A funkcionális edzések legfőbb előnyei

Amikor funkcionális edzést végzel, akkor nem csak egy-egy izomcsoportot mozgatsz át, hanem az egész testedet. A gyakorlatok nagyrészt olyan mozdulatokon alapulnak, amelyeket a mindennapokban is gyakran alkalmazunk, ilyen például a guggolás. Ez az edzéstípus számos előnnyel rendelkezik, melyek gördülékenyebbé teszik a napi teendőidet.

funkcionalis-edzes-2

 

  • 1. Az egész testet átmozgatja

A funkcionális tréning az egész testre fókuszál, így edzés során hatékonyabban tudsz gazdálkodni az időddel. Nem kell rászánnod egy órát a lábizmok erősítésére, majd ugyanennyi időt a kar-, has- és hátizmokra: egy edzés alatt minden izomcsoportot érintesz.

  • 2. Erősebbé tesz

Azokat az izmokat, melyeket átmozgatsz az edzés során, erősíted is. Mivel funkcionális tréning során az egész tested megmozgatod, valamennyi izmodat erősíted. Ennek köszönhetően érezhetően könnyebbé válnak a hétköznapi mozdulatok – mint például egy nehéz tárgy felemelése a földről –, ráadásul minden egyes edzéssel közelebb kerülsz álmaid formájának eléréséhez.

  • 3. Elősegíti a helyes testtartást

Megfelelő gyakorlatokkal erősíted a core-izmokat és fejleszted a mobilitásodat, amely erősebb támaszt és stabilitást biztosít a gerinced és a hátizmaid számára. Az eredmény a helyes testtartás, amely amellett, hogy jobban áll neked, mint a hanyagtartás, még a hát- és derékfájás kockázatát is csökkenti.

  • 4. Fejleszti a koordinációt, a gyorsaságot és az egyensúlyt

A legtöbb funkcionális gyakorlat úgy épül fel, hogy elsősorban nagyobb izomcsoportokat vegyen igénybe, de közben kisebb izomcsoportokat is megmozgat. Mindez elősegíti, hogy fejleszd a koordinációdat, agilitásodat és egyensúlyodat. A funkcionális edzés a rugalmasságodat is fejleszti, ugyanis számos gyakorlat elején és végén is nyújtott állapotba kerül az izom.

  • 5. Csökkenti a sérülések bekövetkezésének kockázatát

Ez az edzéstípus kiváló megoldást jelent a sérülések kockázatának csökkentésére. Mivel olyan gyakorlatokat végzel, amelyek teljesen hétköznapi mozdulatsorokon alapulnak, jobban felkészíted a tested a mindennapos tevékenységekre. Nem fog gondot okozni, hogy felmenj a lépcsőn az emeletre, vagy az, hogy több guggolást végezz el egymás után.

funkcionalis-edzes-3

 

Tedd igazán hatékonnyá a funkcionális edzést

 

A Technogym megoldásaira jellemző, hogy a lenyűgöző olasz formatervezésnek köszönhetően otthonod díszévé válnak – ez igaz a Technogym Bench funkcionális tréningszettre is. Azonban a Technogym újdonsága amellett, hogy egy design berendezési tárgy, még a hatékony edzés eszköze is egyben.

Az all-inclusive funkcionális tréningszett több mint 200 különböző gyakorlatot kínál a saját szobádban, méghozzá egész kis helyen: a berendezés alig hosszabb, mint egy méter. A kompakt megoldásban 5 pár kézi súlyzó, 3 pár maroksúly, 3 pár rugalmas szalag és 1 db edzőszőnyeg kapott helyet, ráadásul több tucat edzésvideó támogat céljaid elérésében.

Akár kockás hasra vágysz, akár a farizmaid erősítése a célod, a Technogym Bench számos gyakorlatot kínál hozzá. Érdekelnek a részletek? Kattints és ismerd meg a funkcionális tréningszettben rejlő lehetőségeket.

Technogym Bench

Tipptár