Az emberfeletti sport: evezés

Egyre népszerűbbek az evezőgépek, ráadásul napjainkban már nem csak professzionális edzőtermekben lehet találkozni velük, hanem magánszemélyek otthonában is helyet kaptak, mint például a SKILLROW. De mi az oka az evezőgépek népszerűségének?

evezes-2

Nem mindig voltak népszerűek a beltéri evezőgépek, és csak elvétve lehetett ilyen berendezést látni a fitnesztermekben. Időközben azonban egyre többen ismerték fel az ergométerek előnyeit, az edzőtermek pedig villámgyorsan reagáltak a növekvő fogyasztói igényekre.

 

Az evezés előnyei


Kutatások alátámasztják, hogy az evezés lényegében minden izmot átmozgat a testben. Ebben rejlik az ergométerek egyedisége: nincs más olyan fitnesz berendezés, amely ilyen szinten lehetővé teszi a teljes test megmozgatását. Sokan – tévesen – úgy vélik, hogy ez a sport csak a felsőtestre gyakorol hatást, pedig valójában a teljes testtömeg 85 százalékát igénybe veszi. Ilyen teljesítményt sem a kerékpározás, sem a futás nem képes kiváltani, sőt, akár 3-szor annyi kalóriát tudsz elégetni egy evezős edzéssel, mint egy kerékpáredzéssel.

Az evezés elképesztő módon fejleszti az aerob kapacitást, így a szervezet hatékonyabban tudja eljuttatni a terhelés alatt álló izmokba az oxigént. Ráadásul az ergométereket túlsúlyosak, valamint gyengébb ízületekkel rendelkezők is bátran használhatják, mivel így nem nehezedik akkora teher a térdre és a bokára, mint például futóedzések során.

evezes-3

A Technogym első teljesen integrált beltéri evezőgépe, a SKILLROW professzionális sportolói szinten biztosít kardió és erőedzést, ugyanis az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően a légellenállás mellé további ellenállást is tud biztosítani. Ennek szintje könnyedén átállítható, így kardiovaszkuláris edzésről bármikor át lehet állni erőedzésre. Az innovatív evezőmegoldás lehetővé tesz olyan csoportos edzéseket fitnesztermekben, amelyek során a résztvevők egy csapatként edzhetnek teljes szinkronicitásban, vagy akár egymás ellen versenyezve, több különböző Technogym eszközön méretetthetik meg magukat másokkal.

Otthoni használatra is ideális, hiszen kifinomult designja révén remekül illik bármely helyiségbe, ráadásul gyorsan és könnyen szét lehet szerelni két részre, így egyszerűen megoldható a tárolása, szállítása is.

Szívesen gazdagítanád otthonod egy páratlan beltéri evezőgéppel, amely hozzásegít céljaid eléréséhez? Ismerd meg a SKILLROW részleteit:

SKILLROW

Tipptár