futóedzés
4 meghatározó fitnesztrend 2023-ban
Ahogy a divatban, a fitneszvilágban is évről évre új trendek jelennek meg, melyek szinte vírusként terjednek a közösségi felületeken. Habár nem érdemes folyamatosan a trendek szerint változtatni edzéstervünket, bizonyos módszerek iránymutatásul szolgálhatnak a hatékonyabb edzésben.
Miért vegyél otthonra futópadot?
A futás az egyik legnépszerűbb mozgásforma, mely nagyrészt annak köszönhető, hogy nem szükséges hozzá komolyabb felszerelés, és szinte bárki végezheti, ha nincs orvosi ellenjavallata. A rendszeresen futni vágyók számára azonban nagyban megkönnyíti a mindennapokat, ha egy futópadot is beszereznek az edzéshez. Tudd meg, hogyan járul hozzá a futópad a hatékonyabb edzéshez.
Hogyan döntsd el, melyik a legjobb futópad?...
Otthoni futópadot keresel, de bizonytalan vagy a döntésben? Az óriási választékból nehéz megtalálni a legideálisabb berendezést: az ár mellett a funkciók és a felszereltség terén is jelentős különbségek vannak. Megmutatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, hogy megtaláld a számodra legideálisabb futópadot.
Hogyan küzdd le a szezonális depressziót?...
Amint beköszönt a borongós őszi-téli időszak, rosszkedvű és lehangolt leszel? Ha ez rád is jellemző, akkor lehet, hogy Te is szezonális depresszióban szenvedsz. Ez a ciklikusan jelentkező betegség sokak mindennapjait nehezíti meg, néhány életmódbeli változtatással azonban sokan tehetsz a tünetek enyhítése érdekében.
A hideg időjárás 5 egészségügyi előnye
A hideg hónapokban sokkal nehezebben vesszük rá magunkat a szabadtéri mozgásra, pedig egészségügyi hatásai miatt ilyenkor is érdemes kimerészkedni. Rétegesen öltözködve a hűvös idő sem lesz kellemetlen, szervezetünk pedig meghálálja, hogy a hideg beköszöntével sem hanyagoltuk el az edzést.
Így növeld a futósebességed
A gyakorlott futóknál a szervezet egy idő után hosszászokik az egyenletes terheléshez. Ilyenkor a teljesítmény stagnál, és alábbhagy a fejlődés. Ebben az esetben a futás sebességének növelésével teremthetünk új kihívást. A megnövelt tempó által nagyobb lesz a terhelés, ami hozzájárul a fejlődéshez.
Tipptár