Az elliptikus edzés 5 előnye

Veled is előfordult már, hogy a fitneszteremben be kellett állnod a sorba, ha az elliptikus trénert szeretted volna használni? Nem véletlen, hogy a berendezés ilyen népszerű, ugyanis az elliptikus tréning rendkívül előnyös mozgásformát takar. Olvass tovább és ismerd meg az elliptikus edzés 5 nagy előnyét.

elliptikus-edzes-elonyei-2

1. Hatékonyan erősít

Az elliptikus edzés lényege, hogy a berendezés sétát vagy futást szimuláló mozdulatokat hoz létre, miközben a karok erősítésére is lehetőséget ad. E mozgásforma pozitív hatást gyakorol a szívre és az érrendszerre is, anélkül, hogy megterhelné azt.

A test alsó felének edzése során erősödnek a lábizmok, a teljes testedzés végzésekor pedig a kar-, váll- és mellizmok is fejlődnek. Ehhez csupán az elliptikus tréner mozgatható karjait kell használatba venned.  

2. Segít a fogyásban

Nem csak az izomerősítésben segít az elliptikus tréner, hanem a fogyásban is. Egy 30 perces edzés során akár 270-400 kalóriától is megszabadulhatsz, ráadásul egy magasabb intenzitású edzés elősegíti a hatékonyabb zsírégetést is.

3. Kíméletes edzést biztosít

Az elliptikus edzés hatalmas előnye, hogy kíméli az ízületeket és a szalagokat, és a futáshoz képest kevésbé terheli meg a csípőt, a térdet és a bokát. Mivel a lábad nem hagyja el a pedált edzés közben, alacsonyabb terhelés éri az ízületeket.

elliptikus-edzes-elonyei-3

 

4. Támogatja a rehabilitációt

Az elliptikus trénerek rehabilitációs eszközként is alkalmazhatók, így a sportsérülésekből felépülni vágyók is biztonsággal használhatják. A leggyakrabban térdsérülések utáni rehabilitációban szokták használni, mivel kíméli az ízületeket és a szalagokat. Először kisebb ellenállással ajánlott kezdeni az edzést, majd fokozatosan kell növelni a terhelést, a kezelőorvos útmutatásainak megfelelően.

5. Fejleszti az egyensúlyérzéket

Mivel edzés közben a lábfej végig a pedálon marad, nagyobb biztonsággal használhatják azok is, akik bizonytalanok az egyensúlyérzékükben, a karok pedig segítenek abban, hogy ne csak megőrizd, hanem fejleszd is az egyensúlyérzékedet.

Az is lényeges szempont, hogy milyen elliptikus tréneren edzel, ugyanis egy hagyományos gép egészen más élményt nyújt, mint a Technogym innovatív megoldásai.

 

Melyik Technogym elliptikus trénert válaszd?

 

  • Az elegáns Cross Personal

Az olasz formatervező, Antonio Citterio munkájának köszönhetően a Cross Personal nem pusztán gép, hanem design berendezési tárgy is egyben. Az elegáns formatervezésnek köszönhetően a Technogym elliptikus trénere gyönyörűen kiegészíti a belső tereket, így remekül illik a nappaliba, a dolgozószobába vagy akár a hálószobába is.

elliptikus-edzes-elonyei-4

A berendezés további előnye, hogy a beépített magas teljesítményű Treble Dolby Surround hangszórók élménnyé teszik a zenehallgatást, de a berendezésen található egy fejhallgató bemenet is, így azoknak is tökéletesen alkalmas, akik inkább a visszafogottabb zenehallgatást kedvelik.

  • A szórakoztató Excite Live Synchro

Az Excite Live Synchro a Technogym egyik legújabb kardió termékcsaládjának, az Excite Live-nak tagja. A berendezés hatalmas előnye az állítható dőlésszög, amely szélesebb mozgástartományt és változatosabb edzést biztosít.

A hatékonyság mellett rendkívül fontos szempont, hogy az Excite Live berendezéseken elérhető a Technogym új felhasználói platformja, a Technogym Live, amely izgalmas szórakozási lehetőségek széles skáláját kínálja. Nézz filmet, sorozatot vagy videót, böngéssz az interneten, vagy tartsd a kapcsolatot barátaiddal a közösségi média platformjain, hogy a sportolás igazán szórakoztató élménnyé váljon.

Téged melyik ragadott magával, az elegáns Cross Personal vagy a személyre szabott szórakozást nyújtó Excite Live Synchro? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk kiválasztani a hozzád legjobban illő elliptikus trénert!

Díjmentes konzultáció

Tipptár