Hogyan növeld golfteljesítményed?

A tévhitek ellenére a golf egy intenzív sport, mely kiváló kardiovaszkuláris edzést biztosít. Képességeidet a pályán kívül is fejlesztheted. A különböző erősítő és koordinációs gyakorlatok amellett, hogy segítenek a nagyobb teljesítmény elérésében, a sérülések kockázatát is csökkentik.

A golfozók számára a legfontosabb az erő, a mobilitás, a stabilitás és a mozgási minták fejlesztése. Egy teljes golflendítés - másnéven swing – több izmot vesz igénybe. Főként a ferde hasizom, a combhajlító, a farizom, a hátizom és a kar izmai dolgoznak. Ezek erősítésével nagyobb ütőerőre teszel szert.

Lendítéskor nagyobb energiát érsz el úgy, ha mobilitásod is növeled. A helyes testfordulás elsajátításában nagy segítségedre lesz egy mobilitási rúd, mely a mozgásminták tökéletesítését teszi lehetővé. A guggolások és kitörések megdolgoztatják far- és combizmaidat, miközben a medicinlabdával végzett fordulatok erősítik a felsőtested. Stabilitásod egy egyensúly párna segítségével fejlesztheted.

 

SZAKÉRTŐK ÁLTAL AJÁNLOTT MEGOLDÁSOK


A golfedzéseket kiegészítve fontos, hogy más, rásegítő mozgásformákat is végezz azért, hogy nagyobb ütőerőre és jobb teljesítményre tegyél szert. A Technogym a fitness és wellness iparág vezető márkájaként, közel 40 év tudásával és tapasztalatával kínál innovatív, csúcskategóriás megoldásokat.

Az evezős bajnokokkal fejlesztett Skillrow egyszerre biztosít kardiovaszkuláris- és erőedzést. AQUAFEEL technológiájának köszönhetően az evezőcsapás vízbeli természetes viselkedését követi, a fokozatosabb ellenállás által így kevésbé terheli meg a derekat.

Az orvosi és rehabilitációs eszközként is hitelesített Kinesis One egyszerre fejleszti az erőt, a koordinációt és az egyensúlyt. Szabadalmaztatott FULLGRAVITY technológiája kötöttségektől mentes, háromdimenziós mozgást tesz lehetővé, ezáltal számtalan különböző gyakorlat végezhető.

Az erősítés mellett a nyújtó- és mobilitási gyakorlatok is fontos részei az edzésnek. A rendszeres nyújtás segít megelőzni a sérüléseket, valamint a mobilitás növelésével szélesebb mozgástartományt tesz lehetővé. A FLEXability megoldásai a fő izomcsoportokon kívül a kisebb izmokra is hatnak, így igazán hatékony és mérhető nyújtást tesznek lehetővé.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT EDZÉSTERV, PROFIKTÓL


A Technogym Golf Performance Program egy olyan átfogó edzésprogram, mely kifejezetten golfozók számára készült. A fitnesz szakemberek és profi golfozók által összeállított edzésterv személyre szabottan járul hozzá a sportteljesítmény növeléséhez. Progresszív összeállítása miatt folyamatos fejlődést biztosít, miközben csökkenti a sérülések kockázatát.

A tanfolyammal szerzett kreditek megfelelnek a PGA tagsági követelményeinek, valamint számos más szövetség és intézmény (ACE, NASM, NSCA, ACSM, FAA) is jóváhagyta.


Ismerd meg a Technogym Golf Performance Program nyújtotta lehetőségeket, és fejleszd még tovább a golfteljesítményed!

Részletek

Tipptár