Ezt a 3 edzéstípust végezd elliptikus tréneren

Aki használt már elliptikus trénert, megtapasztalhatta, hogy milyen könnyű a berendezés használata, és mennyire változatos edzéstípusokat lehet rajta elvégezni. Attól függően, hogy milyen mozgást végzel, képes vagy javítani az általános állóképességedet, erősíteni az izmaidat, vagy hatékonyan égetni a zsírt a testedben.

Az elliptikus trénerek jellegzetessége, hogy a pedálok alkatrészei nem körkörös, hanem elliptikus pályákon működnek, ami a mozgás dinamikáját természetesebbé teszi. Ez a mozgásforma arra is alkalmas, hogy csökkentse a térd- és bokaízületetek terhelését, és kíméletes edzést biztosítson. Ebből kifolyólag a berendezés kezdőknek, haladóknak, profiknak, valamint fiatalabb és idősebb felhasználóknak egyaránt ideális testmozgási alternatívákat kínál.

Korábban már bemutattuk az elliptikus edzések legfőbb előnyeit, most pedig áttérünk arra, hogy milyen mozgásformák közül tudsz választani az elliptikus tréneren.

 

Edzéstípusok elliptikus tréneren

 

1. Teljes test edzés

A pedáloknak és a karoknak köszönhetően a berendezésen át tudod mozgatni az egész tested. Egy teljes test edzés során fejlődnek a láb-, kar-, váll- és mellizmaid is, így hatékonyan fel tudod készíteni magad a strandszezonra.

2. Kardió edzés

Kardiózás során megemelkedik a pulzusszámod és szaporább lesz a légzésed, de ez még nem jelent túlzott megerőltetést. Egy ilyen edzés alatt nem csak az izmaidat erősíted, hanem a szíved és a tüdőd is, ráadásul ezzel együtt fejleszted az állóképességedet is.

3. Magas intenzitású intervallum edzés

Megfelelő gyakorlatokkal egy 20 perces, mégis kiadós HIIT edzést is el tudsz végezni az elliptikus tréneren. Indítsd a mozgást alacsony intenzitással, majd emeld közepes intenzitásra, és 2-3 percenként iktass be nehezebb, magas intenzitású gyakorlatokat. Az intenzitáson úgy tudsz változtatni, hogy átállítod az ellenállást edzés közben. A megfelelő intenzitás megtalálásában segít, ha figyeled a pulzusszámod.

 

Növeld a hatékonyságot profi elliptikus trénerrel


A Technogym több különböző, csúcstechnológiás elliptikus trénerrel segíti a testmozgásra vágyókat. A legújabb fejlesztése nem más, mint a Technogym Elliptical, amely magasabb szintre emeli a kardió, HIIT és teljes test edzéseidet egyaránt.

A berendezés a formatervezés szempontjából kiemelkedő. A Technogym Elliptical alig 1 négyzetméter helyet foglal működés közben, sőt, összecsukva még ennél is helytakarékosabb: mindössze 0,5 négyzetméter helyigénnyel rendelkezik.

Amellett, hogy a berendezés kifejezetten helytakarékos, még praktikus is, ugyanis könnyedén összecsukható, és a beépített kerekeken bármikor át lehet gördíteni az egyik helyiségből a másikba. Elegáns stílusjegyeinek köszönhetően remekül illik az otthoni környezetbe, legyen szó a nappaliról vagy a dolgozózobáról.

 

Fokozd az élményt a tableteddel

 

A Technogym Elliptical nem csupán a design, hanem a digitális lehetőségek terén is kimagasló. A berendezésen találsz egy tablettartót, melynek célja, hogy alig egy karnyújtásnyira helyezze kedvenc applikációidat.

A tabletedre töltsd le a Technogym Live appot is, hiszen számos szórakoztató és hatékonyságnövelő programot tartogat számodra. Az alkalmazás több tucat edzésvideót és célzott gyakorlatot kínál fel, fe arra is lehetőséged van, hogy az Outdoors programban létező kültéri tájakat ismerj meg edzés közben.

A Technogym Elliptical elképesztően sok lehetőséget kínál arra, hogy felpörgesd az edzéseidet. Szerezd be otthonra új kedvenc elliptikus tréneredet, fedezd fel forradalmi újdonságait, és emeld edzéseidet egy magasabb szintre.

Megnézem

Tipptár