Mire jó egy fitneszlabda?

Rengetegen vannak, akik munka előtt vagy után ellátogatnak egy közeli fitneszterembe, hogy kardió edzést végezzenek egy futópadon vagy szobabiciklin. Kedvenc fitnesz berendezésük felé haladva megpillantanak pár fitneszlabdát. Végigfut egy gondolat a fejükön: vajon pihenésre, nyújtásra, erősítésre vagy valami másra szokták használni ezeket a labdákat?

tg-wellness-labda-2

 

Mi a fitneszlabda?

 

A fitneszlabda egy nagyméretű (kb. 55 centiméteres átmérőjű), rugalmas labda, amely különböző gyakorlatok elvégzését teszi lehetővé. Eredete 1963-ra vezethető vissza, amikor is az olasz műanyagiparos, Aquilino Cosani egy kifinomult formázási folyamat alkalmazásával megalkotta a ma használatos fitneszlabdák ősét.

A Technogym termékkínálatában is szerepel a fitneszlabda, méghozzá a Wellness Ball Training és a Wellness Ball Active Sitting képében. Mindkét labda olasz gyártóktól származó alapanyagokból készül, és innovatív összetételüknek köszönhetően nem tudnak kiszakadni. Kényelmes, biztonságos és stabil használatot biztosítanak számos különböző edzéstípushoz.

 

Mire használható egy fitneszlabda?

 

Nem véletlen, hogy számos fitneszteremben helyet kapnak fitneszlabdák, hiszen kiváló kiegészítő eszközt jelentenek bemelegítéshez, nyújtáshoz, izompihentető gyakorlatokhoz, funkcionális edzéshez, és még a magizmok erősítéséhez is. Fizioterápiához is szokták használni, mivel egyidejűleg gyakorol hatást az idegrendszerre és a vázizom rendszerre, így elősegíti a rehabilitációs folyamatokat.

tg-wellness-labda-3

Egy fitneszlabdával hatékonyan javítható a testtartás is, ezért gyakran alkalmazzák kiegészítő eszközként jóga és pilates gyakorlatokhoz is. A Wellness Ball Active Sitting kifejezetten alkalmas különböző gerincbántalmak, valamint hát- és derékfájás megelőzésére, mivel kialakításánál fogva elősegíti, hogy ülés közben folyamatosan helyes testtartást vegyünk fel. A dinamikus ülés mellett a labda kisebb tornagyakorlatok elvégzését is lehetővé teszi, akár otthon, akár a munkahelyen.

A fitneszlabdák nagy előnye, hogy könnyen hordozhatók: nincs nagy súlyuk, emellett bármikor leereszthetők és egy kis pumpa segítségével egyszerűen felfújhatók. A Wellness Ball Active Sittinghez tartozik egy antibakteriális anyagból készült és egy fogantyúval ellátott védőhuzat is, amely még jobban megkönnyíti a használatot és a szállítást. Használhatod otthon, beviheted az irodába, sőt, leeresztett állapotban még a bőröndödbe is befér, így nyaralás alatt sem kell lemondanod a dinamikus ülés előnyeiről.

A Wellness Ball mindkét variációja igen sokoldalúan használható a mindennapok során, akár üléshez, akár nyújtáshoz, akár az edzés kiegészítéséhez veszed igénybe. Neked melyik keltette fel jobban az érdeklődésedet, a Wellness Ball Training vagy a Wellness Ball Active Sitting? Ismerd meg mindkettőt:

Fitneszlabdák

Tipptár