Miről szóljon az évindító meeting?

Itt az újév, az új célokkal és kihívásokkal együtt. Menedzserként a Te felelősséged, hogy az ünnepekről visszatérő munkatársak újra tele legyenek motivációval és tettvággyal, illetve, hogy az új kollégák megtalálják a számításaikat. A továbbiakban adunk néhány hasznos tippet arra vonatkozóan, hogy hogyan tudod lendületessé tenni az újévet az irodában.

evindito-meeting-vallalat-sport-2

Sokan egy évindító meeting keretében köszöntik az újévet, hiszen ilyenkor a munkatársak felelevenítik a cég korábbi céljait, megismerik az újakat, és újult motivációra tesznek szert. Ugyanakkor nem mindegy, hogyan sikerül az évindító, ugyanis rossz esetben pont az ellenkező hatást válthatja ki.

 

Hogyan menjen végbe az évindító meeting?

 

Kezdjük a helyszínnel, ugyanis ez alapozza meg a hangulatot. Amennyiben rendelkezel wellness tárgyalóval, akkor oda szervezd a meetinget. Egy wellness tárgyalóban a munkatársaknak lehetőségük van arra, hogy székek helyett Wellness Ball Active Sitting labdán ülve hallgassák végig az előadást. Ülés közben folyamatosan helyes testtartást vesznek fel, így sokkal kisebb az esélye annak, hogy később hát- és derékfájás miatt kiesnek a munkából. Már ez az apró odafigyelés is sokat jelent a meeting sikere szempontjából, ugyanis a dolgozók értékelik, ha a cégvezetés figyel az egészségükre.

A meeting során elevenítsd fel az előző év sikereit, majd vázold fel az üzleti célokat az adott évre vonatkozóan. Írd fel vagy prezentáció formájában vetítsd ki a fontosabb pontokat egy jól látható helyre, ugyanis sokkal jobban megmarad az emberek emlékezetében, ha nem csak hallják, hanem látják is a célokat.

evindito-meeting-vallalat-sport-3

Az is fontos, hogy a meetingen valódi párbeszéd valósuljon meg: vond be a munkatársakat is az előadásba. Tedd fel a kérdést, hogy ők milyen célokat írnának fel a listára, és beszéljétek át a javaslatokat.

A vállalati tervek mellett az egyéni célkitűzések is lényegesek, ezért ösztönözd őket arra, hogy személyes fejlődésüket is tartsák szem előtt. Fogalmazzanak meg magukban saját, egyéni célokat is, legyen szó hatékonyabb munkavégzésről vagy akár kommunikációs technikák elsajátításáról. Személyes célok kitűzésével még nagyobb motivációra tesznek szert a kollégák, amely a céges célok elérését is támogatja.

 

Ne csak szakmai célok, hanem wellness célok is legyenek

 

A wellness célok szintén vonatkozhatnak a vállalatra vagy az egyénekre egyaránt. Vállalati szintű cél lehet például egy összetett egészségprogram megszervezése, míg egyéni cél lehet a dohányzásról való leszokás. Miközben kidolgozod a céges wellness terveket, biztasd a kollégákat saját wellness céljaik kitűzésére.

evindito-meeting-vallalat-sport-4

A különböző céges wellness programokról már bebizonyosodott, hogy hozzájárulnak a hatékonyabb munkavégzéshez, a munkavállalók lojalitásához, és a vállalati költségek csökkenéséhez, ezért érdemes egészségprogramot bevezetned. Egy ilyen wellness program kifejezetten sokféle lehet, melyek közül röviden bemutatunk néhányat.

  1. Helyezz el sporteszközöket a munkahelyen. A Wellness Ball Active Sitting nem csak a wellness tárgyalóba illik tökéletesen, hanem az irodákba is, de lehetőséged van arra is, hogy kisméretű súlyzókat helyezz el egy-egy polcon.
  2. Szervezz fitness kihívásokat, például kilométer kihívást. Lényege, hogy azok, akik egy hónapon keresztül minden nap sétálnak, futnak vagy kerékpároznak 1 kilométert, ajándékot nyernek. Egy applikáció segítségével mérni tudják, hogy mekkora távolságot tesznek meg egy nap, így könnyen nyomon tudják követni a teljesítményüket.
  3. Rendezz be egy edzőtermet az épületben, így a munkavállalók félre tudnak vonulni egy kifejezetten sportolásra, stresszlevezetésre létrehozott szobába. Érdemes öltözőt és zuhanyzót biztosítanod, amely sokkal kényelmesebbé teszi a munkahelyi edzést.

Kezdj el lépéseket tenni már most annak érdekében, hogy fejleszd a vállalati kultúrát az egészséges életmód szempontjából. Alaposan kidolgozott vállalati wellness programokkal elő tudod segíteni, hogy fittek legyenek a munkavállalóid, ebből pedig az egész cég profitálni fog.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk, hogy elindítsd a vállalatod ezen az úton. Igényeld díjmentes konzultációnkat!

Díjmentes konzultáció

Tipptár