A futópados edzések 5 hatalmas előnye

A futás megosztó sport: rengetegen vannak, akik alig bírják rászánni magukat arra, hogy futócipőt húzzanak, sokan mások pedig a kedvenc időtöltésüknek tartják a futóedzéseket. Az utóbbi csoportba tartozók előnyösebb helyzetben vannak abból a szempontból, hogy a futás és a kocogás számos pozitív hozadékkal jár.

futopados-edzes-elonyei-2

 

A futás és a kocogás előnyei

 

A futás az egyik legelterjedtebb és a legegyszerűbb sport a világon, amely a mozgás öröme mellett számos pozitív hatást gyakorol az egészségünkre. Többek között

 • segít megelőzni az ízületi elváltozásokat és mozgásszervi panaszokat,
 • javítja a koncentrációs képességet,
 • elősegíti a helyes testtartást azáltal, hogy formálja a hátizmokat,
 • lassítja az öregedési folyamatokat,
 • erősíti az első és hátsó combizmokat, valamint a farizmokat,
 • nyugtatja az idegrendszert és támogatja a nyugodt alvást,
 • segít megelőzni a magas vérnyomást és az érelmeszesedést.

További előny, hogy kocogni szinte bárhol lehet, a járdától kezdve a külön erre a célra kialakított futópályáig. Ugyanakkor a légszennyezettség, a biztonságos utak hiánya, a járókelők, a többi futó, és az időjárás viszontagságai sok esetben inkább hátrányt jelentenek.

Kerüld el ezeket a kockázatokat, és fuss az otthonodban egy olyan futópadon, melyet használva edzésed hatékonyabb, emellett pedig még szórakoztató is lesz.

 

Miért jobb futópadon futni, mint a szabadban?

 

Kardiovaszkuláris edzésekhez az egyik leggyakrabban használt berendezés a futópad, ugyanis számos előnnyel rendelkezik.

 • 1. Maximális kényelem

Az otthoni futópadod csupán néhány lépés távolságra van tőled, így nem kell időt szánnod arra, hogy elmenj a futópályáig. Az sem számít, hogy milyen idő van odakint, hiszen a lakásban kellemes környezetet tudsz teremteni az edzéshez, évszaktól függetlenül. További szempont, hogy csúcsidőben is pont olyan kényelmesen kocoghatsz, mint a kevésbé népszerű időszakokban, így nem kell a többi futót kerülgetned.

 • 2. Extra szórakozás

Amellett, hogy a kocogás önmagában is szórakoztató, a Technogym futópadok további kikapcsolódási lehetőségeket is nyújtanak.

futopados-edzes-elonyei-3

Hobbifutók számára tökéletes megoldást kínál a Myrun, amely amellett, hogy fejleszti a futásodat, minden nap plusz motivációt is ad neked. A futópadon akár minden nap megismerhetsz valami újat: sportolj virtuális személyi edzőkkel, kövess edzésvideókat, fedezz fel kültéri tájakat otthoni edzésed közben, vagy hívd meg ismerőseidet egy játékos, online futóversenyre.

Az Excite Live Run azoknak jelent hatalmas segítséget, akik nehezen szánják rá magukat a futásra. Ez a futómegoldás elképesztő változatosságot kínál: a Routines segítségével ki tudod választani az aznapi célodnak megfelelő edzést, a Sessions alatt rövid edzésvideókat találsz, az Outdoors videók által magukkal ragadó kültéri tájakon sportolhatsz, a Technogym Coach pedig a világon az első mesterséges intelligencia a fitness területén, mely teljesen rád szabja az edzéseidet.

 • 3. Nagyobb biztonság

Amikor a szabadban futsz, folyamatosan figyelned kell a lábad elé, különben baleset érhet. Megcsúszhatsz, eleshetsz, összeütközhetsz egy gyalogossal, sőt, nyáron napszúrást is kaphatsz. Egy futópad egyenletes utat kínál, így sohasem lesznek kavicsok és egyenetlenségek a lábad alatt.

Még nagyobb biztonságot kínál a Myrun, amelyet a Technogym úgy alkotott meg, hogy a futófelülete alkalmazkodjon a felhasználó egyéni stílusához és ritmusához. Amikor a Myrunon edzel, csökkented a sérülések kockázatát, és ezzel együtt fejleszted is a futótechnikádat.

futopados-edzes-elonyei-4

 • 4. Tartsd a kezedben az edzés teljes folyamatát

Egy megfelelő futóberendezésen az edzésed minden részletét be tudod állítani. Ilyen többek között a Myrun, amely lehetőséget ad teljesen egyéni, minden paraméterében személyre szabott edzésprogramok kialakítására. Idő, távolság, kalória célok – a Te döntésed.

Az Excite Live Runon ez a funkció a Swiftpad formájában jelenik meg: csak válaszd ki a kijelzőn a kívánt intenzitást és dőlésszöget, és a futópad azonnal alkalmazkodik a preferenciáidhoz.

 • 5. Kövesd nyomon a fejlődésed

A Myrunon a Display módban nyomon tudod követni edzésed paramétereit, sőt, igényeid szerint tudod alakítani a kijelzőn megjelenő adatokat is. Mindezt elmentheted a saját felhasználói fiókodba, így később egy pillanat alatt újra be tudsz állítani minden részletet.

A Technogym több mint 30 éve azon dolgozik, hogy a világot egészségesebbé és boldogabbá tegye. Ennek szellemében született meg a Myrun és az Excite Live Run, valamint számos más futópad is, amelyek segítségével magasabb szintre tudod emelni a futóedzéseidet. Ismerd meg a Technogym futópadjait, és indulj el a szórakoztatóbb edzések útján!

Futópadok

Tipptár