A súlyzós edzés 5 óriási előnye

Sokan tűzik ki célul, hogy kisportolt, izmos testet építenek. Ehhez - a megfelelő táplálkozás mellett - rendszeres erősítésre és kitartásra van szükség. A tökéletes izomzat eléréséhez súlyzós gyakorlatokat érdemes végezni, amely számos pozitív hozadékkal jár, és a szálkás izmok csupán a jéghegy csúcsa. Olvass tovább és ismerd meg a súlyzós edzések előnyeit.

Sulyzos-edzes-5-elonye-2

 

A súlyzós gyakorlatok előnyei – férfiaknak és nőknek egyaránt

 

Tévhit, hogy a súlyzós edzésektől a nőknek széles, férfias válluk lesz. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, szigorú diétára és izomtömeg-növelésre koncentráló edzéstervre lenne szükség. Néhány súlyzós gyakorlattól ez nem fog megtörténni, sőt: azok, akik rendszeresen végeznek súlyzós edzéseket, számos pozitív hozadékról számoltak be.

A rendszeresen végzett súlyzós edzés számos előnye közül bemutatunk ötöt, melyek bizonyítottan javítják az életminőséget.

  1. Erősíti az izmokat, az ízületeket és a csontokat. Ezzel hozzájárul a mindennapjaid megkönnyítéséhez is, ugyanis az erősebb izmoknak köszönhetően könnyebbé válnak a fizikai tevékenységek, illetve a csontjaid is ellenállóbbak lesznek.
  2. Segít a zsírégetésben, így hozzájárul a fogyáshoz is. Egy erősítő edzés után a szervezeted még akkor is égeti a kalóriákat, amikor pihensz.
  3. Tónusosabb izmokat és formásabb alakot eredményez.
  4. Hozzájárul a testtartás javításához, és ezzel együtt csökkenti a hát- és derékfájás kialakulásának kockázatát.
  5. Segít egyes krónikus betegségek (pl. 2-es típusú cukorbetegség) megelőzésében.

 

Eszközök, amelyekkel a súlyzós edzés még hatékonyabbá válik

 

Célod, hogy izmosabb legyél? Használj olyan eszközöket az erősítő edzéseid során, amelyek hozzásegítenek a céljaid eléréséhez, ugyanis a különböző súlyzós megoldások között is hatalmas különbségek vannak.

A Technogym az elmúlt 30 év alatt a fitness és wellness iparág vezető márkájává vált, és az összegyűjtött tapasztalatot és szaktudást felhasználva innovatív, csúcskategóriás és formabontó erősítő berendezéseket hozott létre.

Sulyzos-edzes-5-elonye-3

 

  • Technogym Bench – a kompakt megoldás

A Technogym Bench a Technogym új, innovatív funkcionális edzőszettje. A kompakt megoldás alig hosszabb, mint 1 méter, a szélessége pedig csak 37,6 cm, így egészen kis helyen biztosít teljeskörű funkcionális tréninget.

A szetthez tartozó edzőszőnyeg, a különböző méretű kézi súlyzók, maroksúlyok és gumikötelek egyaránt azt a célt szolgálják, hogy hatékonyan át tudd mozgatni az egész tested. Edzés közben hozzáférsz a Technogym képzett edzőinek videóihoz, így biztonságosan és hatékonyan tudod elvégezni a több mint 200 különböző gyakorlatot, melyeket az edzésvideók kínálnak.

Sulyzos-edzes-5-elonye-4

 

  • Power Personal – a formatervezett erősítés

A Technogym prémium minőségű, átfogó erősítő megoldása a Power Personal. A berendezés 115 kg-os tárcsakészlettel lett felszerelve, amely hatalmas segítséget nyújt az erősítésben, a hozzá tartozó funkcionális szett pedig tovább bővíti az elérhető gyakorlatok körét.

Vedd figyelembe, hogy időről időre nehezítened kell az erősítő gyakorlatokon, különben megfosztod a tested a kihívást jelentő edzéstől. A plusz terhelés elengedhetetlen az izomépítéshez, ezért ügyelj arra, hogy a Power Personal használatakor időnként helyezz nehezebb tárcsákat a rúdra.

Figyelj arra, hogy milyen minőségű súlyzós megoldást használsz az erősítő edzőseid során, hiszen egy professzionális eszköz vagy berendezés elképesztően sokat lendít a hatékonyságon. Válassz a Technogym csúcskategóriás megoldásai közül, és emeld magasabb szintre a súlyzós edzéseidet.

Erősítő megoldások

Tipptár