6 ok, amiért kezdj el kerékpározni

A teremkerékpár az egyik legelterjedtebb otthoni kardióeszköz, népszerűségének egyik fő oka, hogy egyszerűen és kényelmesen használható. Hatékony, mégis alacsony megterhelést jelentő mozgásformát biztosít. Kevésbé terheli meg az ízületeket, mint például a futás, ezért ideális az idősebb korosztály vagy sportsérülés utáni rehabilitációban résztvevők számára is.

 

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR A SZOBAKERÉKPÁROZÁS?


1. Segít a fogyásban

A rendszeres kerékpározás segíti a zsírégetést, különösen magasabb intenzitásnál. 30 perc tekerés - testtömegtől és edzésintenzitástól függően - akár 200-300 kalóriát is eléget.
Az erősítés mellett végzett kerékpározás felgyorsítja az anyagcserét és növeli az izomtömeget, ezáltal nyugalmi helyzetben is nő a kalóriafelhasználás.

2. Erősíti a lábizmokat
A kerékpározás elsősorban az alsótest – a lábszár, a vádli, a combhajlítók és a négyfejű combizom - izmait edzi, de megdolgoztatja a hát- és farizmokat, valamint a csípőhorpaszt is. Az álló kerékpárok a karok, a hát, a nyak, és a vállak izmait is igénybe veszik.

3. Fejleszti a koordinációt és az egyensúlyt
A biciklizés fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt, mely a kor előrehaladtával egyre romlik. Idősek számára így különösen hasznos, hiszen megelőzhetők az esési balesetek és az azokból eredő sérülések.

4. Javítja a testtartást
A pedálozás és az egyensúlyozás a csípő és a derék izmait, valamint a hátat is megdolgoztatja, mely által a testtartás is javul.

5. Csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát
Kardióedzés lévén jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszerre. A fokozott szívműködés serkenti a vérkeringést, mely által friss, oxigéndús vér jut a sejtekhez.
Egy 2019-es tanulmány eredményei is alátámasztották, hogy a rendszeres kerékpározás csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

6. Jót tesz a mentális egészségnek
A kerékpározás – ahogy általában véve a testmozgás – endorfint szabadít fel, mely csökkenti a stresszt és oldja a feszültséget. Enyhíti a depresszió és a szorongás érzését, és segít elterelni a figyelmet a negatív gondolatokról.
Összpontosítást igényel, ezáltal erősíti az odafigyelést és a koncentrációs képességet. Tanulmányok támasztották alá, hogy a kerékpározás támogatja az idősebb korosztály kognitív képességeit és jó közérzetét.

A Technogym innovatív megoldásokat kínál a teremkerékpározni vágyók számára. A Technogym Cycle extra széles, párnázott ülésének köszönhetően maximális kényelmet biztosít. Kompakt kialakításával mindössze 0,7 négyzetméter a helyigénye. Technogym Live applikációval kompatibilis, mely a CPR (Constant Pulse Rate) szívritmust figyelő rendszere által automatikusan beállítja az ideális sebességet és az ellenállást.

A Technogym Bike még izgalmasabb edzéseket tesz lehetővé. HD kijelzőjén a Technogym Live platformon keresztül tudod elindítani a Sessions videókat vagy a szórakoztató tartalmakat. Az élő és az előre felvett kerékpáros edzések még hatékonyabbá teszik a testmozgást. Ha extra motivációra van szükséged, tekerj a kerékpáros közösség tagjaival, és lépj feljebb a ranglistán.
Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk kiválasztani a számodra legideálisabb kerékpárt!


Díjmentes konzultáció

Tipptár