Az ergométeres edzések pozitív hozadékai

Nem kell versenyszerűen evezned ahhoz, hogy élvezd ennek a sportnak az előnyeit. Az evezőgépek, más néven ergométerek az izmaid akár 86 százalékát megmozgatják egy tréning során. Ez erősíti az állóképességed, és látványosan hozzájárul az izmaid tónussosságához, feszesebbé tételéhez. Mindezeken felül jótékony hatással van a szívre és a tüdőre egyaránt.

ergometer-technogym-2

Gyakori tévhit, hogy az evezés csak a karokat dolgoztatja meg. A valóságban az evezés egy teljes testet igénybe vevő edzés, amely az izmok nagyon nagy százalékát veszi igénybe. Az Amerikai Fitness Szakemberek Szövetsége (AFPA) szerint egy szabályos húzás 65-75 százalékban lábmunkából és 25-35 százalékban felsőtest-munkából áll.

 

Az ergométeres edzések pozitív hozadékait a kezdők és a profik is élvezik

 

Kezdőknek kifejezetten ajánlott az ergométer, hiszen egyszerű használat mellett jelentős változásokat lehet már rövid távon is elérni. Az evezés komoly mennyiségű kalóriát éget anélkül, hogy az ízületeket terhelésnek tenné ki.

Jótékonyan hat az elmére is, hiszen a Technogym Skillrow élethűen adja vissza a vízen való lágy siklás élményét. Az ismétlődő mozdulatoknak köszönhetően egyfajta robotüzemmódra tudsz váltani, így mozgás közben pihentetni tudod az agyad.

 

Ismerd meg a Technogym ergométer megoldásait

 

A Technogym nagy tapasztalattal rendelkezik az ergométerek világában is. A Skillrow-t azért keltette életre, hogy egy integrált, beltéri evezőgép-megoldást szállítson az otthonokba, fitnesztermekbe, hotelek edzőtermeibe, vagy profi sportcsapatokhoz.

A kifinomult, letisztult design megkapó külsőt kölcsönöz az egyébként rendkívül sokoldalú és funkciógazdag eszköz számára. Az innovatív technológiának köszönhetően biztonságosan és hatékonyan tudsz edzeni, sőt, akár csoportos edzéslehetőséget, versenyt, továbbá az edzésparaméterek teljes körű mérését teszi lehetővé.

ergometer-technogym-3

Az Excite Live Top kifejezetten a felsőtestet erősítő ergo megoldás, amely szintén sokoldalú edzéslehetőséget kínál. Erősíti az izmokat, fejleszti az állóképességet és a kitartást egyaránt. Előre és hátrafelé is tekerhető, a teleszkópos karoknak köszönhetően pedig állítható azok hossza, így könnyedén változtatni tudod, hogy éppen a hasad, a hátad, vagy a törzsizmaid szeretnéd edzeni.

Szeretnéd Te is élvezni az ergométerek nyújtotta biztonságos, mégis hatékony edzésformák előnyeit? Kattints most és vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot, akik készséggel segítenek megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást!

Díjmentes konzultáció

Tipptár