Így tedd trendibbé a fitnesztermed

Egy fitneszterem kialakítása vagy felújítása igen összetett munka. Nem elég a berendezéseket megválasztani - ügyelni kell a dizájnra, az összképre és a hangulatra, mert ezek mind hozzájárulnak a terem atmoszférájához, és a látogatók elégedettségéhez. Adunk pár tippet, hogyan alakíts ki egy ideális edzőtermet.

 

MIT KERESNEK MA A LÁTOGATÓK?

 

A klub atmoszférája rendkívül fontos szerepet játszik a vásárlói döntésben. Egy igényesen kialakított, egyedi dizájnnal ellátott edzőterembe sokkal szívesebben térnek vissza a látogatók, mintha csak a gépeket biztosítanád számukra.

Nem is gondolnánk, mekkora hatása van a színeknek egy terem hangulatára. Az sem mindegy, hogyan és milyen mértékben alkalmazod a különböző dizájnelemeket, emellett pedig a célcsoportod igényeit is figyelembe kell venned a tervezéskor.

Még nagyobb elköteleződésre tehetsz szert, ha nem csupán egy edzőtermet, hanem egy új életérzést megtestesítő teret hozol létre. Ezt a zene, a dizájn, valamint a virtuális megoldások gondos összehangolásával tudod elérni.

 

EZEKRE FIGYELJ A TEREM KIALAKÍTÁSÁNÁL

 

 1. Színválasztás:
  Az élénk színek, mint a piros, a narancssárga és a citromsárga energizálnak, így ideálisak a kardió- és az erősítő részleg díszítésére. Azonban ne vidd túlzásba, mert nagy felületen megjelenve nyugtalanságot is okozhatnak.
  A nyújtó részlegen használj halványabb, visszafogottabb színeket - jó választás a zöld, a lila és a kék, melyek nyugtatóan hatnak az elmére.

 2. Dizájn:
  A különböző dekorációs elemek rengeteget tudnak dobni egy terem hangulatán. Ezek segítségével akár egy külön tematikát, vagy egy, a saját termedre jellemző arculatot tudsz létrehozni.
  Ehhez fontos meghatározni a célcsoportod: a fiatalabb korosztály például kedveli a modern, akár bulihangulatú termeket, míg az idősebb korosztály az egyszerűbb, klasszikus dizájnt részesíti előnyben.

 3. Elrendezés:
  Fontos, hogy az új látogatók is könnyen eligazodjanak a teremben. Érdemes jól elkülöníteni a kardió-, az erősítő-, valamint a nyújtó részleget, melyeket akár más-más színekkel vagy dizájn elemekkel díszíthetsz.
  A berendezések úgy legyenek elhelyezve, hogy kényelmesen el lehessen férni mellettük, illetve érdemes az azonos izomcsoportot megdolgoztató gépeket egymáshoz közel helyezni.

 4. Berendezések:
  A terem legfontosabb részét a géppark képezi. Nagyon fontos, hogy elegendő kapacitás legyen akár a csúcsidőszakokban is - nagy elégedetlenséget vált ki, ha mindig a szabad gépekre kell várakozni.
  Egy megfelelő mennyiségű és minőségű fitneszeszközökkel felszerelt terem nagy elköteleződést vált ki a látogatókból. Még jobb, ha személyre szabott edzést és szórakozási lehetőséget is kínál számukra.

A Technogym közel 40 éves tapasztalatának köszönhetően innovatív technológián alapuló, exkluzív minőségű megoldásokat alkotott meg. A különböző digitális szolgáltatások még több lehetőséget kínálnak: edzésvideók, szórakoztató tartalmak és személyre szabott programok garantálják az egyedülálló élményt.

A Technogym Excite Live kardióvonalában mindenki megtalálja a hozzá illő mozgásformát. A futópad, elliptikus tréner, cross tréner, teremkerékpár, háttámlás kerékpár, lépcsőzőgép és felsőtest erősítő gép mindegyikén megtalálható beépített konzol teszi még szórakoztatóbb élménnyé a mozgást.

Az Excite Live konzolokat működtető Technogym Live digitális felhasználói platform új szintre emeli az edzéseket. A Swiftpaden minden fontos paraméter megjelenik, így a felhasználók nyomon tudják követni a fejlődésüket. Az Outdoors virtuális tájai és a különböző szórakoztató tartalmak még többet nyújtanak a látogatók számára.

Nem tudod, hogyan fejleszd tovább fitnesztermed? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy díjmentes konzultáció keretében segítünk megtalálni a legideálisabb megoldásokat!

Kapcsolat

Tipptár