Milyen wellness juttatásokat kínálj?

Azzal, hogy egy cég különböző juttatásokat kínál a munkavállalók számára, nem csak a munkáltatói márkáját építi, hanem közvetetten további előnyökre is szert tesz. Többek között azok az alkalmazottak, akik fitnesz és wellness juttatásokat vesznek igénybe, kevesebb stressznek vannak kitéve, ellenállóbbak a betegségekkel szemben, emellett javul a közérzetük is.

wellness-juttatasok-technogym-2

 

Miért kell juttatásokat kínálnod?

 

A Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület 2018-ban elvégzett egy kutatást, mely során 3200 munkavállalót kérdezett meg arról, hogy melyek a legcsábítóbb tényezők, amik a munkáltatójukhoz vonzották őket. A kutatás eredménye szerint a személyre szabott juttatások rendszere még a magas fizetésnél is vonzóbb: a juttatásokat a válaszadók 25%-a, a magas bért pedig 22%-uk jelölte meg, mint a legcsábítóbb ajánlat.

Napjainkban a munkavállalók számára már magától értetődő, hogy béren kívüli juttatásokat is kaphatnak, így az a munkaadó, aki csak fizetést ajánl, komoly hátrányba kerülhet a munkaerőpiacon. Ráadásul nem csak toborzási, hanem megtartási szempontokból is érdemes fitnesz és wellness juttatásokban gondolkodnod, ugyanis a vállalati wellness elősegíti a stressz oldását, emellett egészségesebb életmód követésére ösztönzi a kollégákat, így jobb lesz a közérzetük, erősebb az immunrendszerük, és kevesebbet is lesznek betegek.

 

Biztosíts kedvezményeket

 

Különböző fitnesz és wellness kedvezmények felkínálásával támogatni tudod a munkatársakat egészségük megőrzésében, legyen szó kiegyensúlyozott étkezésről vagy rendszeres sportról.

  • Kedvezményes fitneszbérlet biztosításával ösztönözni tudod a kollégákat arra, hogy szabadidejükben sportoljanak és kipróbáljanak különböző edzőtermi berendezéseket.
  • Étkezési támogatást is érdemes kínálnod számukra, hogy ezzel elősegítsd, hogy tudatosan döntsenek az egészséges ételek mellett, és ne az olcsóbb, de egészségtelen alternatívákat válasszák.
  • A céges csapatsportok támogatásának is vannak előnyei a cégre nézve, mivel a csapat tagjai nem csak egymás felé, hanem a vállalat felé is elhivatottá válnak, így kellemesebb lesz a munkahelyi légkör és összhang, és a pályán meglévő csapatmunka magára a munkára is átragad.
  • Segítsd a munkavállalókat a dohányzásról való leszokásban, például úgy, hogy kedvezményesen vásárolhatnak nikotin tapaszt.

wellness-juttatasok-technogym-3

 

Amikor házhoz jön az egészség

 

Még produktívabbá és lojálisabbá tudod tenni a munkatársakat, ha biztosítod, hogy helyben tudják kielégíteni a kiegyensúlyozott életmódra irányuló igényeiket.

  • Biztosíts egészséges étkezési lehetőségeket a munkahelyen. A Technogym a világon elsőként állított fel wellness éttermet a munkavállalók számára, ahol egészséges reggelit, valamint mediterrán, organikus, vegetáriánus ebédmenüt is kínál. Természetesen nem muszáj étteremben gondolkodnod: már az is számít, ha gyümölcskosarakat helyezel el a konyhában, vagy diétás nassolnivalókat tartalmazó automatát teszel elérhetővé.
  • Helyezz el a cégen belül sporteszközöket, például kis súlyzókat vagy wellness labdákat, hogy elérhető közelségben legyenek. A Wellness Ball Active Sitting hozzásegíti az ülőmunkát végzőket ahhoz, hogy még ülés közben is mozgásban legyenek, ráadásul a labdán ülve a Wellness Weights súlyzókkal egyszerűbb erősítő gyakorlatokat is el tudnak végezni.
  • Alakíts ki egy munkahelyi edzőtermet, melyet munka előtt vagy után rugalmasan használhatnak munkavállalóid. Válaszd hozzá a Technogym professzionális, minden igényt kielégítő fitnesz megoldásait és több mint 20 éves szakértelmünket.

Vannak már ötleteid, de bizonytalan vagy abban, hogy hogyan vidd véghez őket? Vedd fel velünk a kapcsolatot és csapatunk segít majd az ötleteid megvalósításában:

Konzultálj velünk

Tipptár