Egy sikeres fitneszterem 6 jellemzője

Edzőtermet üzemeltetni nem könnyű feladat, a siker kulcsa pedig több mindentől függ, mint gondolnád. Ha olyan termet szeretnél létrehozni, amely nem csak sok tagot vonz, de kimagasló lesz a megtartási arány és a bevételek is, fogadd meg tippjeinket.

 

6 LEHETŐSÉG, AMI NÖVELI A TERMED SZÍNVONALÁT

 

 1. Többféle mozgásforma
  Igen változó, hogy ki milyen mozgásformát és edzésmódot preferál. Vannak, akik a hagyományos konditermi edzést szeretik, mások crossfit vagy saját testsúlyos edzéseket végeznének, míg egyesek inkább egy csoportos órához csatlakoznának. Az erősítő és kardió géppark mellett tehát igények szerinti, izgalmas csoportos órákat és további funkcionális eszközöket is érdemes kínálnod, melyek között mindenki megtalálja a kedvenc mozgásformáját.

 2. Jól kialakított tér
  Ahhoz, hogy csúcsidőben is mindenki kényelmesen elférjen, gondos tervezésre és kialakításra van szükség. Igen bosszantó és akár balesetveszélyes is tud lenni, ha mozdulni sem lehet a teremben. Mindenhol hagyj biztonságos teret a közlekedésre és az edzésre, valamint törekedj a lehető legjobb helykihasználásra. A gépek elrendezése olyan szempontból is fontos, hogy az új látogatók is könnyen el tudjanak igazodni. Legyen külön szekció a kardió és erősítő gépeknek, utóbbiak pedig izomcsoport szerint is legyenek csoportosítva.

 3. Személyi edzés
  Egy igazán jó teremben elengedhetetlen, hogy magasan képzett személyi edzőket is foglalkoztass. Ők sokat segítenek abban, hogy a kezdők eligazodjanak a teremben. A profi edzők segítik a vendégeket a céljaik elérésében, akik így elkötelezettebbek lesznek az edzés és a termed iránt is.

 4. Digitális megoldások
  A nagyobb forgalom és a versenyelőny fenntartása érdekében érdemes az online térben is terjeszkedned. A különböző online órákkal például az otthon edzőket is be tudod vonzani, de az online vezetett személyi edzések is nagy népszerűségnek örvendenek.

 5. Edzés utáni rekreáció
  Az edzés utáni rekreációs lehetőség sokak számára vonzó tényező. A masszázs, szauna vagy spa részleg amellett, hogy a vendégeknek segít relaxálni és feltöltődni, a bevételeidet is növeli. A plusz szolgáltatások kínálásával a vendégek úgy érzik, többet kapnak a pénzükért, ezért akár magasabb bérletárat is hajlandóak kifizetni.

 6. Minőségi berendezések
  Talán semmi nem képes úgy elvenni egy terem színvonalából, mint a silány berendezések. Egyaránt figyelned kell a gépek minőségére és azok folyamatos karbantartására. Nem kelt jó benyomást, ha egy meghibásodott gép napokig üresen áll, különösen a csúcsidőszakokban. Az berendezések változatossága és mennyisége sem mindegy. Sokan pártolhatnak el, ha nem állnak rendelkezésre a számukra szükséges eszközök, az alap gépparknál tehát többet kell kínálnod. Minden izomcsoportra legyen külön gép, valamint szabadsúlyok is álljanak rendelkezésre. Sokat dob a termed színvonalán, ha a berendezések további extra funkciókat is kínálnak, vagy összekapcsolhatók az okoseszközökkel.


Legyen szó minőségi berendezésekről vagy digitális megoldásokról, a Technogym kínálatában mindent megtalálsz, ami egy exkluzív fitneszterem felszereléséhez szükséges. Az innovatív kardióberendezések okoseszköz-konnektivitást is kínálnak, mellyel még hatékonyabbá és élménytelibbé válik az edzés.

Szeretnéd a legjobb élményt kínálni a termedben? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy díjmentes konzultáció keretében segítünk Neked!

KAPCSOLAT

Tipptár