Hogyan növeli a sport a munkatársak teljesítményét?

Köztudott, hogy a rendszeres mozgás a testre gyakorolt jótékony hatásai mellett a mentális egészséghez és a jó közérzethez is hozzájárul. Pozitív hatásai a munkában is megmutatkoznak, éppen ezért egyre több munkáltató igyekszik biztosítani a mozgást az alkalmazottak számára.

A testmozgás serkenti a vérkeringést, ami által fokozódik az agy vérellátása. Ez növeli a mentális teljesítőképességet és a koncentrálóképességet, ami által akár 15%-kal hatékonyabb lesz a munkavégzés. A rendszeres testmozgást végzők a nap végén sokkal produktívabbnak, elégedettebbnek és energikusabbnak érzik magukat.

A hangulat és az érzelmi állapot is hatással van a munkateljesítményre. A sport különösen hatékony megoldás a stressz levezetésére és a közérzet javítására. Már napi 15-20 perc, közepes intenzitással végzett mozgás is jelentősen javítja életminőségünket.

 

HOZD HÁZHOZ A MEGOLDÁST


Több szempontból is érdemes biztosítani a mozgást a munkahelyen. Az emberek legtöbbször azzal a kifogással élnek, hogy a munka mellett nem jut idő az edzésre. Egy céges fitneszterem azonban kiváló megoldás erre a problémára.

Amellett, hogy a munkavállalóknak több ideje jut az otthoni pihenésre, hasznosabban töltik a szünetet. Egy jó edzés kizökkent a munka monotonitásából, és energiát biztosít a feladatok újult erővel történő folytatásához.

Jó hír, hogy a kis hely sem jelent akadályt az olyan munkahelyeken, ahol nem valósítható meg egy komplett fitneszterem kialakítása. Már néhány praktikus megoldás is elég ahhoz, hogy megvalósuljon a céges fitnesz.

 

KIS HELYIGÉNYŰ MEGOLDÁSOK


A Technogym kompakt és sokoldalú megoldásai már néhány négyzetméteren biztosítják a hatékony testmozgást.

A Wellness Ball Active Sitting amellett, hogy alkalmas különböző nyújtó- és erősítő gyakorlatok végzésére, ülés közben is biztosítja az izmok erősítését. Ez az elegáns megjelenésű fitneszlabda helyes testtartás felvételére késztet, melyhez folyamatos egyensúlyozás szükséges. Az apró mozdulatok által erősödnek a törzs izmai, így megelőzhető a hát- és derékfájás kialakulása.

A Technogym Bench különböző súlyok és rugalmas szalagok segítségével még sokoldalúbb edzéseket tesz lehetővé. Több mint 200 végezhető gyakorlat által biztosítja a teljes test erősítését. Kompakt kialakítása helyet biztosít minden tartozéknak, így különösen kis helyen is elfér.

Az új Excite Live kardióvonal 7 megoldást tartalmaz. Futópad, elliptikus tréner, cross tréner, ergométer, lépcsőzőgép, teremkerékpár és háttámlás kerékpár biztosítja az átfogó kardióedzést, miközben a konzolon elérhető Technogym Live tartalmai teszik még élvezetesebbé és hatékonyabbá a mozgást.

Biztosítsd vállalatodban a mozgás lehetőségét, és tegyél szert produktívabb alkalmazottakra. Kérd munkatársaink segítségét, akik egy díjmentes konzultáció keretében segítenek megtalálni a legideálisabb megoldást.
Kapcsolat

Tipptár