Hogyan válassz elliptikus trénert?

Az elliptikus edzés minden korosztály számára kiváló mozgásforma. Amellett, hogy a teljes testet megmozgatja, az ízületeket is kíméli, így idősek és rehabilitációban részt vevők számára is ideális. Jó választás tehát az elliptikus tréner, ha egyetlen megoldást keresel az otthoni edzéshez - de hogyan döntsd el, melyik a legjobb?

 

TECHNIKAI JELLEMZŐK

 

Az elliptikus tréner kiválasztása során több szempontot is érdemes figyelembe venned. Először is mérd fel, mennyi hely áll rendelkezésre az otthonodban. Vannak összecsukható berendezések, melyek használaton kívül még kisebb helyet foglalnak. A Technogym Elliptical működés közben 1, az alsó platform felhajtásával pedig mindössze 0,5 négyzetméteren is elfér, elülső kerekeinek köszönhetően pedig könnyen mozgatható.

A berendezés teherbírása a szerkezet robusztusságát is mutatja. Ennek meghatározásához érdemes a saját testsúlyhoz 15-20 kg-ot hozzáadni. A méret kiválasztásához a legmagasabb felhasználó magasságát kell alapul venni.

A Q faktor mutatja meg a pedálok közötti távolságot. Nagyon fontos, hogy ennek a mértéke akkora legyen, hogy természetes módon tudj mozogni, így nem éri felesleges megterhelés a porcokat és az ízületeket.

A lendkerék helyzete szerint kétféle elliptikus trénert különböztetünk meg. A hagyományos, hátsó hajtású elliptikus trénerek mozgáspályája ellipszis alakú, a fronthajtásúaké pedig laposabb, sífutáshoz hasonló. Utóbbi még kevésbé terheli az ízületeket.

 

FUNKCIÓK ÉS PROGRAMOK

 

Kétféle terhelésállítási mód létezik: manuális és elektronikus (szervomotoros). Edzésprogramokkal csak az elektronikus elliptikus trénerek rendelkeznek. A Technogym elliptikus trénerei mind elektronikusan állíthatóak, melynek köszönhetően lehetővé teszi az intervallumedzéseket, valamint a cél (idő, kalória, távolság) és szívritmus (CPR, Training Zone) alapú edzéseket. Az Excite Live Synchro ráadásul az állítható dőlésszögű rámpának köszönhetően lehetővé teszi, hogy még tovább növeld a kihívást, és 25 intenzitási fokozat közül választhatsz.

CPR (Constant Pulse Rate) edzés esetén a beállított pulzusértékhez igazodva változik az ellenállás, így az edzés teljes ideje alatt a megfelelő tartományban marad a szívverés. A Cross Personal Polar öv, illetve bizonyos Apple Watch vagy Galaxy Watch órák használatával igazítja a szívverésedhez az intenzitást.

Ilyen funkcióval lett felszerelve a Technogym Elliptical is, melynek CPR rendszere automatikusan beállítja a biztonságos ellenállást. Csatlakoztasd tabletedet Bluetooth segítségével, és fedezd fel a Technogym Live alkalmazás által kínált többi programot is:

 • Válassz a több mint 450 Sessions edzésvideó közül
 • Kövesd a céljaidnak megfelelő Routines gyakorlatsorokat
 • Kapcsolódj ki az Outdoors csodálatos természeti és városi tájain
 • Eddz a Technogym Music ritmusára
 • Tűzz ki egy edzéscélt a Swiftpad-en

A csúcskategóriás berendezések különböző digitális megoldásokat és okoseszköz-kompatibilitást is kínálnak. Az Excite Live Synchro Apple Watch és Samsung Galaxy Watch Active2 okosórával kompatibilis, amely rögzíti az edzésparamétereidet. Edzés közben az univerzális vezeték nélküli töltő biztosítja, hogy mindig készenlétben legyen a telefonod.

A digitális LIVE platform mindennap mozgásra ösztönöz:

 • Nézd a kedvenc Netflix sorozatodat vagy tévéműsorodat a HD kijelzőn
 • Hallgasd a kedvenc zenéd a Deezer, Pandora, YouTube Music vagy Tunein Radio-n keresztül
 • Böngéssz az interneten vagy a közösségi oldalakon

A Cross Personal nem csak megjelenésében tükröz csúcsminőséget: technológiája és biomechanikai jellemzői a Technogym több évtizedes tapasztalatával lettek kifejlesztve. Rendkívül halk működésének köszönhetően akár még éjszaka is használható, az ultramagas minőségű hangzás és a javított képminőségű LIVE konzol pedig magával ragadó élménnyé teszi az edzést:

 • Nézz tévét vagy hallgass rádiót
 • Böngéssz az interneten
 • Használd a kedvenc alkalmazásaidat

További tanácsokra van szükséged a számodra legjobb elliptikus tréner kiválasztásához? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy díjmentes konzultáció keretében segítünk megtalálni a Hozzád leginkább illeszkedő megoldást!

Kapcsolat

Tipptár