Erre figyelj, miközben a maratonra készülsz

A melegedő idővel együtt közeledik futóversenyek és a maratonok ideje is. A maratoni táv lefutása nem kis kihívás, és nem kevés felkészülést igényel. Épp ezért nyújtunk néhány hasznos tippet, hogy a legjobb formádat hozhasd majd és büszkén érd el a célvonalat.

 maraton-1

1.     Az idő kulcskérdés

Itt nem arra gondolunk, hogy mennyi idő alatt futod le a távot, hanem arra, hogy mennyi időt hagysz felkészülésre. Semmiképp sem napokban, vagy 1-2 hétben gondolkodj, hanem inkább hónapokban. 8 héttel a maraton előtt érdemes benevezned egy félmaratonra is, ami kiváló gyakorlási lehetőséget nyújt, ugyanis nem minden nap tud egy hatalmas tömeggel együtt, ráadásul nagy távot lefutni az ember. Gondolj arra is, hogy ha új futócipőt veszel, akkor legalább 4 hetet hagyj arra, hogy a lábad hozzászokjon az új lábbelihez. Nehogy vadiúj cipőben menj lefutni a maratont – a lábad fogja bánni!

2.     Ne csak készülj – légy felkészült!

Mindenképp nézz utána, hogy milyen lesz a maraton útvonala. Ha emelkedőre, földútra vagy macskakőre lehet számítani, akkor érdemes beiktatnod ilyen területeket a gyakorló futásaid során is. Érdemes kipróbálnod azt is, hogy milyen élelmiszer esik jól a futáshoz, hiszen maraton közben is gondoskodnod kell majd a táplálkozásról. Még fontosabb a hidratáltság kérdése, ezért már a verseny előtti este fogyassz el nagy mennyiségű vizet, hogy a szervezeted ne igényeljen olyan sokat reggel és így ne kelljen közvetlenül a maraton előtt mosdót keresned.

3.     Minőség a mennyiség felett

Fontos, hogy a felkészülés során a minőségre helyezd a hangsúlyt. Számít az öltözéked és a cipőd minősége, a fogyasztott ételek és italoké is, valamint az edzéseid módja is. Nem kell minden nap edzened, ugyanis már heti 3 alkalom is elég ahhoz, hogy eredményesen tudj készülni. Amennyiben futópados edzést is beiktatsz az edzéstervedbe (vagy kifejezetten erre építed), akkor az sem mindegy, hogy milyen fitnesz berendezést választasz.

maraton-2

Hatalmas segítséget nyújt a felkészülésben a MYRUN TECHNOGYM, ami az első olyan megoldás, amely integrálja a futópadot és az alap applikációkat a tabletedre. Úgy tervezték, hogy egy olyan végső futásélményt nyújtson, amivel személyre szabhatod edzésprogramodat és azonnali visszacsatolást kapsz az edzés eredményéről. A MYRUN biztosan javítani fog a futásodon, ráadásul folyamatos felkészülést biztosít, mivel nem befolyásolják az időjárás viszontagságai.

Amennyiben sportolói teljesítményedzésre vágysz, akkor számodra a SKILLRUN az ideális választás. A SKILLRUN a futómegoldások első olyan darabja, amely kifejezetten arra lett tervezve, hogy az élsportolók és a komoly elvárásokat támasztó fitneszrajongók edzéskövetelményeinek is megfeleljen. Egyedülálló megoldás, mely lehetővé teszi a futó és ellenállásalapú edzéseket.

Készülj a maratonra prémium minőségű fitnesz megoldásokkal és érj el kimagasló sikert – vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot most és biztosítsd az ideális felkészülést!

KAPCSOLAT

Tipptár