Mire számíthatnak a luxusszállodák 2024-ben?

A szállodaiparra lassú, egyenletes fejlődés jellemző, ritkák a drasztikus változások. A trendek vizsgálatakor tehát inkább a már meglévő szolgáltatások továbbfejlesztéséről van szó, kevésbé az innovációról. Tudd meg, mely igények fognak előtérbe kerülni 2024-ben!

 

4 MEGHATÁROZÓ TREND 2024-BEN

 

 1. High-tech megoldások
  A fejlett technológia ma már elengedhetetlen a kiváló vendégélményhez. Az érintésmentes fizetés és az egyszerű, online foglalás már-már alapkövetelmények, de még többet dob a komforton, ha a vendégek a pihenésük alatt is kihasználhatják az IoT nyújtotta lehetőségeket.

  Az internetkapcsolattal ellátott berendezések kényelmet és személyre szabhatóságot kínálnak amellett, hogy az eszközök külön-külön való beállítása helyett az okostelefonról lehet vezérelni mindent. Ez az intelligens vezérlés például lehetővé teszi a vendégek számára, hogy pontosan az igényeik szerint állítsanak be mindent, legyen az a hőmérséklet, a világítás vagy épp a légkondicionálás.

 2. Autentikus helyi élmény
  A Booking.com felmérése szerint a megkérdezettek 60%-a vágyik valamilyen, a helyi kultúrát megelevenítő, autentikus élményre. Ez különösen fontos a külföldi vendégek számára, hiszen ők igyekeznek a lehető legtöbbet megtapasztalni az adott országból.

  Ennek megteremtéséhez érdemes helyi motívumokkal, látványosságokkal díszíteni a szálloda designját. A helyi alapanyagokból készült, autentikus nemzeti ételek még csábítóbban hangzanak, de egy termelői élelmiszerekből álló csomag bekészítése is barátságos hangulatot áraszt.

 3. Wellness és egészség
  Az emberek egyre tudatosabbak testi, lelki és mentális egészségüket illetően. Ez a tendencia a wellness turizmusban is fellendülést hozott: szállodaválasztás során a természetközeliség, a wellness szolgáltatások, a sportolási lehetőségek, valamint az egészséges ételek is az elsődleges szempontok között szerepelnek.

  A Technogym Personal termékvonal csúcstechnológiás rendszerével páratlan edzést és szórakozást kínál a vendégek számára. Az olasz tervezésű, prémium anyaghasználatú berendezések kiválóan illenek a luxuslakosztályokba. A beépített multimédiás felület emellett olyan, személyre szabott tartalmakkal vár, amely minden felhasználó elvárásait felülmúlja. 4. Személyre szabottság
  Rendkívüli mértékben nő az igény a személyre szabott szolgáltatások iránt. Ez több módon is megvalósítható, például egyedi igényekhez igazított szobaszervizzel, vagy egy, a vendég által kiválasztott fitneszberendezéssel, melyet saját szobájába rendelhet.

  Ez a wellness á la carte koncepció, amely a fitnesz és wellness még személyesebb és exkluzívabb élményét teremti meg a mozogni vágyók számára. Ezzel a megoldással a vendégek zavartalanul és kényelmesen, a nekik megfelelő időpontban végezhetik el az edzést, a szobájuk elhagyása nélkül.

  A wellness á la carte megvalósításához kiváló választás az exkluzív megjelenésű Personal termékvonal, kevés hely esetén pedig a kompakt Technogym Bench, Technogym Elliptical vagy Technogym Cycle megoldásokat ajánljuk, melyek már pár négyzetméteren is átfogó edzést kínálnak.

Te is szeretnél lépést tartani a trendekkel? Kérd szakértő kollégáink tanácsát, és hozd ki szállodádból a legtöbbet!

KAPCSOLAT

 

Tipptár