Így vezess be funkcionális edzéseket a klubodba

Vedd fel a versenyt a boutique fitnesz stúdiókkal: alakíts ki egy olyan területet a fitnesztermedben, ahol funkcionális edzésre van lehetőség. Számos üzemeltető tapasztalta, hogy csoportos funkcionális edzések bevezetésével új vendégeket vonzottak be, csökkentették a lemorzsolódást és növelték bevételeiket.

funkcionalis-edzes-edzoterem-2

Ne kövesd el azt a hibát, hogy tervezés nélkül állsz neki a fitneszterem átalakításának. Szisztematikusan haladj végig a legfontosabb szempontokon, és csak akkor vágj bele az átalakításba, ha kész vagy a tervvel.

 

Vizsgáld meg, hogyan illeszkedik az új cél az üzleti tervbe!

 

Tekintsd át az üzleti tervet és vizsgáld meg, hogy hogyan tudod belehelyezni a funkcionális edzést a klubod szolgáltatásai közé. Ezt követően gondold végig, hogy milyen üzleti modellt fogsz követni.

  • A klubtagoknak felárat kell majd fizetniük a funkcionális tréningért?
  • Nem lesz feláras, viszont megemeled a bérletek árát?
  • Csomagajánlatot fogsz kínálni az érdeklődőknek?
  • Esetleg áremelés nélkül bővíted fitnesztermed szolgáltatásait?

Számos üzleti modell közül tudsz választani, de fontos, hogy amellett dönts, amelyik a leginkább illik a klubodhoz. Nem mindegy, hogy mit igényel a célcsoportod, milyen költségkerettel tudsz gazdálkodni, kell-e új edzőket felvenned az új szolgáltatás miatt, valamint az sem, hogy hogyan pozícionálod a klubodat.

 

Tervezd meg a helyiséget!

 

A funkcionális edzésekhez kis hely is elegendő lehet, és a berendezést megoldhatod többek között kettlebellek, gumiszalagok vagy medicinlabdák segítségével. Ugyanakkor abból a szempontból jobb, ha egy tágasabb területet különítesz el, hogy így több lehetőség lesz nyitva előtted. Egy nagyobb szobában

  • több vendéget tudsz fogadni,
  • csoportos órákat is tudsz tartani,
  • több fitneszeszközt és berendezést tudsz elhelyezni,
  • szellősebb kialakítást tudsz véghezvinni,
  • és design szempontból is jobban oda tudsz figyelni a részletekre.

funkcionalis-edzes-edzoterem-3

Nem mindegy az sem, hogy milyen funkcionális berendezéseket teszel elérhetővé a helyiségben. Ha a súlyzók, kettlebellek és medicinlabdák mellett döntesz, akkor figyelj arra, hogy az eszközök mindig rendezettek legyenek. Mindenképpen szerezz be olyan állványokat, amelyeken tárolni tudod az eszközöket, és így elősegíted, hogy a funkcionális részleg mindig rendezett képet mutasson.

Amennyiben nagyobb tér áll rendelkezésedre, rendezd be futópadokkal, evezőgépekkel vagy teremkerékpárokkal és kínálj csoportos órákat az érdeklődőknek. Csoportos órák segítségével növelni tudod bevételeidet, új látogatókat tudsz bevonzani és lojálisabb vendégkört tudsz kialakítani.

Növeled a klubod presztízsét, ha a professzionális SKILL termékcsalád tagjai közül választasz. Többek között a SKILLMILL futópadok használatával a résztvevők edzői felügyelet mellett egy teljes funkcionális edzést végezhetnek el, amivel növelik erejüket, gyorsaságukat és mozgékonyságukat egyaránt.

A csoportos evezős órák is számos előnyt tartogatnak, különösen akkor, ha SKILLROW beltéri evezőgépen történik az edzés. A SKILLROW csoportos órákon vendégeid teljes összhangban evezhetnek, mint egy igazi csapat, vagy akár versenyezhetnek is egymással, így könnyebben alakulnak ki összetartó társaságok, akik lojálisak lesznek fitnesztermedhez.

Tervezd meg, hogy hogyan fogod bevezetni a funkcionális edzést a klubod szolgáltatásai közé, mi pedig hozzásegítünk céljaid megvalósításához. Vedd fel velünk a kapcsolatot és igényeld díjmentes konzultációnkat!

Díjmentes konzultáció

Tipptár