Szállodai wellness á la carte

A wellness turizmus jelenleg globálisan egy 639 milliárd dolláros piac részét képezi, és a Global Wellness Institute felmérése alapján évente 586 millióan keresik a wellness szállodák által nyújtott élményeket. Egyre több ember vágyik arra, hogy a nyaralása során teljes körű wellness szolgáltatásokban legyen része.

wellness-a-la-carte-2

A The Global Wellness Tourism kutatása szerint az utazási szegmens 40%-át olyan vendégek alkotják, akik számára az egészséges életvitel kiemelkedő fontosságú. Lényeges számukra, hogy nyaralás közben is egészségesen tudjanak étkezni, tudjanak sportolni, valamint részt tudjanak venni különböző egészségmegőrző tevékenységekben, kezeléseken (pl. szauna szeánsz, gőzkabin, sókabin, tepidárium, masszázs, stb.). Kutatások szerint azok a vendégek, akik elsősorban egészségük megőrzése és a jóllét elérése céljából utaznak el valahova, hajlandóak akár 2-szer annyit költeni, mint más turisták. Jelenleg a wellness turizmus közel 60%-al gyorsabban növekszik a hagyományos turizmushoz képest, így fontos, hogy figyelembe vedd ezeknek a vendégeknek az igényeit.

 

Wellness á la carte

 

Egy új koncepció szerint szinergiát kell létrehozni a vendégek számára a pihentető alvás, a kiegyensúlyozott étkezés, a testmozgás, vendéglátási szempontok, valamint a szálloda alapvető üzleti tevékenysége között. Ehhez hozzátartoznak a szobák is, ezért minden szobát úgy kell kialakítani, hogy a wellness szemléletet közvetítsék a látogatók felé. Ennek képezi részét a wellness á la carte koncepció, melynek lényege, hogy a vendégek saját szükségleteik szerint tudnak különböző fitnesz és wellness megoldásokat igénybe venni. Ehhez természetesen nem kell minden létező fitneszberendezést bezsúfolni a szobákba: elég egy menü, amiről a vendégek berendelhetik a szobájukba az eszközt vagy gépet, amire szükségük van.

wellness-a-la-carte-3

Célszerű olyan wellness megoldásokat szerepeltetni a menüben, amelyek rugalmasan és könnyen eljuttathatók a szobákba. Ilyen például a Wellness Rack súlyzó készlet vagy a Wellness Ball Active Sitting labda, amelyek nem csak praktikusak, de rendkívül esztétikusak is egyben. Amennyiben vendégeid privát kardió edzésre vágynak, kínáld fel nekik a Forma Line termékcsaládba tartozó futópad, elliptikus tréner, illetve háttámlás vagy háttámla nélküli teremkerékpár egyikét.

Fontos számodra, hogy kiváló szolgáltatásokat nyújts vendégeidnek és így biztosítsd, hogy elégedetten távozzanak a szállodádból? Keresd fel szakképzett kollégáinkat a személyre szabott megoldásokért.

Kapcsolat

Tipptár