Fejleszd a vállalati wellness programot okostelefonnal

Az elmúlt évtizedben az okostelefonok a mindennapjaink szerves részévé váltak, emellett egyre több telefonos applikáció áll rendelkezésünkre. A telefon és a különböző alkalmazások kiváló lehetőséget nyújtanak többek között arra is, hogy a vállalati wellness program hatékonyságát növeljék, és ezzel együtt a munkavállalókat is motiváltabbá tegyék.

okostelefon-vallalati-wellness-2

A 2017-es Connected Consumer Study kutatása szerint globális szinten átlagosan az emberek 76%-a mobil eszközről internetezik, és Magyarország sem tér el nagymértékben az átlagtól: hazánkban ez az arány 67%. Feltételezhető, hogy ez az arány azóta még tovább emelkedett.

A kutatás szerint a magyarországi 25 év alattiak 95%-a részesíti előnyben a mobilját a számítógéppel szemben. Ez az arány a 25-34 év közöttiek esetén 88%, a 35-44 évesek esetén 65%, a 45-54 év közöttiek esetén 49%, 50 év felettiek esetén pedig 35%.

Ebből következik, hogy amennyiben a munkavállalóid többsége még nem töltötte be a 45. életévét, akkor különösen érdemes telefonos applikációk segítségével fejlesztened a vállalati egészségprogramot, mivel a dolgozók nagyobb érdeklődést fognak tanúsítani iránta.

 

Mywellness applikáció a hatékonyabb egészségprogramért

 

Az idő az egyik legértékesebb erőforrásunk, ezért nem csoda, hogy senki sem szeret várakozni és időt pazarolni. Az okostelefonok egyik nagy előnye, hogy használatuk révén sokkal gyorsabban és rugalmasabban tudunk hozzájutni a szükséges információhoz. Ezt az előnyt egy egészségprogram keretében is tudod hasznosítani.

okostelefon-vallalati-wellness-3

A Technogym lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők egy applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen hozzáférjenek sport-, fitnesz- és egészségügyi céljaikhoz, tevékenységeikhez és eredményeikhez. Ez az alkalmazás nem más, mint a mywellness.

A mywellness app összekapcsolt wellness élményt kínál, amely révén a felhasználók nyomon tudják követni az edzőteremben, otthon, valamint szabadban végzett tevékenységeiket is. Miközben sportolnak, MOVE-okat gyűjtenek, amely megmutatja, hogy az app szerint mennyire élnek aktív életet.

A MOVE-ok lehetőséget adnak kisebb-nagyobb versenyekre és kihívásokra a vállalaton belül. Ez akár úgy is megvalósítható, hogy jutalmat kapnak azok a kollégák, akik meghatározott időn belül elérik a „Very Active” szintet. Másik alternatíva többek között, hogy azok kapnak jutalmat, akik bekerülnek a Top 3 legmagasabb MOVE értéket elérők közé.

 

Hogyan vezesd be a mywellness-t a vállalatodba?

 

Az egyik leghatékonyabb megoldást az jelenti, hogy Technogym fitneszgépekkel berendezel egy céges edzőtermet és igényeled hozzá az applikációt. Ezt követően hívd fel a munkavállalók figyelmét arra, hogy töltsék le a mywellness alkalmazást a telefonjukra, hogy megismerjék az összekapcsolt wellness élményt.

okostelefon-vallalati-wellness-4

Az egészségprogram résztvevői nem csak a munkahelyi edzőteremben tudják mérni a teljesítményüket, hanem más, mywellness technológiával rendelkező létesítményekben is, legyen az konditerem, szálloda, vagy a saját lakásuk. A mywellness a szabadban történő testmozgást is méri, így az sem okoz gondot, ha jó időben inkább szabad levegőn futnak vagy kerékpároznak. Mindemellett az alkalmazás kompatibilis olyan applikációkkal, mint az Apple Health, a Fitbit vagy a RunKeeper, így a felhasználók bármikor szinkronizálhatják az appok által tárolt adatokat egymással.

Fejleszd a vállalati wellness programot és igazítsd a kialakított rendszert a munkavállalók igényeihez, úgy, hogy összekapcsolt wellness élményt nyújtasz a dolgozók számára. Ismerd meg a mywellness applikáció részleteit!

Mywellness app

Tipptár