Hogyan fejleszd a koordinációd és a mozgásod

A futópad manapság már nem csak a kültéri futás beltéri alternatívája. Használatával javíthatod a mozgásod és koordinációd, sőt segítheted felépülésed a sérülésekből. A kérdés adott: hogyan? A válasz a tudományban és a technológiában rejlik.

Skillrun-Technogym-2

 

A tudomány és a technológia ereje

 

A SKILLRUN a világ első futópadja, amelynek technológiája minden apró részletre kiterjedően analizálja futótechnikád (7000 részletes betekintés). A Biofeedback akár a jobb és bal lábad közötti legkisebb különbségeket is képes érzékelni, amelyet valós időben a kijelzőn is megjelenít. Ha például megsérült az egyik lábad, a gyógyulás folyamata közben a mozgásod megváltozik és aszimmetrikussá válik. A precíz szenzoroknak köszönhetően azonban a legapróbb eltérést is azonnal ki tudod majd egyenlíteni, ezzel pedig maximalizálhatod hatékonyságodat és a korábbi sérülésedből is gyorsabban visszatérhetsz majd.

 

Mérések a felépülési időszakban

 

Az a szakasz, amikor visszatérsz az edzéshez és szinte újratanulod a futási technikákat nagyon kritikus. Ebben a nehéz periódusban viszont nagy segítségedre lesz a SKILLRUN, amely a legfontosabb paraméterek mérésével segít. Íme, néhány:

A talajérintési idő

Tudományos felmérések bizonyították, hogy minél rövidebb a talajérintési idő, annál nagyobb a futólépés hatékonysága – a tapasztalt atléták mind így futnak.

Futólépés és az ütem

A nagyobb ütemű, rövidebb léptű futóknál megfigyelték, hogy statisztikailag kevesebb sérüléssel bajlódnak karrierjük során. Ennek oka, hogy ezzel a technikával kevesebb mechanikus erő hat a lábakra, így megkímélik azokat.

Skillrun-Technogym-3

Szimmetria

Minél inkább egyenletes a jobb láb és a bal láb mozgása, annál inkább megoszlanak, tehát csökkennek a rájuk nehezedő terhelési erők. Ennek kiegyenlítése kiemelten fontos – nemcsak a felépülési időszakban, hanem állandóan oda kell figyelni rá.

Összegezve tehát a SKILLRUN nem egy kültéri futást helyettesítő eszköz, hanem egy olyan komplex megoldás, amely javítja az edzéseid minőségét és segíti a rehabilitációd az olyan intelligens technológiákkal, mint a biofeedback, ami a futás legfontosabb mérőszámait elemzi neked valós időben.

Szeretnéd te is tökéletesíteni futási technikád és elkerülnéd a futás közben szerzett leggyakoribb sérülési típusokat? Ismerd meg a SKILLRUN további előnyeit, fejlődj és használd ki a modern technikát:

SKILLRUN

Tipptár