SKILLROW: evezz otthon úgy, mintha a vízen lennél

Tudtad, hogy a Technogym kutatás-fejlesztés részlegén több mint 150 mérnök dolgozik különböző innovatív megoldásokon? Munkájuk egyik kiemelkedő eredménye a SKILLROW, az első teljesen integrált beltéri evezőgép, amely sportolói szintű kardió és erőedzést biztosít. A mérnökök mellett evezős bajnokok, orvosok és tudósok is részt vettek a projektben, hogy a végeredmény egy tökéletes beltéri evezős élményt nyújtó fitnesz megoldás legyen.

skillrow-2

 

A tudomány a SKILLROW mögött

 

A SKILLROW létrehozása több mint 2 évet vett igénybe, a koncepció megalkotásától egészen a berendezés tökéletesítéséig. A munkálatok azzal kezdődtek, hogy a Technogym csapata felvette a kapcsolatot a világ legtehetségesebb evezőseivel. A csapat egyrészt ellátogatott egyesületekhez, másrészt meghívott profi olasz evezősöket a Technogym laborba. A meghívottak részt vettek egy kutatásban, melynek segítségével a Technogym rengeteg információt tudott gyűjteni azzal kapcsolatban, hogy milyen szükségletekkel rendelkeznek az elit evezősök.

Erre azért volt szükség, mert a tapasztalatok szerint a hagyományos evezőgépek által kínált mozgásforma nagyban eltér attól, amit a vízi evezés alatt tapasztalnak a sportolók. Ennek oka az ellenállásban rejlik: az evezőcsapások közben következetesebb ellenállást lehet érzékelni a vízen, mint a hagyományos ergométereken. Ezt a hiányosságot küszöbölték ki a Technogym szakemberei az Aquafeel technológia révén.

 

Aquafeel: pont, mint a vízen

 

Az Aquafeel technológia a SKILLROW sajátossága: lényege, hogy a vízi evezés természetességét képes nyújtani biztonságos módon. Ezt egy olyan innovatív ellenállási mechanizmus biztosítja, amely pontosan képes megidézni a vízen evezés érzését. A mechanizmus tökéletesítésében professzionális sportolók, valamint egy vezető brit sporttudományi intézet kutatói is részt vettek. Mindemellett az exkluzív Multidrive Technológia a légellenállás mellé további ellenállást is tud biztosítani, így elősegíti a kardiovaszkuláris edzésről erőedzésre történő átállást.

skillrow-3

A SKILLROW fejlesztése közben a szakértők gyorsulásmérőket és EMG érzékelőket is alkalmaztak az izomösszehúzódás mérésére. Ezzel a módszerrel mérni tudták, hogy mekkora terhelés éri a hát alsó részét a berendezés használata közben. Az eredmények azt mutatták, hogy az Aquafeel technológia révén a felhasználók kevésbé érezték úgy, hogy feszül a hátuk evezés közben, így az esetleges sérüléseknek is kevésbé voltak kitéve. Ennek köszönhetően a SKILLROW az izmok erősítése közben kíméli a hátat és a derekat, ami kényelmesebb használatot is jelent.

A fejlesztések során arra is figyelmet fordítottak, hogy a SKILLROW rendkívül pontos mérési eredményeket biztosítson, mivel az edzőknek és a professzionális sportolóknak a teljesítményük minden részletét ismerniük kell. Ennek érdekében a Technogym robotokkal is tesztelte a SKILLROW-t, hogy össze tudja hasonlítani az egyes edzések alatt mért eredményeket. A tesztek azt mutatták, hogy az ergométer kivételesen pontosan képes mérni a teljesítményadatokat.

Az evezés nem csak a professzionális sportolók kiváltsága: egyre többen ismerik fel e sport előnyeit. Te is részesülhetsz az evezés élményében és pozitív hatásaiban, hiszen bármikor elhelyezhetsz otthonodban egy SKILLROW-t. Az ergométer elegáns designja révén tökéletesen illeszkedik az otthoni környezetbe és harmonikus összképet alkot.

Ismerd meg a SKILLROW minden előnyét:

SKILLROW

Tipptár