Ezek a 2022-es év top fitnesztrendjei

Időről időre újabb trendek jelennek meg a fitnesziparban, melyek gyakran évekig meghatározók maradnak. Az életmód és a technológia változása, valamint a testedzésre vonatkozó tudományos kutatások eredményei mind hosszútávon formálják az irányzatokat, így érdemes megismerkedni velük.

2007 óta az ACSM (American College of Sports Medicine) minden évben közzéteszi szakemberek körében végzett kutatásának eredményeit, mely a várható fitnesztrendeket méri fel. Ezek az edzésmódokon túl bármilyen, fitneszhez kapcsolódó területet érinthetnek.

 

2022 NÉPSZERŰ FITNESZTRENDJEI AZ ACSM KUTATÁSA ALAPJÁN


1. Hordható mérőeszközök

Az okosórák, sportórák, pulzusmérők és GPS eszközök használata 2016 óta minden évben a top 3 trend között van. Egyre nagyobb az igény, hogy a fejlődés egyszerűen mérhető, számszerűen kimutatható és nyomon követhető legyen. A legtöbb okosóra méri a pulzusszámot, a lépésszámot, az elégetett kalóriákat, az aktivitást és még sok mást.

A Technogym App Apple Watch-ra is letölthető alkalmazása méri az edzésadataidat, és szinkronizálja az Apple Health applikációval. Az okosórán keresztül könnyedén irányíthatod az edzésvideókat, és összesítve tudod megtekinteni az eredményeidet.

2. Fitneszterem otthon

A COVID-19 járvány eredményeként a top trendek közé került fel az otthoni edzés. Egy saját célra készült fitneszterem felszerelése már néhány eszközzel is megvalósítható. A Technogym megoldásai ideálisak az üzleti és a saját célra létrehozott fitnesztermek felszerelésére is. Igényeidnek és a rendelkezésre álló helynek megfelelően megtalálod a számodra legkézenfekvőbb megoldást.

Az Antonio Citterio által tervezett Personal Line kardió- és erőedzésre szolgáló kollekciója elegáns megjelenésével magasabb színvonalra emeli a belső terek megjelenését.

A Technogym Bike teremkerékpár beépített konzoljának segítségével bárhonnan, élőben tudod követni a világhírű edzők programjait.
A Technogym Bench sokoldalú megoldásával több, mint 200 féle gyakorlat végzését teszi lehetővé, kis területen.
A Technogym Myrun elhozza otthonodba a szabadtéri futás élményét. Csatlakozz Bluetooth eszközöddel a futópadhoz, és indítsd el az Outdoors-t az appon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk kiválasztani a számodra legideálisabb megoldást!
Kapcsolat

3. Mozgás a szabadban

Szintén növekvő trend a szabadban végzett sporttevékenység. Egyre többen látogatnak ki a parkba vagy a futópályákra, ha mozogni vágynak. A Technogym App segítségével a szabadtéri aktivitás is nyomon követhető okostelefon vagy okosóra segítségével.

A tabletedre letölthető Technogym Live applikáció segítségével pedig a négy fal között is átélheted kültéri edzés élményét, ha épp nem tudsz a szabadban edzeni. Az Outdoors funkcióval virtuálisan járhatod be a legszebb tájakat. A még autentikusabb élményért az intenzitás és a dőlésszög is az útvonalnak megfelelően változik.

4. Szabadsúlyos edzések

A súlyzókkal végzett gyakorlatok legnagyobb előnye, hogy célzott testedzést tesznek lehetővé. A súlyzós edzés a leghatékonyabb edzésforma az izmok izolált fejlesztésére és formálására. A Technogym Bench all-inclusive edzőszettje a 3 különböző ellenállású rugalmas szalag mellett 5 pár súlyzót és 3 pár maroksúlyt tartalmaz. A Bench segítségével több mint 200 féle gyakorlatot tudsz végezni, melyeket a Technogym App Routines videói mutatnak be. A praktikus tárolórész helyet biztosít a súlyzók számára, így kis területen is elfér.

5. Zsírégető edzések

A fogyókúrás programok mindig is a népszerű trendek között szerepeltek. A hatékony zsírégetéshez a kalóriabevitel csökkentése mellett elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A Technogym Appon több száz edzésvideót találsz, céljaid szerint kategorizálva. Ha személyre szabott megoldást keresel, a Technogym Coach nyújt segítséget. A lehetőségeidhez igazítja az edzéseket, így otthon, az edzőteremben, a szállodában vagy a szabadban is követni tudod a gyakorlatokat.

Érdekel a többi trend is? Olvass tovább a Technogym oldalán.
Top 10 fitnesztrend

Tipptár