A vállalati wellness programok TOP 10 előnye

Az utóbbi időkben egyre jobban előtérbe került a vállalatok működésében az egészséges életvitel kialakítása és az alkalmazottak egészségi állapota, hiszen ezek jelentős mértékben befolyásolják a vállalat hatékony működését. Elindultak azok a vállalati wellness programok, melyek keretein belül a munkáltatók aktívan támogatják a munkavállalók egészséges életvitelének gyakorlását.

Top-10-elony-1-nagy

A következőkben megnézzük a vállalati wellness programok TOP 10 előnyét:

Móka

A munka gyakran unalmas és monoton, melynek következtében lankad a munkamorál és csökken a teljesítmény. Kiváló megoldás olyan aktivitásokat beépíteni a mindennapokba, melyek kapcsolódnak az aznapi munkavégzéshez. Például új sportok kipróbálása közösen, mint a piloxing. Jó időtöltés együtt olyan edzésformát kipróbálni, melyet senki sem ismert előtte.

Termelékenység javítása

A munkahelyi wellness, a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás mind növeli az alkalmazottak teljesítményét. A helyes étkezés és mozgás serkenti az agyat, hogy megfelelően fókuszáljon a napi feladatokra!

tg_c_blog1

Boldogabb alkalmazottak

Az AFLAC 2012-es Munkaerő jelentése alapján azok a dolgozók, akik részt vettek munkahelyi wellness programon, sokkal elégedettebbek munkájukkal, mint társaik. Sokkal rugalmasabban állnak hozzá a napi feladatokhoz, mivel jobban érzik magukat a bőrükben. Ha valaki egészségesen él és rendszeresen mozog, az boldog ember!

Közösséget épít

A csapatépítő programok, melyek magába foglalják az egészséget és a fitneszt, összekapcsolják az alkalmazottakat egymással és vállalatukkal. Olyan kapcsolatok kialakítását teszi lehetővé, mely előtte elképzelhetetlen lett volna.

Alacsony egészségügyi költségek

Ha a munkahely támogatja a testmozgást és az egészséges életvitel gyakorlását, az jelentős mértékben hozzájárul az alkalmazottak egészégéhez. Ezáltal a dolgozók sokkal kevesebbszer betegszenek meg, mely által jelentős összeget tud megtakarítani a vállalat rövid és hosszútávon egyaránt. Számos tanulmány igazolja, hogy a wellness programok, a betegszabadságok számának nagymértékű csökkenését és ezzel együtt hatékonyabb munkavégzést eredményez.

Teljesítmények

Számos munkahely hirdet közös kihívást az alkalmazottak között, mely összefügg az élettani funkciókkal. Például: hány lépést tesz meg egy hónap alatt vagy ki tud lemondani 1 hétig az alkoholról? A kihívások segítségével megteremthető az egészséges munkahelyi atmoszféra és javítható a versenyszellem.

tg_c_blog2

Fizikai állapot javítása

A rendszeres fizikai aktivitásokban való részvétel segít a megfelelő fizikai állapot és az általánosan jó közérzet megteremtésében. További előnyei vannak például az ebédszünetben való edzésnek is. Bármilyen edzésformáról is legyen szó, mindegyik képes a fizikai állapoton javítani és a jó hangulatot megteremteni.

Fogyás

A napi munka rutin jelentős mértékkel befolyásolja az egészségi állapotot. Aki elkezd az egészséges táplálkozásra koncentrálni és rendszeresen mozog, az mentálisan is egészségesebb lesz, így a súlyvesztés is gyorsabbá válik. Gyakran a munkahelyi programok pénzügyi juttatásokat ajánlanak fel a fogyás kezdeményezése érdekében.

Kevesebb stressz

Az egyik legfontosabb kulcsfaktor az egészség és wellness tanulásában a stressz kezelése. Nehezebb munka esetében fontos a stresszhelyzet megoldása és az ezen való átlendülés. Stresszhelyzetben nagyobb az esélye a rossz szokások kialakításának és a mentális egészség rombolásának. Számos aktivitás segíthet a nehezebb helyzetek megoldásában, mint például a közös séták közbeni megbeszélések, társadalmi szerepvállalások, továbbá az alacsony intenzitású edzések. 30 perc mozgás már segíthet átlendülni a stresszhelyzeteken.

Egészségesebb szokások

A munkahelyi wellness program segít az egészséges életvitel népszerűsítésében, mely által kialakíthatók közösségi szinten az egészséges szokások is. A rendszeres testmozgás és az egészséges ételek pozitívan befolyásolják a munkahelyi környezetet is. Ha a munkahelyen belül mindenki összefog, akkor együtt még könnyebb lemondani az egészségtelen szokásokról, mely az első állomása az új életvitel kialakításának.

Új és izgalmas vállalati wellness megoldásokkal színesítenéd vállalkozásod mindennapjait? Akkor kattints és vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!

Kapcsolat

Tipptár