Játékos edzések, amiket ki kell próbálnod

Nehezen szánod rá magad a testmozgásra, vagy könnyen elveszíted a motivációd? Ha unalmassá kezdtek válni az edzéseid és minden nap egyre többet veszítesz a lelkesedésedből, akkor ideje kipróbálnod valami újat, például különböző fitnesz applikációkat.

jatekos-edzes-2

Számos fitnesz applikáció a gamification elméletére épül. A gamifikáció, avagy játékosítás lényege, hogy játékelemeket alkalmazunk egy alapvetően nem játékos környezetben. Az egyes elemek arra épülnek, hogy a játékosnak végre kell hajtania egy feladatot, és cserébe jutalmat (pl. pontokat, jelvényeket, virtuális fizetőeszközöket stb.) kap. A jutalmak révén növelhető a résztvevők motivációja és elkötelezettsége, mivel hajtani fogja őket a versengés és az eredmények iránti vágyódás.

A gamifikációt egyre szélesebb körben alkalmazzák, többek között az oktatásban, a marketingben, és a fitnesz világában is. A továbbiakban bemutatunk néhány fitnesz applikációt, amely remekül használja a gamifikáció eszköztárát arra, hogy hatékony és egyben szórakoztató edzéseket tudjon nyújtani.

 

Teremkerékpáros edzésekhez

  • Strava

Képzelj el egy applikációt, amely minden létező kerékpáros útvonalat (beleértve a hegyi utakat és ösvényeket is) tartalmaz. Amikor elhelyezkedsz a SKILLBIKE-on és bekapcsolod a Strava-t, szinte végtelen számú útvonal közül tudsz választani és minden nap új kalandokat fedezhetsz fel. Miközben élvezed az új utak izgalmait, trófeákat és díjakat gyűjthetsz be, emellett versenyre kelhetsz más felhasználók eredményeivel is.

jatekos-edzes-3

  • MYCYCLING applikáció

A Technogym által kifejlesztett alkalmazás úgy teszi szórakoztatóbbá a MYCYCLING teremkerékpáros edzést, hogy számos különböző kerékpározási módot kínál. Triatlonra készülsz? Csupán néhány gombnyomás és már kezdheted is. Felkeltette az érdeklődésedet a mountain bike? Végezd el a beállításokat és élvezd a változatosságot. Mindemellett az app folyamatos visszajelzést is küld a tekerési technika körkörösségéről és szimmetriájáról, így már edzés közben tudsz javítani a kerékpározásodon.

 

A futás izgalmasabbá tételéhez

  •  Zombies, Run!

A Zombies, Run! applikáció különlegessége abban rejlik, hogy játékosként kapsz egy küldetést, amit futva kell teljesítened. Ha futás közben zombik kezdenek el üldözni, akkor fel kell gyorsítanod a tempót, különben nem fogod tudni teljesíteni a küldetést. A Zombies, Run! több mint 1 millió játékost motivál arra, hogy mindent megtegyenek a céljaik eléréséért.

jatekos-edzes-4

Hogy az evezés se váljon unalmassá

  • SKILLROW App

A SKILLROW App sem szenved hiányt gamifikáció megoldásokból: az alkalmazás segítségével kihívhatod az edzőtársaidat evezős versenyekre, így szórakoztató módon és egymást is motiválva tudtok edzeni. Eközben az applikáció folyamatosan méri a teljesítményadataidat, így nyomon tudod követni a fejlődésed. Ráadásul az alkalmazásban elérhetőek a Technogym által fejlesztett edzésprogramok is, így hatékonyabban tudsz evezni.

Használd ki a különböző applikációk adta lehetőségeket és maradj motivált hosszú távon. Vedd fel velünk a kapcsolatot és szívesen válaszolunk a Technogym applikációkkal kapcsolatos kérdéseidre.

Kapcsolat

Tipptár