4 ok, ami miatt lemorzsolódnak a klubtagjaid

Úgy látod, hogy az edzőtermedben magas a lemorzsolódási arány? Előfordulhat, hogy az edzőkben van a hiba, de lehet, hogy a berendezések miatt nem elég vonzó a helyiség. Cikkünkben rávilágítunk azokra a problémákra, melyek taszíthatják az új klubtagokat, és segítünk abban is, hogy elindítsd a fitnesztermed a fejlődés és a siker útján.

klubtagok-lemorzsolodasa-2

 

1. Túlzsúfolt az edzőterem

 

Az alacsonyabb árakat kínáló, hagyományos fitnesztermekben igen gyakori a zsúfoltság, mivel szélesebb közönséget tudnak bevonzani. Ráadásul a klubtagok túlnyomó többsége reggel 6-7 és este 6-7 óra között megy edzeni, így a csúcsidő sokak számára elviselhetetlenné válik. Ha túlzsúfolt a terem, és a vendégeknek minden alkalommal sorban kell állniuk a berendezésekhez, egy idő után inkább el sem jönnek.

Próbáld meg szűkíteni a célcsoportot, és a kiválasztott szegmens igényeihez igazítani a szolgáltatásaidat. Így ugyan kevesebb klubtagod lesz, viszont ők elégedettebbek lesznek az edzőtermeddel, és nagyobb eséllyel számíthatsz rájuk hosszú távon.

 

2. Nem lehet segítséget kérni senkitől

 

Nem mindenki tudja, hogy hogyan kell használni a kardió berendezéseket, vagy épp az erőgépeket. Ők azok, akik tanácstalanul állnak és tekintetükkel az edzőket keresik, de nem találnak senkit, akitől segítséget kérhetnek. Rosszabb esetben rosszkedvű, motiválatlan edzőkkel találkoznak, akik csak elveszik a kedvüket az egésztől.

klubtagok-lemorzsolodasa-3

Fontos, hogy az alkalmazottaid megbecsülve érezzék magukat és motiváltak maradjanak, mert a vendégek is szívesebben beszélgetnek egy pozitív kisugárzású edzővel. Természetesen az is nagy segítséget jelent a klubtagoknak, ha egyszerű a berendezést használni. Többek között az Excite Run 1000 futópadon biztonsági fényjelzés figyelmezteti a felhasználót, hogy mikor léphet a szalagra, vagy, ha a futóberendezésnek beavatkozásra van szüksége.

 

3. Nem elég bizalomgerjesztő

 

Mi lehet taszító egy új vendég számára? Lehet, hogy

  • az eszközök és berendezések,
  • az edzők,
  • a vendégek,
  • vagy a higiénia.

A koronavírus miatt igencsak felértékelődött a higiénia szerepe, ezért biztosítanod kell a vendégeket arról, hogy rendszeres a fertőtlenítés a klub teljes területén. Az a legjobb, ha látják is a saját szemükkel, hogy tisztán tartod a helyiséget.

Az edzők is elriaszthatják a klubtagokat, ezért figyelned kell a visszajelzésekre. Te döntesz arról, hogy kiket alkalmazol, és kik lesznek az edzőtermed arcai. A vendégkört is befolyásolni tudod: szabd szűkebbre a célcsoportot és vonzd be a kiválasztott szegmens tagjait.

Egyes fitneszberendezések riasztóak lehetnek a kezdők szemében, ezért érdemes olyan megoldást keresni, amely vonzó a kevésbé magabiztos felhasználók számára is. Többek között az Excite Climb lépcsőző gépet a Technogym szakértői pont ezért tervezték a megszokottnál alacsonyabbra.

klubtagok-lemorzsolodasa-4

 

4. Semmi sem motiválja a vendégeket az edzés során

 

Sokan érzik úgy, hogy egy fitneszbérlettel csupán egy helyet bérelnek, ahol gépeket használhatnak. Ők azok, akik néhány alkalom után eltűnnek és megpróbálkoznak otthoni edzésekkel. Pedig egy edzőterem számos különböző módon képes motivációt nyújtani a klubtagoknak…

  • Motiváld őket egy összetartó közösséggel!

A Latent View 2019-es kutatása szerint a közösség a legerősebb motivátor azok körében, akik fitneszterembe járnak. Ebből következik, hogy érdemes erősítened a vendégeidben az összetartozás érzését: hozz létre egy zárt Facebook csoportot, szervezz szórakoztató programokat, jutalmazd a lojális klubtagokat, és persze az edzések alatt is építsd a közösséget.

  • Motiváld őket versenyekkel és kihívásokkal!

Korábban már írtunk arról, hogy egy edzőtermi kihívás kiváló közösségépítő megoldás. Hatalmas motivációt jelentenek a Skillbike teremkerékpáros versenyek, hiszen hajtja a versenyzőket a bizonyítási vágy, miközben a nagyméretű kijelzőn figyelik a haladásukat.

  • Motiváld őket visszajelzésekkel a teljesítményükről!

Van, aki azért morzsolódik le, mert nem látja a fejlődését. Mutasd meg nekik a Skillrun futópadon, hogy hol tudják figyelemmel kísérni a teljesítményük elemzéséhez szükséges összes adatot, így nem lesz okuk másik fitnesztermet keresni.

Úgy döntöttél, hogy változtatsz az edzőtermeden? Munkatársaink több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek a fitnesz területén – igényelj díjmentes konzultációt velük és tedd igazán jövedelmezővé a vállalkozásod!

Díjmentes konzultáció

Tipptár