Így készítsd fel a tested a síelésre

A síelés fantasztikus sport, hiszen nemcsak remek szórakozást nyújt, hanem alaposan megmozgat szinte minden izmot a testben. Emiatt kifejezetten fárasztó lehet egy-egy lesiklás, hacsak nem készítetted fel rá a szervezeted. Tudod, hogyan eddz, ha síelésre vagy snowboardozásra készülsz?

sieles-felkeszules-technogym-2

Az erő, a rugalmasság és a mozgékonyság mind a síelés fontos alapkövét képezik. Egyrészt fejlesztened kell az egyensúlyod, másrészt erősítened kell a magizmokat, lábizmokat, és a felsőtestedet is.

 

Erősítsd az izmaidat és bírd a terhelést

 

Elsősorban az alsótestedre és magizmokra kell fókuszálnod, azon belül a hasi és ágyéki izmokra. Az alsótested tekintetében a négyfejű combizom, a fenék, a hátsó combizom és a csípő erősítésére kell törekedned.

Kezdd az edzést 5-10 perc kardiózással, melynek célja a bemelegítés. Ezt követően végezz olyan gyakorlatokat, amelyek guggolásokat, kitöréseket és egyoldalú megterhelést jelentő mozgást is tartalmaznak, vagy erősítsd a tested a Kinesis Personal segítségével.

A Kinesis funkcionális edzőgép kiválóan alkalmas arra, hogy a síelés során alkalmazott mozdulatsorokat gyakorold, mivel lehetővé teszi, hogy 360°-os szögben bármerre végezz mozgást. Nem csak azt segíti elő, hogy erősödj, hanem azt is, hogy finomítani tudd a síelés technikádat. Az olasz alpesisí-bajnok, Federica Brignone is olyan edzésrutinokat szokott végezni, melyek tökéletesen elvégezhetők a Kinesis Personal használatával. 

sieles-felkeszules-technogym-3

A lábizmok erősítését segíti elő a Pure Strength Leg Press lábtoló gép is, melynek segítségével hatékonyan tudod építeni a combhajlító izmod, négyfejű combizmod és a nagy farizmod egyaránt. A Leg Press az egyoldalas gyakorlatvégzést is hatékonyabbá teszi mozgáskar konfigurációjának és a lábtámasz pozíciójának köszönhetően.

 

Kerüld el a sérüléseket síelés közben: fejleszd az egyensúlyérzéked

 

Ha síelés közben mozgáskivitelezési hibákat vétesz vagy túlterheled a négyfejű combizmot, akkor kialakulhat az ún. „sízőtérd”, amely igen erős fájdalommal jár. Ebből kifolyólag az egyensúlyérzéked fejlesztését is érdemes szem előtt tartanod, hogy síelés közben stabilabb tudj maradni és így kevésbé tedd ki magad a sérülések kockázatának.

Kifejezetten a koordinációdat és stabilitásodat javítja a Technogym egyensúly labda, amely a törzs- és stabilizáló izmok erősítését célozza. A labda tetején lévő textúrát úgy tervezték, hogy fokozza a tapadást, így teljesen biztonságos használatot biztosít.

sieles-felkeszules-technogym-4

A Wellness Ball Active Sitting fitneszlabda használata is hozzájárul a stabilitásod fejlesztéséhez, mivel változatos gyakorlatokat tudsz végezni rajta, miközben egyensúlyoznod is kell. A WBAS dupla sűrűséggel rendelkezik, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy a labda alsó része sűrűbb és nehezebb, mint a felső része, így ülés közben elősegíti a magizmok mozgásban tartását.

Fejleszd a stabilitásod, egyensúlyérzéked, erőd és rugalmasságod is a Technogym segítségével és készülj fel a síelésre vagy snowboardozásra. Nem vonz sem a Kinesis Personal funkcionális edzőgép, sem a WBAS, sem pedig az egyensúly labda? Válassz olyan megoldást, amely közelebb áll hozzád – ismerd meg erősítő fitnesz berendezéseinket!

Erősítő megoldások

Tipptár