A tartós karcsúság titka

A hölgyek körében gyakran felmerül a téma, hogy milyen módszerekkel lehet karcsú alakot elérni. Rengeteg olyan megoldás létezik, melyek a „last-minute” kategóriába sorolhatók és villámgyors fogyást ígérnek – azonban az ilyen diéták csak rövidtávú eredményt hoznak.

Karcsusag-1

 

Mi a fogyókúra lényege?


A fogyás egy igen komplex fiziológiai és pszichológiai folyamat, melynek lényege, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a kalóriabevitel és –felhasználás között. Elméletileg ugyanannyi kalóriát kellene bevinnünk a szervezetünkbe, mint amennyit elégetünk utána, de ez a gyakorlatban nem hoz mindenki számára ugyanolyan eredményt. A stressz, a hormonok, a genetika és számos egyéb változó is jelentősen befolyásolja a fogyást, de fiziológiai szinten nézve mindenkinél megjelenik két kulcstényező: a helyes táplálkozás és a testmozgás.

Az egészséges táplálkozás tekintetében arra kell odafigyelni, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagot kell juttatni a szervezetbe. Testmozgás esetén az a legfontosabb, hogy csökkenjen a testzsír mennyisége és növekedjen az izomzaté. A tartós karcsúság titka lényegében abban rejlik, hogy úgy kell elégetni a felesleges zsírt, hogy eközben ne gyengüljenek az izmok.

 

Ne tarts az erősítő gyakorlatoktól!


Sokan esnek abba a hibába, hogy kizárólag aerob edzést végeznek és kerülik a súlyzókat, mondván, hogy nem szeretnének egy testépítő izomzatával rendelkezni. Pedig a karcsú alakot úgy lehet hosszú ideig megőrizni, ha az izmok erősítésére is figyelünk – arról nem is beszélve, hogy néhány izomfejlesztő gyakorlattól nem leszünk rögtön testépítők. Annak érdekében, hogy megőrizd alakod, kombinálnod kell az aerob edzést erősítő gyakorlatokkal.

Mindezek mellett vedd figyelembe azt is, hogy nem csak az alacsony intenzitású mozgásformák eredményeznek fogyást. Ideálisabb helyzetet teremt, ha a rendelkezésedre álló idő alapján választod meg az edzés intenzitását: ha kevés az idő, tornázz intenzívebben, ha pedig nem kell sietned, akkor elegendő az alacsonyabb intenzitás is.

Karcsusag-2

 

Élvezd az edzést!


Nincs sok értelme olyan sportot űznöd, amit nem végzel szívesen. Válassz olyan mozgásformát, amiben örömödet leled, legyen az egyéni vagy csoportos elfoglaltság.

Amennyiben csoportos edzésre vágysz, olyan fitnesztermet keress, ahol van lehetőség Group Cycling vagy Omnia edzésekre. A Group Cycling kitűnő választást jelent, ha jó érzéssel tölt el, ahogy az egész csoport együtt éri el a kitűzött célt a beltéri kerékpáros edzés folyamán. Az Omnia a köredzések kedvelői számára jelent ideális választást, mivel sokoldalú, hatékony és izgalmas edzésprogramokat kínál.

Nem muszáj edzőterembe menned, ha tartós karcsúságra vágysz. A Technogym számos lehetőséget kínál arra, hogy saját otthonod kényelmében és biztonságában tudj különböző edzésformákat végezni. A Forma Line termékcsalád 4 izgalmas fitnesz megoldást nyújt, melyek kis területen is könnyedén elhelyezhetők. Az exkluzív designnal rendelkező és maximális komfortérzetet biztosító berendezések révén kivételes kardió edzésekben lesz részed, miközben a tartós karcsúság eléréséért sportolsz.

Mint korábban említettük, az alakod hosszú távú megőrzéséhez erősítened kell az izmaidat is. Erre is adódik lehetőséged a saját otthonodban, méghozzá a Power Personal használatával. A Power Personal révén 300 fajta gyakorlatot tudsz végezni, így változatos és hatékony edzési módok segítségével tudod elérni céljaidat.

Karcsusag-3

Ne feledd: úgy szabadulj meg a felesleges zsírtól, hogy eközben erősödjön az izomzatod. Emellett étkezz egészségesen, kerüld a stresszt és biztosítsd a szervezetednek szükséges pihenést. Ha ezeket a szempontokat szem előtt tartod, el tudod érni a hosszú ideig tartó karcsúságot.

Te is meg szeretnéd őrizni az alakod? Vedd fel velünk a kapcsolatot és kollégáink segítségével válaszd ki a számodra legideálisabb otthoni fitnesz megoldást!

Kapcsolat

Tipptár