

Ezek a problémák általában nem érzékelhetők, de szerveink sokáig működhetnek diszfunkcionálisan anélkül, hogy észrevennénk. Sőt, sok esetben a problémás területtől távol jelzi testünk, hogy valami nincs rendben.

Az úgynevezett viszcerális konvergencia terápia egy olyan módszer, amely a belső szervek, a mozgásszervrendszer és az idegek közötti harmóniát hivatott helyreállítani, így holisztikus módon segít megszüntetni bizonyos belsődleges problémákat. A VCT módszerrel lehetőség nyílik a mozgásbeli korlátok kezelésére, a belső szervek működésének befolyásolásával.

Utóbbi kétféle módon történhet:

  1. Direkt módon, amikor közvetlenül a hasüregben, a szervek közvetlen közelében dolgozunk a kezünkkel
  2. Indirekt módon, a környező területek kezelésével

Bár a VCT módszer nem tekinthető megoldásnak minden belső szervi problémára, a releváns esetekben gyors és hatékony terápiát nyújt, így a problémák már 1-3 kezelésre reagálnak.


Tudj meg többet a kezelésről a Sherlock Rehab oldalán!

TOVÁBB

Tipptár