Halmozd a sikereket futópados HIIT edzéssel

A magas intenzitású intervall edzések effektív testmozgási alternatívát jelentenek, főleg azoknak, akik időhiánnyal küzdenek. Nem véletlenül népszerűek a futópados HIIT tréningek, hiszen remekül kombinálják a futás egyszerűségét a HIIT hatékonyságával. A továbbiakban tippeket adunk, hogy futás során kihozd magadból a maximumot.

futopados-hiit-edzes-skillrun-2

 

HIIT edzés futópadon

 

Kezdd a tréninget egy kb. 10 perces közepes intenzitású bemelegítéssel, kocogj a futópadon. Ha futás közben már nem tudsz, vagy nem tudnál beszélni, akkor lassíts a tempón.

A bemelegítést követően kezdődhet az intervallumedzés: előbb egy 4 perces gyors futás, majd rögtön utána egy 4 perces laza séta. A két szakaszt 4-szer ismételd meg egymás után, figyelve az időtartamokra.

Az utolsó pihenő szakasz után végezz levezetést, ami 5-10 perc kényelmes gyaloglást jelent.

 

Figyeld a pulzusszámod

 

A HIIT edzések során kulcsfontosságú az intenzitás, amely a pulzusodhoz kapcsolódik. Viszont hogyan tudod meghatározni, hogy milyen határok között mozoghat a pulzusszámod az egyes intervallumok alatt?

Amikor a gyors futás szakaszában vagy, a maximális pulzusszámod 85-95%-án kell végezned a mozgást. Ezt úgy tudod kiszámolni, hogy 220-ból kivonod az életkorodat, és ennek az értéknek veszed a 85%-át.

A laza séta szakaszában a maximális pulzusszámod 20-40%-án kell végezned a gyakorlatot. Erre azért van szükség, hogy a szervezeted regenerálódni tudjon a megerőltető mozgás után.

 

Vedd a kezedbe az irányítást

 

A magas intenzitású intervallumedzés akkor lesz a leghatékonyabb, ha olyan fitneszberendezésen végzed, amely kifejezetten támogatja ezt a tréningtípust. Egy ilyen gépen nem csak a pulzusszámod tudod figyelemmel kísérni, hanem előre be tudsz állítani személyre szabott edzésprogramokat is.

futopados-hiit-edzes-skillrun-3

Pontosan a Te céljaidat szolgálják a Technogym SKILL berendezései. Magasak az igényeid a futás terén? A SKILLRUN a legkeményebb követelményeknek is tökéletesen megfelel.  Ez egy átlagon felüli futópad, amely még a legmagasabb elvárásokat is felülmúlja.

A SKILLRUN érintőképernyős kijelzőjén ki tudod választani a dőlésszöget vagy a sebesség számszerű értékét, futás közben pedig folyamatos visszajelzést kapsz a teljesítményedről. A rendszer lehetővé teszi, hogy a különböző edzésmódok között pillanatok alatt váltani tudj, így az edzésre és a céljaidra tudsz koncentrálni megállás nélkül.

Most már tudod, mely berendezés segít a leginkább a céljaid elérésében. Szerezd be az ideális futópadot, a SKILLRUN-t, emeld magasabb szintre az edzéseidet és érj el még több sikert!

Kapcsolat

Tipptár