Így tűzz ki célokat az edzéshez

A testmozgást mindenkinek el kell kezdenie valahol. Ahhoz viszont, hogy valódi eredményeket érj el, tudatosan és célirányosan kell dolgoznod, akár fogyásról, izomépítésről vagy teljesítményfejlesztésről legyen szó. Megmutatjuk, hogyan tűzd ki úgy a célokat, hogy el is érd őket.

 

1. TŰZZ KI RÉSZCÉLOKAT

Sokan ott rontják el, hogy a végső, nagy célt szeretnék elérni, irreális időn belül. Egy-egy visszaesés után azonban gyorsan jön a csalódás, ami hamar elveheti a motivációt. Ha több kisebb célt tűzöl ki, azzal sokkal több sikerélményben lesz részed, ami megadja a további lendületet.

Fontos még, hogy ne túl általános célokat állíts fel, hiszen ezek nem mérhetők. Ahelyett, hogy “jobb formába szeretnél kerülni”, tűzz ki egy határozott célt, például hogy leadsz 5 kilót, vagy megteszel napi 10.000 lépést.

 

2. Vezess EDZÉSNAPLÓT

A fejlődésed nyomon követéséhez elengedhetetlen, hogy folyamatosan rögzítsd az edzésadataid. Ehhez jó segítséget nyújt egy edzésnapló, amelyben rögzíted az egyes gyakorlatokat, az ismétlésszámokat és a súlyokat, vagy épp a megtett távolságot és az edzésidőt.

Lehet, hogy egy pont után úgy érzed, nem fejlődtél semmit, a számszerű adatok viszont megmutatják, mely területeken, mennyi idő alatt értél el fejlődést. Egy edzésnapló továbbá az edzéseid strukturálásában is segít, hogy tudatosabban fogj neki.

 

3. MÉRD AZ EDZÉSADATAID

Az alap edzésadatok mellett jó, ha egy okosórával vagy más mérőeszköz segítségével a saját teljesítményedre vonatkozó adatokat is figyelemmel kíséred, mint a sebesség, a pulzusszám vagy épp az elégetett kalóriák. Ezek az adatok jól mutatják a fizikai változásokat, valamint segítenek a biztonságosabb edzésben.

A Technogym App nagy segítséget nyújt a fejlődésed nyomon követésében. Az app eltárolja a paramétereid és az edzésadataid, melyeket az idő előrehaladtával grafikonon szemléltet számodra. Okosórádra letöltve elmenti a mért pulzusszámot és az elégetett kalóriákat, a MOVERGY pedig összeállítja a kéthetes aktivitási trendedet.

Ha elveszne a motivációd, a Challenges között izgalmas kihívásokat találsz. Hívd ki sporttársaidat, vagy állíts fel egyéni kihívásokat, és gyűjtsd a jelvényeket!

Tudd meg, milyen lehetőségeket rejt még a Technogym App - vedd fel velünk a kapcsolatot, és minden kérdésedre válaszolunk!

KAPCSOLAT

Tipptár