Edzőteremből közösségi tér

Hogy miért alakítsd edzőtermed közösségi térré? Azért, mert a vendégeid felé irányuló marketing tevékenységeidet új szintre kell emelned annak érdekében, hogy hosszú távon lojális vendégbázisra tegyél szert. Cikkünkben arra helyezzük a hangsúlyt, hogy hogyan tudod ezt véghez vinni.

edzoterembol-kozossegi-ter-1

A különböző vállalatirányítási modellek a fitnesztermeket és klubokat is érintik. Három fázison ment keresztül a menedzsment modellek fejlődése: az első fázis a termék orientáció, melyet az értékesítés orientáció, majd a marketing orientáció követett. Az utóbbi lényege, hogy a vendégeidnek többet adj, mint amit várnak, és így kivívod elégedettségüket. Azonban a fogyasztói igények ismét változóban vannak, és erre a fitnesztermeknek is reagálniuk kell.

 

A vevői élmény

 

Annak érdekében, hogy vendégeid hosszú távon hűségesek legyenek, a vevői élményekre kell elkezdened fókuszálni. Ennek kulcsa az élmény marketing.

A hangsúly ne a termék- és szolgáltatásminőségen legyen, hanem azon, hogy az adott termék vagy szolgáltatás milyen maradandó pozitív élményt tud hagyni a felhasználóban. A vendégek számára többet jelent egy nem mindennapi tapasztalat, mint az egyes termékjellemzők.

A közösségek szerepe is nagymértékben felértékelődött az utóbbi években. Egyre könnyebben egymásra találnak a hasonló érdeklődési körrel rendelkező személyek, és a fitnesztermek egyre könnyebben meg tudják célozni ezeket a csoportokat. Egy fitneszteremben ott rejlik a potenciál arra, hogy a hasonló igényekkel rendelkező személyek közösségi tere legyen, méghozzá úgy, hogy különleges élményeket kínál a vendégek számára.

Ezen az elven működnek bizonyos Boutique Club-ok, melyek egy relatíve szűk helyen kínálnak testmozgási lehetőségeket hasonló érdeklődési körű vendégek számára. A termet berendezik például szobabiciklikkel, így a beltéri kerékpározás iránt érdeklődők egymásra találhatnak, és együtt élhetik át az edzés élményét. Az élményhez hozzájárul a klub atmoszférája is, melynek fontosságáról egy korábbi cikkünkben írtunk.

edzoterembol-kozossegi-ter-2

Szereld fel fitnesztermed csúcstechnológiás és modern fitnesz berendezésekkel, például az Excite kardió termékcsaláddal, amelynek használatával új edzéstípusokat fedezhetnek fel vendégeid, így exkluzív környezetben, társaságban és szórakozva élhetnek át új élményeket. Ráadásul tapasztalataikat könnyedén megoszthatják ismerőseikkel, ha bejelentkeznek a UNITY™ konzolba.

A UNITY™ és különböző TV konzolok egyre bövülő választékú szórakozási lehetőséget kínálnak: közösségi hálók, TV és rádiócsatornák, weboldalak és alkalmazások érhetők el rajta, így vendégeid bejelentkezés után automatikusan hozzá tudnak férni kedvenc programjaikhoz.

Tarts lépést a változó fogyasztói igényekkel és tedd meg a szükséges lépéseket, mielőtt versenytársaid teszik meg. Szereld fel fitnesztermed professzionális Technogym fitneszmegoldásokkal és segítsd elő egy exkluzív közösségi tér kialakulását a klubodon belül!

Technogym megoldások

Tipptár