4 eset, amikor mindenképp iktass be pihenőnapot

Ha Te is imádsz sportolni, lehet, hogy épp a pihenőnapok okoznak számodra nehézséget. Pedig az elegendő pihenés legalább annyira fontos, mint maga az edzés, hiszen ekkor történik az izmok építése és regenerációja. Érdemes figyelni a tested jelzéseit, hiszen ha túlterheled, később akár nagyobb kihagyásra is kényszerülhetsz.

 

EKKOR KELL PIHENNED

 

 1. Izomfájdalom
  Egy nagyobb kihagyás vagy egy kiadósabb edzés után természetes, hogy izomlázat érzel. A gond csak akkor van, ha ez állandósul és erősödik. Izomfájdalmak esetén végezz nyújtógyakorlatokat, masszírozd a területet és hagyd, hogy megfelelően regenerálódjon, hogy elkerüld a sérüléseket.
 2. Túlzott stressz
  A sport kiváló módja a feszültség levezetésének, azonban ha tartósan és túlzottan stresszes vagy, érdemes lehet egy kis pihenőt tartani. Maradj otthon, kapcsolj ki, és szánj időt magadra.
 3. Rossz alvás
  Egy rosszul átaludt éjszaka az egész napodra rányomhatja a bélyegét. Ha elegendő pihenés nélkül, kimerülten mész edzeni, nem csak rosszabbul teljesítesz, de csak még fáradtabb leszel. Tarts egy nap szünetet, és feküdj le időben, hogy kellően kipihend magad.
 4. Betegség
  Ha lebetegedtél, és szeretnél hamar meggyógyulni, akkor itt az ideje, hogy egy kis szünetet tarts. Azzal, hogy betegen is elmész edzeni, csak kimeríted a szervezeted, és lassítod a gyógyulási folyamatot. Egy enyhe megfázás esetén belefér egy laza edzés, azonban pár kihagyott nap miatt nem fog kárba veszni a munkád.

Habár más módon, de a pihenés alatt is része lehet a sport a mindennapjaidnak. Olvasd a Wellness Magazine-t a Technogym App-ban, ahol érdekes cikkeket találsz sport, életmód, tudatosság és táplálkozás kategóriában.

Találd meg a téged érdeklő témákat:

 • Lifestyle: cikkek az egészséges életmódról, melyek segítenek a napi szokásaid kialakításában
 • Training: edzéstippek a teljesítmény növeléséhez és a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez
 • Nutrition: egészséges receptek és táplálkozási tippek
 • Sports: tudományos cikkek a még magasabb sportteljesítményért
 • Mindfulness: tippek a tudatosság növeléséhez és a lelki egyensúly megtalálásához
 • Stories: igaz és motiváló történetek sikeres sportolóktól

Érdekel az alkalmazás többi hasznos funkciója is? Kattints, és ismerd meg a részleteket!

TECHNOGYM APP

Tipptár