Ragadd meg az újévi fogadalmas vendégeid

Minden edzőterem-tulajdonos megtapasztalta, mekkora forgalomnövekedést tud hozni az új év. Az újévi fogadalmas vendégek akár 15%-os ugrást is okozhatnak, többségük azonban nem marad pár hónapnál tovább. Valódi sikert tehát akkor érhetsz el, ha a januárban érkező új vendégeket meg is tudod tartani.

 

A TÖBBSÉG NEM TART KI A CÉLJA MELLETT

 

Tudtad, hogy a januárban érkező új vendégek közel 80%-a 5 hónapon belül lemondja a tagságát? Tulajdonosként ez igen jelentős bevételkiesést jelent. Ha nem akarod, hogy ez a tendencia Nálad is fennálljon, tudatos stratégiát kell kidolgoznod, hogy növeld a megtartási arányt.

 1. Segítsd az új tagok beilleszkedését
  Érdemes nagyobb személyzettel készülni az év elején, akik körbevezetik az újoncokat a teremben, és segítenek a felmerülő kérdésekben. Az új tagok így magabiztosabbak lesznek és befogadva érzik magukat. Érdemes továbbá egy kifejezetten kezdők számára tervezett órát összeállítani, ahol megismerkedhetnek az edzéselmélet alapjaival.

  Sokan egyedül érkeznek, így nincs egy edzőpartnerük, aki húzza őket. Közösségi események szervezésével a tagok megismerhetik egymást, barátságokat köthetnek, így sokkal több okuk lesz arra, hogy rendszeresen eljárjanak a terembe.

 2. Foglalkoztass több edzőt
  Egy kezdőnek elsőre ijesztő lehet egyedül ellátogatni egy konditerembe. A nehéz súlyok és a bonyolult gépek mind riasztóak lehetnek, és úgy érezhetik, hogy a haladók kinézik őket. Az edzéstervet is nehezebb elkezdeni: sokan irreális célokat tűznek ki maguknak, ha pedig nem tudják az elképzelt időn belül elérni, hamar elvesztik a motivációt és feladják.

  Januárban ezért ügyelj arra, hogy több edzőt foglalkoztass, akik segítséget nyújtanak a gépek használatában, személyre szabott edzéstervet készítenek nekik, és motiválják őket a kitartásban.

 3. Kínálj személyre szabott kedvezményeket
  Január végére már szinte mindenki visszaszokik a szürke hétköznapokba, és elfogy az év eleji lendület. Itt sem szabad azonban elengedni a kezüket. Dolgozz ki egy kedvezményrendszert az új tagok számára: bizonyos számú edzés teljesítése után kínálj kedvezményt a februári bérlet árából, ha pedig a következő hónapokban is lelkesen járnak, lepd meg őket egy ajándék shakerrel vagy tornazsákkal.

 4. Tedd szórakoztatóvá a termed
  A hosszú kardióedzések előbb-utóbb unalmassá, monotonná válhatnak. Ha valaki csak muszájból jár edzeni, nem pedig élvezetből, akkor igen nagy akaraterő kell ahhoz, hogy végigcsináljon egy 1-2 órás edzést. Ma már azonban könnyű legyőzni az egyhangúságot: a minőségi berendezések sokféle szórakoztató lehetőséget kínálnak, de akár saját tartalmakat is lehet nézni például futás vagy tekerés közben.

  A céltudatosabbak számára, akik nem tudják, milyen edzéstervet kövessenek, a különböző edzésvideók tudnak segítséget és motivációt nyújtani, melyeket egyszerűen lehet követni. Mindezen felül egy igazán jó berendezés a teljesítményadatokat is kijelzi, ami még célirányosabb edzést tesz lehetővé.

Az Excite Live kardióberendezésekkel Te is el tudod hozni ezt az élményt az edzőtermedbe. A gépek mindegyike intuitív Live platformmal rendelkezik, amely ajtót nyit a legizgalmasabb edzésekre. A Sessions komplett, edző által vezetett edzésvideókat tartalmaz, míg a Routines egyszerűen követhető gyakorlatsorokat kínál az egyes izomcsoportokra. Azok, akik inkább elterelnék a gondolataikat, az Outdoors természeti és városi tájait járhatják be virtuálisan. Mindezen felül pedig appok, videók, vagy akár saját tartalmak elindítására is van lehetőség.

Tartsd fenn Te is az elköteleződést, és tegyél szert magas forgalomra egész évben. Keresd szakértő kollégáinkat, és hozd ki a legtöbbet a termedből!

DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ

Tipptár