Minden jó, ha jóga vége

Életünk során rengetegszer kerülünk különböző stresszhelyzetekbe, így nem csoda, hogy sokan az élet velejárójának tartják. A munka, a zajok, az időhiány és a légszennyezés egyaránt hozzájárul a stressz növeléséhez. Szerencsére jógagyakorlatokkal még akkor is oldható a stressz, ha kevés időd és helyed áll rendelkezésre a testmozgásra.

joga-1

A stresszel járó kockázatokat nem szabad figyelmen kívül hagynia senkinek. Olyan fizikai és szellemi megbetegedéseket is előidézhet, mint a magas vérnyomás, szívbetegségek, csökkent immunválasz, depresszió és szorongás. Ez különösen igaz akkor, ha a stressz tartósan van jelen az életedben.

A jóga nem csak a fizikai és mentális jóllét eléréséhez segít hozzá, hanem csökkenti a stresszt is. Ellazít, felfrissít, enyhíti a hátfájást és emellett segít az álmatlanságon. További előnye, hogy nem igényel nagy helyet, hogy el tudj végezni néhány egyszerű gyakorlatot, akár munka közben.

Ülj úgy a széken, hogy a bal oldalad felé legyen a támla. A lábfejed hagyd a padlón úgy, hogy a sarkad egy vonalban legyen a térdeddel. Fújd ki a levegőt és közben fordulj balra úgy, hogy a megfogod a szék támláját. Ahogy levegőt veszel, nyújtózz a gerinceddel felfelé, majd amikor kilélegzel, a törzseddel és a fejeddel nyújtózz tovább balra. Ismételd meg a gyakorlatot még 3-szor úgy, hogy minden kilélegzéssel nyújtózz egy kicsit nagyobbat (de ne erőltesd), majd 6-8 lélegzetvételnyi ideig tartsd meg a balra kinyújtott pózt. Ezt követően végezd el a mozdulatsort a másik oldalra is.

Még hatékonyabb lesz a jóga gyakorlat, ha nem széken, hanem Wellness Ball Active Sitting labdán végzed el. A wellness labda javítja a gerinc stabilitását és elősegíti a helyes testtartást ülés közben is. Dupla sűrűségű kialakításának köszönhetően nagyobb a stabilitást és jobb a kiegyensúlyozottságot biztosít, így nem csak kényelmes, de biztonságos is.

joga-2

Amennyiben nem vagy a jóga híve, végezhetsz más testmozgást is. Válassz professzionális otthoni fitnesz berendezéseink közül, hogy kardió, funkcionális vagy erősítő edzésekkel tudd levezetni a stresszt!

Technogym megoldások

Tipptár