Hogyan tervezz meg egy csoportos órát?

A különböző csoportos órák remek lehetőséget jelentenek arra, hogy bővítsd a fitnesztermedben kínált szolgáltatások körét és kiemeld magad a versenytársak közül. Elsőre egyszerűnek tűnhet a csoportos edzések kialakítása, de valójában az ideális óra megtervezése komoly előkészületeket és átgondolt megvalósítást igényel.

csoportos-ora-tervezes-2-1

A csoportos fitnesztermi órák előnyeiről korábbi cikkünkben már beszámoltunk, most pedig arra fogunk kitérni, hogy milyen lépéseket követve és milyen szempontokat figyelembe véve alkosd meg az órákat.

A tervezés során a csoportos órák alapvető elemeinek meghatározásával kell kezdened. Három ilyen elem létezik: az edző, a csoport, és az aktivitás típusa. Az edző feladata az óra lebonyolítása, de vedd figyelembe azt is, hogy referenciapontként és motivátorként is szolgálni fog a résztvevők számára. A csoport tagjai is kulcsszereplők, hiszen hatással vannak egymásra: egy jó hangulatú és lelkesítő közegbe szívesebben megy sportolni az ember, mint egy elutasító csoportba. Az aktivitás típusa sem utolsó szempont, hiszen nagyban meghatározza az óra egyediségét és az edzésélményt, amelyben vendégeid részesülni fognak.

 

A tervezés lépései

 

1. Fogyasztói igények felmérése

Első lépésként meg kell határoznod, hogy kiknek fog szólni a csoportos edzés. Fitnesztermed jelenlegi vendégköréből ki tudsz indulni, ezért vizsgáld meg a látogatóid jellemzőit (pl. életkor, foglalkozás, látogatás gyakorisága stb.) és mérd fel igényeiket. Nagyon fontos, hogy olyan csoportos órát kínálj, amely valós igényekre ad megoldást és kitölti a hiányt a sportra vágyók életében.

2. Egy jól strukturált terv megalkotása

A célcsoport és a fogyasztói igények meghatározása után gondold végig, hogy milyen csoportos órát érdemes tartanod. Természetesen több típust is meghatározhatsz, de tartsd szem előtt, hogy az adott óra mindig egy adott szegmensnek szóljon. Lehet, hogy a célcsoportod egy része szívesen járna köredzésre, míg egy másik szegmens inkább SKILLMILL edzést preferálna.

3. Büdzsé meghatározás

Nézd meg, hogy a terveid hogyan illeszkednek a fitnesztermed jelenlegi üzleti tervéhez. Becsüld meg a várható költségeket és határozd meg, hogy milyet árat kell hozzárendelned az új szolgáltatásaidhoz annak érdekében, hogy jövedelmező legyen a befektetésed.

 

Csoportos órák a SKILL LINE-nal


A SKILL LINE termékcsaládba olyan professzionális fitnesz berendezések tartoznak, melyek mindegyike magas szintű sportolói elvárásoknak felel meg.

csoportos-ora-tervezes-3

A SKILLBIKE beltéri kerékpár valódi sebességváltóval lett felszerelve az edzés élményének fokozása érdekében. Csoportos SKILLBIKE Class órák keretében a résztvevők együtt tudják átélni ezt az élményt és az órák jó hangulata még többet ad hozzá. A Race Class keretében az edző versenyeztetni tudja a tagokat, hogy a legjobb formájukat nyújtsák az edzés során, míg a Performance Class alatt hozzá tudja segíteni a résztvevőket egyéni teljesítményük fejlesztéséhez. Ráadásul a kerékpárokat a mywellness applikáció segítségével távolról is le tudják foglalni az érdeklődők, így magabiztosabban tudnak jelentkezni a következő alkalomra is.

A SKILLMILL fitneszmegoldás lehetővé teszi az erő, a sebesség, az állóképesség, valamint a gyorsaság fejlesztését. Tökéletes választás olyan csoportos órákhoz, melyek során szerepet kap a professzionális sportolók edzésére jellemző szigor és teljesítményorientáció. A résztvevők egy csapatként dolgozhatnak együtt és egy teljes funkcionális edzést vihetnek végig. Kiscsoportos köredzéseket is szervezhetsz, így kisebb csoportok, valamint személyi edzések résztvevői is meg tudják tapasztalni a változatos edzés élményét. Választhatod a virtuális edzést is, ahol a résztvevők virtuális edzés videoprogramok közül választhatnak. Ez különösen akkor előnyös számodra, ha nem felügyelt órák keretében szeretnéd maximalizálni a SKILLMILL használatát.

A SKILLRUN professzionális futópad különlegessége abban rejlik, hogy használatával a kardió és erőnléti edzéseket egyetlen megoldásban lehet kombinálni. A SKILLRUN Class keretében a tagok egy hatékonyabb és motiváló csoportos futóedzésen vehetnek részt, ráadásul a futóórát szórakoztatóvá teszi az edző által kiválasztott zene, melyet közvetlenül a résztvevők fülhallgatójára tud küldeni. Emellett a foglalások könnyen kezelhetők, az óra egyszerűen elindítható és a résztvevők teljesítménye is nyomon követhető. Azoknak, akik nagy intenzitású edzésre vágynak, kínálj SKILLRUN Bootcamp órát, mely során mérni tudják kalóriaszintjüket és teljesítmény adataikat.

Az első teljesen integrált beltéri evezőgép, a SKILLROW is remek lehetőséget nyújt csoportos edzésekre. A SKILLROW óra során a vendégek teljes szinkronban eveznek és együtt küzdenek a célig. Kijelzőn tudják nyomon követni az evezés állását, az edzők pedig figyelemmel tudják kísérni a csoport, valamint a csapattagok egyéni teljesítményét. Amennyiben köredzésben gondolkodsz, akkor a SKILLROW ideális választás, ugyanis olyan teljesítményalapú köredzések létrehozására is alkalmas, melyek során a személyi edzők olyan környezetben tudják vezetni az egyéni vagy kiscsoportos munkameneteket, amelyben minden edzésformához hozzáférnek.

Csoportos órákkal bővítenéd fitnesztermed szolgáltatásait? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk a tökéletes megoldás megtalálásában:

kapcsolat

 

Tipptár