A rugalmasság 5 pozitív hozadéka

A rugalmasságról a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy előre hajolva meg tudja-e érinteni a lábujjait. Valójában ennél többről van szó: a rugalmasság a fittség egyik lényeges összetevője, amely az ízületek mozgástartományhoz, illetve az izmok mobilitásához kapcsolódik. A flexibilitás hatalmas előny, ugyanis számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre.

Rugalmassag-pozitiv-hozadekai-2

 

A rugalmas ízületek és izmok 5 pozitív hozadéka

 

  • 1. Kevesebb sportsérülésre számíthatsz

A rugalmas ízületeknek és izmoknak köszönhetően sokkal kisebb az esélye, hogy megsérülsz edzés közben, mivel a szervezeted jobban bírja a terhelést. A flexibilitás az izomegyensúlytalanság helyreállítására is alkalmas, ugyanis elősegíti, hogy visszaálljon az egyensúly a két, ellentétes irányban dolgozó, különböző erősségű izom között.

  • 2. Enyhébb lesz a fájdalom

A rugalmasság nagy előnye, hogy sokkal ritkábban fogsz fájdalmat érezni: enyhébb lesz az edzés közben előforduló fájdalom, kevésbé leszel hajlamos izomgörcsökre, és csökkenteni tudod a hát- és derékfájás bekövetkezésének kockázatát is.

  • 3. Hozzásegít a helyes testtartáshoz

A rugalmatlan izmok és ízületek rossz hatást gyakorolnak a gerincre, ami nehezíti a helyes testtartás felvételét. Rugalmassági edzésekkel amellett, hogy javítani tudsz a testtartásodon, még az egyensúlyodat és a koordinációdat is fejleszted.

  • 4. Fejleszti a fizikai teljesítményedet

A fokozott flexibilitás elősegíti, hogy hatékonyabban mozogjanak az izmaid, így fejlettebb mobilitással is fogsz rendelkezni. Bármilyen sportot űzöl, a szélesebb mozgástartomány hatalmas előnyt jelent: határozottan jobb leszel többek között a súlyemelésben, futballban, HIIT edzésben vagy a kardiózásban is.

  • 5. Javítja a vérkeringést

A különböző nyújtógyakorlatok elősegítik, hogy javuljon a vérkeringésed, így több vér jut el az izmaidhoz. Energikusabb leszel, könnyebben tudsz majd koncentrálni és nehezebben fáradsz el, ráadásul javulni fog a szívműködésed is.

Rugalmassag-pozitiv-hozadekai-3

 

Hogyan fejleszd a rugalmasságod?

 

Annak érdekében, hogy rugalmasabb legyél és élvezni tudd ennek előnyeit, érdemes rugalmassági edzést végezned, amely számos nyújtógyakorlatot foglal magába. Többek között hatékonyan javítja a flexibilitást

  • a jóga,
  • a pilates,
  • a Tai Chi.

Még többet tehetsz az egészségedért, ha specializált eszközöket és berendezéseket veszel igénybe a hatékony és biztonságos nyújtáshoz. Pontosan ebben van segítségedre a Technogym nyújtó termékcsaládja, a FLEXability. Összehasonlítva a hagyományos nyújtógyakorlatokkal, melyek csak a főbb izomcsoportokra vannak hatással, a FLEXability berendezések rövidebb idő alatt eredményesebb nyújtást biztosítanak, ráadásul a főbb- és a kisebb izmokra vonatkozóan egyaránt.

Rugalmassag-pozitiv-hozadekai-4

A FLEXability Posterior elősegíti a test teljes hátoldalának nyújtását, a FLEXability Anterior pedig a test elülső izmait és a végtagokat nyújtja. Mindkét berendezésre igaz, hogy könnyen használható, kényelmes, stabil és biztonságos. Az innovatív SELFLEX rendszernek köszönhetően finom mozdulatokkal nyújthatsz, és fokozatosan, a saját testsúlyodat használva hatsz az izmaidra, így nagyobb biztonsággal végezheted a nyújtást.

Iktass be nyújtógyakorlatokat is a heti edzéstervedbe, hiszen amellett, hogy hatékonyabb leszel a sportokban, még a hétköznapokban is élvezheted a rugalmasság előnyeit. Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk az ideális nyújtóberendezés kiválasztásában.

Díjmentes konzultáció

Tipptár