Hogyan tud szórakoztatni egy edzőterem?

Vannak, akik szerint az edzés csak akkor lehet hatékony, ha csak arra fókuszálva, mindenféle figyelemeltereléstől mentesen végezzük. Ugyanakkor a többségre inkább ennek az ellenkezője jellemző: jobban fenn tudják tartani a motivációjukat, ha szórakozva sportolnak. Nem véletlen, hogy egyre több fitneszterem kínál játékos, élményekkel teli testmozgási alternatívákat.

fitneszterem-szorakozas-2

Tudod, hogy mi a két leggyakoribb indok, ami miatt a sportolni vágyók felhagynak a fitnesztermi edzésekkel? Az egyik az időhiány, a másik pedig a motiváció hiánya. Ebből kifolyólag kulcsfontosságú, hogy az edzők képesek legyenek lelkesíteni a klubtagokat, vagy pedig a résztvevők találjanak valamit, amivel saját magukat tudják motiválni. Kutatások is alátámasztották, hogy ha a tagok valamilyen pozitív élményben részesülnek a klubban, akkor csökken a lemorzsolódási arány.

A szórakozás és a testmozgás régóta összekapcsolódik, és nem csak a fitnesztermen kívüli edzések során. Gondoltad volna, hogy a Technogym már 1996-ban bemutatta az első iparági szoftvert, amely képes volt menedzselni az edzéseket? Emellett 2003-ban már olyan fitneszberendezést kínált, amely beépített televízióval rendelkezett, 2007-ben pedig kifejlesztette az első csatlakoztatható Technogym gépet is. Napjainkban egy edzőteremnek még több szórakoztatási alternatíva közül van lehetősége választani.

 

Szórakozási lehetőségek egy fitneszteremben

 

Az edzőtermi szórakozás és hatékony sportolás igen sokrétűen kapcsolható össze, hiszen rengeteg tényező játszik közre az élmény megteremtésében.

  • A helyiség atmoszférája

Alapvető, hogy bizonyos környezeti tényezőknek kifogástalannak kell lenniük. Ide tartozik a megfelelő hőmérséklet, a fényviszonyok, a szellőztetés, és a higiéniai körülmények. Ugyanakkor vannak olyan tényezők, amelyek ennél tovább mutatnak, mint például a hangulat. A design, a szín- és anyaghasználat, különböző dekorációs elemek, a kilátás, de még az edzők karizmatikussága és a vendégek magatartása is mind hozzájárulnak az egyedi hangulat megteremtéséhez.

fitneszterem-szorakozas-3

  • Virtuális edzés

A virtuális edzések lényege, hogy az előre felvett órát kivetítik egy nagyméretű képernyőre az egyik teremben. Egyes edzőtermekben óránként indulnak virtuális tréningek, míg máshol a klubtag saját maga indíthatja el a vetítést akkor, amikor szeretné. Ez a rugalmas megoldás rendkívül előnyös azoknak, akik kevés szabadidővel rendelkeznek, valamint azoknak, akik saját tempóban és nyugodt környezetben szeretnének mozogni. A virtuális edzések előnyeiről és hátrányairól egy korábbi cikkünkben tudsz többet olvasni.

  • A közösség ereje

A sikeres egészségklubok és stúdiók olyan elemeket biztosítanak, amelyeket otthon nem lehet könnyen elérni: közösséget, céltudatos légkört és társadalmi kapcsolatokat. Ha egy fitneszteremben kialakul egy olyan közösség, amelynek tagjai motiválják egymást, akkor nagyobb valószínűséggel maradnak lojálisak a klubhoz is.

Erősíteni lehet a fitneszterem közösségépítő jellegét többek között csoportos órákkal, vagy akár kihívásokkal is. Az IHRSA 2018-as kutatása rávilágított arra, hogy a sportolni vágyók 90%-a jobban szeret csoportosan edzeni, sőt, a csoportos órák tagjai teszik ki a hűséges, hosszú távon jelen lévő vendégek 70%-át. Hazai példa a Springday Health Club „Evezzük át az Óceánt” kihívása, amely a rengeteg pozitív visszajelzés mellett közösségkovácsoló és márkaépítő hatást is eredményezett.

  • Személyre szabott edzés

Nem csak személyi edzők képesek személyre szabott testmozgást biztosítani, hanem maguk a fitneszberendezések is – legalábbis a leginnovatívabbak, mint a Technogym gépei. A legtöbb Technogym fitneszmegoldás fel lett szerelve UNITY digitális konzollal, amely szinte végtelen számú szórakozási lehetőséget biztosít. A konzol révén a felhasználó edzés közben is tud internetezni, zenét hallgatni, vagy akár tévét, Netflixet, YouTube videókat nézni, de használhatja a Facebookot vagy Skype-ot is.

Kínálj különleges és szórakoztató élményeket a klubtagoknak és biztosítsd, hogy hosszú távon elkötelezettek legyenek fitnesztermed felé – segítünk, hogy hogyan valósítsd meg:

Kapcsolat

Tipptár