Bővítsd a gépparkod nyújtóberendezésekkel

Sokszor hallunk az edzés utáni nyújtás fontosságáról, viszont a legtöbben nem tudják, hogyan végezzék azt helyesen. Gyakran az edzőtermek sem fordítanak rá nagy figyelmet, pedig néhány nyújtóberendezés nagyban hozzájárul a vendégek biztonságához és a nagyobb forgalomhoz.

 

MIÉRT FONTOS A NYÚJTÁS?

 

A nyújtás épp ugyanolyan fontos, mint az edzés többi része. Csökkenti az izomlázat, a sérülések kockázatát, valamint növeli a mobilitást, ezáltal pedig a fizikai teljesítményt is. Sokan viszont kizárólag az edzésre koncentrálnak és csak felületesen vagy egyáltalán nem végeznek nyújtógyakorlatokat, ami később számos problémához vezethet.


A fitnesztermeknek is érdekük, hogy a látogatók odafigyeljenek testükre, mivel a gyakori sérülés kisebb forgalomhoz, hosszú távon pedig lemorzsolódáshoz vezet. Az állandó vendégkör kiépítéséhez tehát olyan termet kell kialakítanod, ahol a bemelegítéshez, az edzéshez és a nyújtáshoz is rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök.


Sok esetben a vendégek nem tudják, milyen gyakorlatokat végezzenek. Az erősítő- és kardiógyakorlatokhoz rendelkezésre állnak a különböző berendezések, de a levezetésnél már saját magukra kell hagyatkozniuk, mivel a legtöbb fitneszterem csak néhány edzőszőnyeget biztosít erre a célra.

 

HATÉKONYABB NYÚJTÁS A FLEXABILITYVEL

 

A célzott nyújtóberendezések segítik az izmok hatékony és biztonságos nyújtását, emellett csökkentik a sérülések kockázatát, melyek a nem megfelelő nyújtásból vagy annak hiányából követeznek.


A FLEXability megoldások SELFLEX technológiája biztosítja a fokozatos, de hatékony nyújtást, miközben mutatja az elért eredményt. Mivel a nyújtás saját testsúllyal történik, elkerülhető a túlterhelés és az esetleges sérülések. A főbb izomcsoportok mellett a kisebb izmokra is hat, biztonsági megállító rendszere pedig segít a balesetek megelőzésében.

 


Az Anterior az elülső izmokat nyújtja meg, emellett segíti a gerinc és a törzs helyes pozícióba helyezését. Különösen ajánlott az ülőmunkát végzők számára. A Posterior a test hátulsó izmaira van hatással, így főként az állómunkát végzők számára ideális.


Szeretnél egyedi szolgáltatást nyújtani klubtagjaid számára, de nem tudod, hogyan vágj bele? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy díjmentes konzultáció keretében segítünk kiválasztani a fitnesztermedhez illő megoldásokat!
Kapcsolat

Tipptár