3 elterjedt mítosz a zsírégetésről

A zsírégetést és a különböző zsírégető módszereket mindig is nagy érdeklődés övezte, épp ezért rengeteg tartalmat találunk róla az interneten. Sajnos rengeteg köztük a téves információ is, melyek időközben beépültek a köztudatba. Bemutatunk 3 gyakori tévhitet, melyek elterjedtek a zsírégetéssel kapcsolatban.

 

MÍTOSZOK A ZSÍRÉGETÉSRŐL

 

 1. Helyi zsírégetés
  Az egyik leggyakoribb tévhit az, hogy célzott gyakorlatokkal el tudjuk tüntetni egy adott területről a zsírt. Vannak akik a hasukról, mások combból szeretnének fogyni, ezért azt a területet edzik meg jobban.
  Rossz hír, hogy helyi zsírégetés nincs. A zsírvesztés elsődlegesen a diétához köthető, tehát kevesebb kalóriát kell bevinnünk, mint amennyit elégetünk. Az edzés segít növelni az elégetett kalóriákat, azt viszont a genetika határozza meg, hogy honnan fogyunk először.

 2. Az izzadás a hatékonyság jele
  Kimondottan népszerűek a különböző izzasztóövek és -ruhák, melyek a fokozott izzadás által szintén helyi zsírégetést ígérnek. A verejtékezés valójában a test hőszabályozása, melynek során víz és ásványi sók távoznak a szervezetből.

  Habár lehet, hogy használat után néhány centivel karcsúbb lesz az adott terület, azonban ez csupán a vízveszteség eredménye, ami a folyadék pótlásával azonnal visszakerül. Az izzasztóöv tehát nem a zsírt, hanem a vizet vonja ki a szervezetből, éppen ezért használják a testépítők a diéta utolsó hetében.

 3. Hosszú kardióedzéseket kell végezni
  Tévedés, hogy a kardió mozgásformák (pl. futás, kerékpározás) a leghatékonyabbak, ha zsírégetésről van szó. Ahhoz, hogy a kardióedzéssel beinduljon a zsírégetés, viszonylag sokáig kell végezni, ami nagy állóképességet igényel. Egészségügyi szempontokból és bizonyos edzéscélokhoz természetesen egy hatékony módszer, viszont az erősítő gyakorlatok sokkal hatásosabbak a zsírégetés szempontjából.

  Súlyzós edzés során jelentős mennyiségű kalória ég el, a felpörgött anyagcsere és a megnövekedett izomtömeg hatására pedig az edzés utáni pihenés alatt is tovább égnek a kalóriák. Ezen felül az erősítő gyakorlatok tónusossá teszik a testet, ezáltal esztétikusabb fizikumot kapunk.

 

ÍGY EDDZ A FOGYÁS ÉRDEKÉBEN

 

Azoknak tehát, akiknek a zsírégetés az elsődleges céljuk, elsősorban az erősítő és súlyzós edzésekre érdemes koncentrálniuk. Emellett igen fontos tényező a rendszeresség - ezt a legkönnyebben úgy tarthatod, ha beszerzed az otthoni edzéshez szükséges fitneszeszközöket.

Nem kell edzőterembe járnod, hogy igazán hatékony gyakorlatokat végezz. Az Unica segítségével 25 különböző konditermi gyakorlatot tudsz végezni anélkül, hogy cserélned kellene a tartozékokat, sokoldalúsága ellenére pedig mindössze 1,5 négyzetméteren is elfér.

A Technogym Bench all-inclusive edzőszettel rendkívül változatos edzéseket tudsz végezni az otthonodban. A padban megtalálható edzőszőnyeg, valamint az 5 pár kézisúlyzó, a 3 pár maroksúly és a 3 pár különböző ellenállású rugalmas szalag több mint 200 gyakorlat végzését teszi lehetővé.

Felkeltette az érdeklődésed valamelyik megoldásunk? Esetleg segítségre van szükséged a választásban? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy díjmentes konzultáció keretében segítünk megtalálni a hozzád illő berendezést!

DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ

Tipptár